jak mogą być w Polsce tańsze niż za granicą skoro 100% GTV jest sprowadzana...nie zastanawia Cię to?
Born to be wild.
Jak mogą być tańsze w PL? Bardzo prosto. Nie mówię o autach sprowadzonych na "świeżo", bo te z góry odrzucam. A auta, które są w jednych rękach już kilka dobrych lat? Bo ludzie nie są głupi i wiedzą, że z ceną faktycznie odzwierciedlającą dobry stan auta będą bujać się do końca świata. Tym bardziej, jeśli mówimy o autach takich jak GTV. Przykład mój - motocykl. Motocykl z gatunku niepopularnych, z udokumentowaną pełną historią. Zakupiony przeze mnie za cenę ok. 30-40% wyższą niż konkurencyjne oferty. Dodatkowo przez rok w moich rękach doposażony w akcesoria teoretycznie zwiększające jego wartość o 50%. Nawet nie podliczam kosztów związanych z bieżącym użytkowaniem, lakierowaniem, odświeżaniem. Gdybym chciał go sprzedać za pieniądze, które faktycznie był warty - czekałbym do dzisiaj.
W naszym kraju przy zakupie aut z reguły jest jedno kryterium - cena. Potem długo, długo nic i dopiero później stanOferty odbiegające mocno od średniej ceny rynkowej traktowane są jako ciekawostki.
Jak wspominałem - nie musi być pojazd w stanie idealnym. Najważniejsze, żeby nie był składany z trzech i przystanku autobusowego i nie był przysłowiowym zarżnuchem. A nie oszukujmy się - kupno auta prawie 20letniego jest zawsze loterią. Po prostu wolę kupić taniej i mieć większe pole do finansowego manewru aby auto przygotować pod siebie.
Co do silnikowych dylematów - będzie 3.0Teraz jest wewnętrzna walka czy z dachem, czy bez
![]()
W GTV zawsze można wsadzić kogoś za karę na tylne siedzeniaw Spiderze już niestety nie... Pytanie jeszcze jakiego jesteś wzrostu ja mam 185cm i powiem szczerze nad głową już wiele miejsca w GTV nie ma
w Spiderze zawsze możesz złożyć dach i wystawić głowę
![]()
Born to be wild.
Hyhy :> Ze 180cm będzie a z grzywki niewiele już mi zostało
Serce mówi spider, spider, spider. Rozum - Gtv. Przy mikroskopijnym bagażniku, który oba modele posiadają za Gtv przemawia jeszcze tylna kanapa na której zmieści się torba sportowaA od czasu do czasu wypadałoby przegonić gdzieś na dłuższą wycieczkę z kobitą. A z kobitą jak to z kobitą - w miciaku z reguł bagażnik jest za mały
![]()