Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: przyklejanie spojlera do 147 - jak ja moglem to tak spierdo.... ;(

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie przyklejanie spojlera do 147 - jak ja moglem to tak spierdo.... ;(

sprawa wyglada tak :
    zakupilem polakierowalem dzis zabralem sie za przyklejanie, myslalem ze dam rade nie wiem nigdy nie mialem zdolnosci manualnych i to spiepszylem po calosci moja sliczna teraz jest oszpecona- musicie mi cos poradzic
    a wiec

przymiezylem na srodku miedzy spojlerem a klapa wydawala mi sie duza luka wiec pomyslalem ze dam wiecej kleju to ladnie wypelni, klej boll do szyb ten czarny,
    a wiec odtluscilem wszystko nalozylem klej przykladam dociskam i tu pojawily sie pierwsze problemy, najwyrazniej dalem za duzo kleju klej sie wylal pod lotke i na lotke na laczeniu z dachem, zaczalem usuwac nadmiar kleju i nawet mi to wychodzilo(uzywalem wd40) ale w jednym miejscu wybralem za duzo i postanowilem ze zrobie to w inny sposob czyli okleje spojler tasma malarska i miejsce laczenia z dachem naloze dodatkowy klej ladnie wygladze packa i powstanie ladny pasek kleju na laczeniu w teori mialo byc pieknie - zrobilem tak a w praktyce odczekalem godzine zabieram sie za zrywanie tasmy lakirniczej a klej zaczal sie podnosic razem z tasma i lipa wygladzilem to pozniej palcem i klej ogolnie jest rozlany na laczeniu (w zalaczniku posluzylem sie zdjeciem kolegi z forum - zaznaczony czerowny zarys kleju) bo juz bylem tak wsciekly zrozpaczony ze to tak spierdzielilem ze poszedlem do domu, jutro dodac moge oryginalne moje zdjecie jak wroce z pracy, i co teraz wyglada to masakrycznie klej rozlany co mam teraz zrobic jak to doprowadzic do stanu normalnego?

prosze sie nie smiac ze mnie, wiem dalem dupy ...

jeszcze wracalem po wszystkim do domu i 112 na 70km\h - 400zl i 8 pkt ;(((
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nowe paści 011.jpg
Wyświetleń:	767
Rozmiar:	59.8 KB
ID:	99324  
    Ostatnio edytowane przez sebastian-wro ; 18-06-2013 o 18:33

Użytkownik Rowerzysta Avatar śmigacz
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6 TS 105 KM, Alfa Romeo Mito 1.4 105 KM

Domyślnie

Podjedź do jakiejś firmy zajmującej się wymianą szyb samochodowych. Jeśli oni nie będą mieć jakiegoś zmywacza to klapa. Ten klej jest w domowych warunkach nie do ruszenia i próbując jakichś rozpuszczalników, skrobania itp możesz jeszcze pogorszyć sprawę.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Ja tez za 1 razem wzialem sie za montaz lotki samemu, nie dosc ze kupilem klej za jakies 20 zl to po 1 dniu zauwazylem ze lotka sie odkleja. Pojechalem do firmy zajmujacej sie wymiana szyb samochodowych, zaplacilem 30 zl i wszystko pieknie zrobione

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

a czym masz tak ładnie okejony spojler? Gdzie to można dostać i za ile?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boney
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 136HP

Domyślnie

To wygląda na folię karbonową - na allegro tego pełno

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    a czym masz tak ładnie okejony spojler? Gdzie to można dostać i za ile?
    Oj nie czyta się tematu:

w zalaczniku posluzylem sie zdjeciem kolegi z forum
    Folia carbon pewnie 3M - zdjęcie byłej 147 Omena.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

A zes to zdupil, nigdy prze nigdy, co byś nie kleil to dawaj cienka warstwe kleju, nigdy nie nadupia sie tego tyle, ze wyplywa... Kleje przewaznie zmniejszaja, albo powiekszaja swoja objetosc w raz z schnieciem/twardnieniem... Widzac, ze Ci to nie wychodzi mogles to wszystko odkleic w cholere i szybko to wymyc, jeszcze byloby to do uratowania, pozniej warstwa kleju, mocno docisnac, tak aby sie dopasowal z kadzej strony, wytrzec ewentualny nadmiar na stykach i zostawic...

Ale jak radza wyzej podjedz do jakiegos zakladu, powinni sobie z tym poradzic
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 19-06-2013 o 14:35

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

ja jak kleiłem klejem Wurth to spoilerów to tez mi trochę wypłynęło ale od razu to starłem a ową szparę między spoilerem a dachem wypełniłem silikonem bezbarwnym

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

no wiem wiem ze zdupilem, myslalem ze dam rade jednak moje zdolnosci manualne sa minimalne, jutro pojade do firmy gdzie wymieniaja szyby i przedstawie temat, za pewne po tym jak mnie wysmieja to moze ogarna temat bo jest tragedia

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

no i co bylem w 2 serwisach co wymieniaja szyby kazdy robil oczy jak to naprawic, w jednym powiedzieli ze sie nie da a w drugiem umowilem sie na poniedzialek ze to odetna obczyszcza i jak sie uda to przykleja jeszcze raz ale maja obawy co z tego bedzie bo od szyby nie ma problemu odkleic i wyczyscic ale boja sie ze zejdzie lakier z lotki i auta, co do ceny trudno powiedziec...