Zobacz wyniki ankiety: Wybieram smycz...

Głosujących
243. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Lewą /czerwoną/

63 25.93%
  • Prawą /czarną/

99 40.74%
  • Bez różnicy, obie dobre

81 33.33%
Strona 73 z 102 PierwszyPierwszy ... 23636465666768697071727374757677787980818283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1019

Temat: Projektujemy gadżety..

Użytkownik Świeżak Avatar peter_220
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V

Domyślnie

Z tym, że pendrivy nie tak dawno były więc chętnych może być mało..

Aczkolwiek propozycja konkretna i warta przemyślenia

Przesyłka w jedno miejsce czy od razu do każdego zainteresowanego użytkownika?

Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
    Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.

Użytkownik Ogier Avatar K.O.
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Nareszcie 147 140CV :)

Domyślnie

Nie szkodzi, może znajdzie się więcej osób, którym potrzebny będzie więcej, niż jeden pendrive Ja dostaję je od kolegi i przesyłam do Was. W Poznaniu możemy się umówić na odbiór osobisty, a jeśli np. w Warszawie, czy Łodzi, czy innym mieście byście się dogadali, że jedna osoba odbiera przesyłkę i dzielicie się nimi później, to mogę przesłać jedną przesyłką kilka(naście) sztuk na przykład przez modny ostatnio paczkomat, i koszt zmniejszy się jeszcze bardziej Koszt wydaje mi się niewygórowany, szczególnie, że na jednym z for o japońskiej motoryzacji pojawiło się podobne ogłoszenie, gdzie minimalne zamówienie to 50 sztuk, a sztuka jest o kilka dobrych złotych droższa.

Przemyślcie sprawę, dajcie znać i jak się wypowie kilka osób, to ogłoszę sprawę może oficjalnie w giełdzie Również możecie nadsyłać swoje projekty, ja postaram się też coś zrobić na dniach.

- - - Updated - - -

A, no i są też pendrive z pamięcią 4, 2, 1GB i 512MB, ale w to chyba nie ma co się bawić, bo cena nieznacznie niższa, a miejsca zdecydowanie mniej. No chyba, że będzie odpowiednio dużo osób.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Ja bym chętnie przygarnął pendrive'a (jak już się odbiję od dna po zmianie sprzęgła), ale zdecydowanie bardziej podobały mi się te poprzednie, na które jakiś czas temu były zapisy

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Faktycznie, były eleganckie. Ale też dwa razy droższe, jak by nie spojrzeć

Jeśli zebrałoby się sporo więcej osób, to można też przygotować swój kształt - takie coś kosztuje jednorazowo nieco ponad 800-900zł (za formę do wytworzenia oczywiście). Przy 100 osobach dawałoby to dodatkowe niecałe 10zł do jednego nośnika, a taka Alfa wpinana przodem do kompa byłaby całkiem ciekawym gadżetem Wtedy takie urządzenie byłoby wykonane z gumy prawdopodobnie.

Ktoś ma pomysł/zdanie na ten temat?
    Ostatnio edytowane przez K.O. ; 20-06-2013 o 13:31

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał K.O. Zobacz post
    Faktycznie, były eleganckie. Ale też dwa razy droższe, jak by nie spojrzeć
    no nie do końca bo jakby nie patrzeć podane przez Ciebie ceny nie zawierają kosztów wysyłki i znakowania pewnie też nie jak rozumiem. dodatkowo na wszystkie oficjalne gadżety klubowe sprzedawane przez forum nakładana jest mała marża klubowa więc suma summarum pendrive'y proponowane przez Ciebie były niewiele tańsze

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

No właśnie, doliczając koszty przesyłki różnica jest niewielka, a wygląd dużo lepszy. Owszem, własny kształt nie wiele zwiększy koszt, ale, przepraszam, gumowy pendrive? Nie, dziękuję.

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Spoko Panowie, rzuciłem propozycję, bez ciśnienia, bo wydawało mi się, że propozycja nie jest zła Znakowanie jak najbardziej w cenie. Ceny, które podałem, to już gotowy produkt ze smyczką i opakowany. Dodatkowy koszt to tylko ta przesyłka.

Ceny porównywałem do tych http://www.forum.alfaholicy.org/skle...ubowe_usb.html bo nic innego nie znalazłem na forum, a tu ceny może faktycznie nie są 2 razy wyższe, ale gdybyśmy zamówili te 50, czy 100 sztuk, to już różnica jakaś tam się robi.

Guma jest podobno twarda i wysokiej jakości.

Jeszcze raz - jest to luźna propozycja, a przełożenie ceny na pojemność, jakość i dodatkową personalizację wydaje mi się sensowne. Także jeśli ktoś potrzebuje akurat pamięć przenośną a nie chce brać byle jakiej z sieciówki specjalizującej się w elektronice (za cenę chyba porównywalną), to zapraszam.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Jakieś tam wstępne rozeznanie w sprawie ręczników poczyniłem i dostałem pierwszą wycenę dla nadruku sublimacyjnego /czyli nadruk full color/

Gramatura 440 g; Gramatura 525 g; Gramatura 580 g;

67 x 120 cm - 51,00 zł _ 55,24 zł _ 59,90 zł
    67 x 140 cm - 52,45 zł _ 57,75 zł _ 61,43 zł
    80 x 160 cm - 72,90 zł _ 78,70 zł _ 90,30 zł

ceny netto, bez kosztów przesyłki i doliczonej marży klubowej, minimalne zamówienie 100 szt
    czekam jeszcze na wycenę haftu i poszło pytanie czy nie da sie minimum 50 szt bo 100 to my na pewno w takich cenach nie uzbieramy, z 15 szt mógłbym wziąć na sklep ale wątpię żeby sie z zapisów 85 szt sprzedało. chociaż może jestem człowiekiem małej wiary

Użytkownik Świeżak Avatar peter_220
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V

Domyślnie

Lepiej być człowiekiem małej wiary niż wydać klubową kasę na coś co zalegnie w "magazynie" ;]

Ja pewnie wezmę po dwa w jakichś dwóch rozmiarach (największy i któryś tam)

Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
    Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

A czy te otwierane pendrive'y jeszcze będą? Może ktoś chce sprzedać, bo mi jakiś chu* ukradł z kluczy grrrr..... :-[

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia