tzw fasolkinie masz zwykłego okrągłego otworu pod srube tylko taki podłuzny
![]()
tzw fasolkinie masz zwykłego okrągłego otworu pod srube tylko taki podłuzny
![]()
Wymieniałem ostatnio poduszki stabilizatora tył i zakupiłem sobie poliuretany. Zdziwiłem się mocnopo wyjęciu drążka i wyjęciu poduszek, bo okazało się że oprócz tego że poduszki są wybite to jest jeszcze wytarty drążek (zmniejszyła się średnica) i zakupione poduszki miały luz. Metodą domową typu (wspawaj - wytnij) zcisnąłem te poduszki, ale nie wiem czy długo to pochodzi. Zastanawiam się czy da radę dopasować jakieś inne poduszki o średnicy wewnętrznej mniejszej niź 20mm ? Miał ktoś może podobny przypadek?
od pandy są chyba gumy o srednicy 19mm. powinny pasować. Moze byc tak, że odpadła Ci farba z drążka i jest troche cieńszy. Zobacze u siebie bo akurat będę wymieniać gumy.
przymierzam sie własnie do wymiany amortyzatorów z przodu. Czy mogl by ktos polecic jakis sprawdzony produkt w rozsądnej cenie? Na allegro widze ze jest duza rozbierznosc w cenach tylko pytanie jak z jakoscia... Prosze Was o jakies podopowiedzi
Amorki kupione. Padlo na BLISTEIN B 6. Tylko teraz mam drobny dylemat. Czy żeby wyjąć calą kolumne mc person musze zdejmowac tez piaste ? i drugie pytanie, czy otwór w widełkach jest gwintowany? bo odkręcilem nakrętke ze śruby sciskajacej widelki i probowalem ją wybic to ani drgnie a nawet zakrecic śrubą nie moge
Ostatnio edytowane przez mariusz55562 ; 26-06-2013 o 07:17
Trzeba ją wybić. Też się z tym dlugo męczyłem, ale w koncu udało sie
Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2
okej dzieki za informacje![]()
Przedni dolny wahacz wybrać firmę FAST czy DELPHI ?
Delphi będzie lepszym rozwiązaniem. Zresztą widac po cenie.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Nie trzeba odkręcać piasty. Napewno będzie łatwiej jak to zrobisz i wyciągniesz całą zwrotnicę, ale ja sobie poradziłem bez tego. Fakt, że owa zwrotnica troche przeszkadza jak wisi na półośce ale ja wolałem takie rozwiązanie.
Ta śruba po to ma taką mniejszą końcówkę, żeby można było po niej bić ile trzeba.
http://www.motointegrator.pl/produkt...oog-al-sb-2402
to znalazłem w intercarsie teraz po 83 zł w opisie jest MOOG lecz na zdjęciu widać SIDEM S11L14
jest to inny numer niż podajesz lecz może zmienili numerację.
czy ktoś z was zna wymiary obu tulei? nie mogę znaleźć, bo zastanawiam się czy uda się zamontować obie sztywne => alternatywa dla poliuretanów :-)