Zgadzam się z Bocianem.
Zgadzam się z Bocianem.
Ja zamontowałem ostatnio Stembergi Automotiv z allegro, wytrzymały niecałe 7000, z czego 6500 zrobiłem podczas wyjazdu do Lisbony na równych jak stół drogach, padły w 6 dni haha
Na aucie miałem jeszcze z 1 montażu, auto ma 210tys. ale większość tego przebiegu w Austrii !
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Była:
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003r
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000r
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2001r
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS 2003r
"Stropił się szatan i poczuł jak straszną jest dobroć, ujrzał jak piękną jest postać cnoty..."
U mnie TRW z pierwszego (?) montażu. Sprowadzone przy 132kkm z reichu. Przy 150kkm gumy miały lekki luz ale wsadzony czerwony poli i dalej latają -185kkm. Ostatnio obniżony zawias (-30) i koło 217/45 17". Zobaczymy jak długo polatają. Na razie zero luzów. Reasumując. Polecam TRW i ew. poli.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
Ja również polecam tylko TRW chociaż Vema po założeniu PU trochę pożyła ale ten ciagły odgłos trzeszczących gum mnie dobijał. Jak komuś strasznie zależy na kasie to FAST z tych najtańszych jeszcze coś tam pożyje chociaż do trwałości OE im DUŻO brakuje
. Reasumująć najpierw TRW a jak je zajedziesz regeneracja przy cenie vemy regeneracja trochę mija się z celem
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Są i przeciwnicy TRW ,którym nie pożyły długo....Jednakże nie ma siły na to jak ktoś wpadnie np. tak z 3 razy w job twoja mać dziurę i ma wahacz przetrzymać.Wszystko ma swoje graniceOwszem TRW przeżyje zakładając hipotetycznie z 5 mega dziur a fasty,quaki i inne zwierzaki 1 dziurę
Nie mniej jednak warto inwestować w sprawdzone marki.Reasumując większość jest na TAK jeśli chodzi o firmowe teile
Chytry 2 razy traci.Znacie przysłowie stare jak świat![]()
A ja górne wymieniam co roku na qupy. Robię ok 20 kkm, Padają razem w odstępie ok tygodnia czasu. Zawsze wybijają się same gumy. Wszystkie cztery,.
Natomiast sworznie jak nowe.
Raz na rok dwie stówki jest w porządku
Dolne wymieniałem już chyba z 2 lata temu na TRW po ok 400 za sztukę. Nic nie puka itd
po 60 tyś od wymiany lewego górnego zaczyna skrzypieć. Jeżdżę na TRW i nie zamierzam zmieniać.
Fakt, że staram się jeździć slalomem by omijać nieszczęsne dziury w polskich drogach.
Si