jak wyjac[wykrecic tylna rolete z polki- wpadla mi tam listwa metalowa zachcialo mi sie uswietnic wyglad teraz brzeczy jak jej zagra..
jak wyjac[wykrecic tylna rolete z polki- wpadla mi tam listwa metalowa zachcialo mi sie uswietnic wyglad teraz brzeczy jak jej zagra..
W bagażniku są chyba dwie śruby które należy wykręcić,następnie zdemontować oparcie kanapy.Wyciągnij również osłony tylnych słupków-ułatwi Ci to wyciągnięcie i ponowne założenie półki.Wyciągaj ją delikatnie aby nie wyrwać uchwytów które są chyba dwa zamocowane na klej do półki i wciśnięte w otwory karoserii.Nie wiem czy bez demontażu półki dostaniesz się do rolety.
no to leze bo mam tam butle 80 z gazem i zakrywa mi wtedy dojscie do srub kanapy(( a tej nie ruszam. wrzuce na dno tej rolety jakies cos wysmarowane butaprenem podciagne i zaczepie rolete zeby jej nie zlapalo i obciekajacy klej z czegoscos usztywni ta listwe aluminiuowa ktora chcialem nakleic na szyne rolety bo farba z niej schodzi. teraz zeskrobalem plaskim srub. i jej pieknie srebrna jak firmowa![]()
W bagażniku Masz dwie śruby od półki-do nich powinieneś dojść.Kanapa natomiast jest przykręcona wewnątrz kabiny,między siedziskiem a oparciem.
o super- dziekuje za informacje
Panowie. Czy ktoś sie orientuje czy jest opcja dołożenia samej rolety do półki w ktorej tej rolety oryginalnie nie było? Wiadomo , że trzeba będzie dziure zrobić w półce, jednak czy sama roleta ma jakąś maskownice, która ładnie zamaskuje ten otwór przeze mnie zrobiony? Próbował ktoś takiego patentu? Rozmyślam nad montażem takiej oryginalnej rolety jednak jakoś szkoda mi kasy na kompletną półkę, a ceny za półkę uświnioną smarem na alegro to minimu 100 zeta z przesyłką. Nie wiem czy warto. Narazie mam założona uniwersalną roletke i też daje nawet rade, chcialem jednak zeby to wszystko ladnie w oryginale bylo robione. Co myśłicie
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 16-06-2013 o 13:26
[C
Przestań świrować Ja kupiłem oryginalną półkę z roletą za 80 zł Nic nie kombinuj tylko wymień jedną na drugą i będzie ładnie wyglądało Oryginalnie roleta jest przynitowana do półki wiec nie wiem czy jest sens się bawić
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
W sumie masz racje. Za duzo cudowania z tym przekladaniem samej rolety.![]()
[C
A samą roletę warto mieć bo ladnie wygląda i dobrze chroni przed słońcem. Nie mogę tylko znależć wytłumaczenia, dlaczego w aucie, w którym wszystko jest full elektryka, akurat roleta jest ręczna...