Witam.
Nie działa mi regulacja wysokości świateł przód.Autko w 100 % nie bite. Może ktoś miał podobny problem?
Witam.
Nie działa mi regulacja wysokości świateł przód.Autko w 100 % nie bite. Może ktoś miał podobny problem?
Mam to samo.. póki co nie miałem czasu, by się zagłębić w temat..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Miałem podobny problem - winowajcą okazało się pokrętło od regulacji wysokosci świateł. Po wyjęciu wyłącznika i tego pokrętła można ręcznie (śrubokrętem małym) zewrzeć styki - jeśli światła się podniosą lub opuszczą to problem tkwi w tym "przełączniku" Ja kupiłem uzywkę na allegro za 45 złJest jak nowy
![]()
Ok.Sprawdzę temat.
Ze względu na brak czasu dopiero dzisiaj oddałem samochód do warsztatu. Po oględzinach okazało się, że to przełącznik. Dzięki
Ostatnio edytowane przez jacol30 ; 08-01-2011 o 16:48
Ja mam podobny problem ale w mojej 166 mam ksenony autko sprowadzone z włoch i byłem u mechanika to mi powiedział że to musi być samoróbka i żebym kupił nowe reflektory jak sie okazalo sam sprawdziłem nawet nie słychać silniczków ręcznie też nie mogę ustawić jak moge to sam zrobić niech ktoś pomoże czy jest szansa to zrobić bez zdejmowania zderzaka bo dojście do świateł jest dramatyczne.
Koledzy, czy ma ktoś na sprzedaż używany panel bądź sam przełącznik regulacji świateł? Rozebrałem w końcu swój panel i okazało się, że wypadł z niego blaszany element zwierający styki w przełączniku. Na portalach aukcyjnych niestety takiego panela aktualnie brak.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam
Może spróbuj wykręcić cały panel i uważnie potrząśnij nim , może ten styk leży gdzieś w środku .
Kupiłem nie dawno alfę i miałem ten sam problem.
Pewne wcześniej jakiś osioł przy tym grzebał i nie zwrócił uwagi na ten mały , ale jakże istotny metalowy element który powinien się tam znajdować .
Na szczęście udało mi się kupić taki panel . Przy przekładaniu pokrętła zauważyłem ze ten styk zostaje w obudowie . (U mnie styku nie znalazłem)
Może jeszcze gdzieś jest .
Jeśli nie, pozostaje obserwować aukcje , odwiedzać szroty .
Powodzenia
PZDR
Przeszukałem już wszystkie zakamarki, zresztą ta usterka występowała już gdy kupowałem auto. Nawet jeśli ta blaszka gdzieś była, to wielce prawdopodobne, że wciągnął ją kiedyś mój odkurzacz... Nie pozostaje nic innego jak czekać na okazję.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam,
Wejdę w temat gdyż kupiłem belle z przekonaniem, że ma xenony ale po wnikliwym przeczytaniu instrukcji okazało się, że jeśli ma się w.w. przełącznik regulacji wysokości świateł to niestety nie ma sie xenonów, proszę o info czy to prawda /brak spryskiwaczy świateł w zderzaku/. Występowały belle bez xenon'ów, z pojedyńczym xenoe'em?
Z gry dzięki za info.
Pzdr.