Da się.swoim T.S.,często pomykam 160-180,to tylko mną buja, jak mnie mijają,ostatnio skoda superb,przeleciało,koło mnie przy 180,jak znikający punkt i nie na autostradzie.Ale bardziej,chyba,chodzi o obroty i wyprzedzanie.
Da się.swoim T.S.,często pomykam 160-180,to tylko mną buja, jak mnie mijają,ostatnio skoda superb,przeleciało,koło mnie przy 180,jak znikający punkt i nie na autostradzie.Ale bardziej,chyba,chodzi o obroty i wyprzedzanie.
I zaczęło się...
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Jeżdżę 20 lat,różnie, w sumie prze Alfę,naprawdę szybko,nie miałem, do tej pory,żadnej kolizji,odpukać.Na dzień,dzisiejszy 1 pkt,za parkowanie.Trzeba,tylko z głową.A,uwież,widziałem dziesiątki makabrycznych wypadków i głównie,to,nie prędkość była przyczyn,tylko głupota,gorzała i niestety jak to w życiu pech.
no pech, jak to w życiu. Dziecko wybiegnie na drogę, albo jeleń a ty odbijasz na drugi pas, zeby w jelenia nie walnąć i walisz w inne auto... albo znienacka wyjedzie pijak na rowerze...
No pech. Jesli twój to spoko. Giń jak chcesz. Jesli czyjś, to jestes niestety drogowym mordercą. Jechałem z Zielonej Góry w niedziele... od południa jest tam ruch po jednym pasie w kazdą stronę i pobocze. Niestety dość szerokie. W efekcie na tej drodze robią się ciasne cztery pasy...
No a tacy mocni grzeją ile wlezie, wiadomo, ze kazdy zjedzie, prawda?
takim ludziom trzeba zabierać prawo jazdy, dożywotnio.
Ano... Autostrada, 2-3 pasy ruchu... Pijak na rowerze, dziecko...
"Obywatelu, A gdyby tu w przyszłości stało przedszkole..."
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Temat o 200 konnej alfie oraz przepisowej jezdzie... Po co kupowac 200 konny samochod jesli jezdzimy super przepisowo? Zeby szczycic sie tym ze taki mamy? Troche slabe.
abezus, a może, żeby poza terenem zabudowanym, wyprzedzić TIR-a nie martwiąc się o to, że zdążymy ?! Idąc tym tokiem, to po co komuś 100 KM, skoro na każdym rodzaju drogi, przepisowe limity prędkości, można osiągnąć w Tico... Tylko polecam tym Tico na polskich drogach, wykonywać manewry wyprzedzania.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
ZAcytuje co napisaleś wyżej:Da się.swoim T.S.,często pomykam 160-180,to tylko mną buja, jak mnie mijają,ostatnio skoda superb,przeleciało,koło mnie przy 180,jak znikający punkt i nie na autostradzie
- - - Updated - - -
Abezus: Mar0s mna rację: moc potrzeba ci jest dla bezpiecznego wykonywania manewrów drogowych a nie do pędzenia 180 na godzine "nie na autostradzie". To jest abecadło kierowcy: nie znasz go?
- - - Updated - - -
Abezus: Mar0s mna rację: moc potrzeba ci jest dla bezpiecznego wykonywania manewrów drogowych a nie do pędzenia 180 na godzine "nie na autostradzie". To jest abecadło kierowcy: nie znasz go?