Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: 916/916s zakup

Użytkownik Rowerzysta Avatar sulek
    Auto
    Mito

Domyślnie 916/916s zakup

Panie i Panowie,
    Witam jeszcze raz

Jak już w powitalni zajawiłem - jestem coraz bliżej decyzji dotyczącej zakupu GTV/Spider ale jak wiadomo - im dalej w las, tym więcej drzew. A gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą I im więcej czytam i oglądam tym pojawia się więcej wątpliwości. Jako, że moje doświadczenie z włoską motoryzacją ogranicza się tylko i wyłącznie do dwóch kółek i nowego Miciaka... Więc mam nadzieję, że pomożecie mi w zakupie klasycznego już prawie auta.

Przede wszystkim - silnik. Tak sobie wymarzyłem 3.0 v6. Wymarzyłem i jest problem. Niewiele tego jest na rynku. Bardzo niewiele... Więc chyba rozszerzę poszukiwania o 2.0 tb. Czy to dobry pomysł?

Kolejna sprawa - rozpiętość cenowa. Jak to możliwe, że jest AŻ TAK duża rozpiętość cenowa? Przyznam, że należę do tych ludzi, którzy wolą wydać mniej na auto i doprowadzić je po swojemu do stanu używalności. Moje pytanie więc brzmi - jaki rozsądny budżet zaplanować na zakup GTV a jaki na Spidera? zakładając jak już pisałem ograniczenie do jednostek v6.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Ja polecam Spidera 3.0 V6 12V, szukałem długo, ale się znalazł i to z hardtopem . Szukaj raczej w Niemczech, bo u nas jest chyba ciągle tylko jeden czerwony na allegro, ale fakt, że wisi już klika miesięcy to o nim dobrze nie świadczy.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

nieraz ze długo wisi to niemusi byc zływiem po sobie 156 długo wisi i 2 czy 3 oglądających tylko i zamało dawali ale kupic chcieli

Auto
    Mito

Domyślnie

Na aledrogo wiszą dwa spidery - jeden czerwony za 12k i drugi czarny za 15k

No i właśnie tutaj jest pies pogrzebany. Za zachodnią granicą ceny zaczynają się od 10k... ale ojro Jeśli mam być zupełnie szczery - wolę różnicę w cenie przeznaczyć na doprowadzenie auta do odpowiedniego stanu. Co do tego, że długo wisi - nie dziwię się. Nie są to golfy, które sprzedaje się od ręki...

Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto

Domyślnie

trzeba trochę polować, ja kupiłem za klika razy mniej niż to co napisałeś, za 10 k Euro to można 3.2 V6 Spidera kupić, 3.0 V6 12V można za sporo mniej, ja kupiłem za jeszcze sporo mniej
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

można kupić 3,0 V6 w Polsce w dobrym stanie (nie idealnym) za około 20tyś. Sam jestem tego dowodem, ale trzeba mieć pewne źródło i dobry "cynk" dobre oferty znikają nim się pojawią w ogłoszeniach ja kupiłem nim sprzedający zdążył wystawić ogłoszenie
    Born to be wild.

Auto
    Mito

Domyślnie

Panowie, dzięki za informacje Nadal jestem zdania, że ciągnięcie auta zza granicy nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Jeżeli do ceny zakupu doliczyć wszelkie opłaty i koszt zwiezienia do kraju... To impreza robi się całkowicie nieopłacalna. Tym bardziej, że na miejscu mam możliwość dogłębnego sprawdzenia i oceny auta

Generalnie plan miałem taki, że zakup auta - 12-15k i doprowadzanie go z czasem do stanu "fabryka" Tylko właśnie - czy z takim budżetem nie rzucam się z motyką na słońce? Może faktycznie sensowniejszym pomysłem byłaby zwykła gtv?

Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto

Domyślnie

w tym budżecie masz dwa na Allegro,

- - - Updated - - -

jest jeszcze jednen w Kowarach za sporo mniej niż 10 k, ale nie zawracaj sobie nim głowy, nie dość, że nie jeździ to jeszcze jest zniszczony i krzywy
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał sulek Zobacz post
    Panowie, dzięki za informacje Nadal jestem zdania, że ciągnięcie auta zza granicy nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Jeżeli do ceny zakupu doliczyć wszelkie opłaty i koszt zwiezienia do kraju... To impreza robi się całkowicie nieopłacalna. Tym bardziej, że na miejscu mam możliwość dogłębnego sprawdzenia i oceny auta

Generalnie plan miałem taki, że zakup auta - 12-15k i doprowadzanie go z czasem do stanu "fabryka" Tylko właśnie - czy z takim budżetem nie rzucam się z motyką na słońce? Może faktycznie sensowniejszym pomysłem byłaby zwykła gtv?
    jeżeli kupujesz auto za 12k w Polsce to zastanów się ile musiała kosztować za granicą...bo raczej nie jest z polskiego salonu dobre egzemplarze, zadbane z pewną historią są w cenie i ta cena z roku na rok może być wyższa, auta z 97, 98 są już youngtimerami więc ich wartość zacznie rosnąc pod warunkiem zachowania oryginalności i idealnego stanu technicznego.

Moim zdaniem, żeby kupić 3,0 to musisz mieć przewidziane około 18-20k i około 2-3k na start (rozrząd, płyny, zawieszenie).

Nie będę tu obiektywny, ale jakbym jeszcze raz kupował GTV to ponownie tylko z V6 i najlepiej 3,0...to jest kwintesencja tego auta.
    Born to be wild.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    gtv v6 TB

Domyślnie

Cytat Napisał kubicze Zobacz post
    Ja polecam Spidera 3.0 V6 12V, szukałem długo, ale się znalazł i to z hardtopem . Szukaj raczej w Niemczech, bo u nas jest chyba ciągle tylko jeden czerwony na allegro, ale fakt, że wisi już klika miesięcy to o nim dobrze nie świadczy.
    To jest alfa romeo, która nie sprzedaję się tak jak np bmw. Ja mam wystawioną gtv-ke 2.0tb już tydzień i zero telefonu