Ja chyba zrobię tak jak Pływak , kupię Colinite 476 i bd go dawał na AF Tripple z miesiąc powinien spokojnie potrzymać a i na zime bd jak znalazł , tylko boli mnie to kurzenie się :/ ale chyba aż takiej tragedi nie ma ?
Ja chyba zrobię tak jak Pływak , kupię Colinite 476 i bd go dawał na AF Tripple z miesiąc powinien spokojnie potrzymać a i na zime bd jak znalazł , tylko boli mnie to kurzenie się :/ ale chyba aż takiej tragedi nie ma ?
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
znaczy ja nie narzekam tylko pytam , bo jeszcze 476 nie miałem
Kurzy sie ale ja mam czarny akryl to choćbym woskiem z wyciagu z marsjańskiej gleby wysmarował będzie na nim kurz widać po jednej krótkiej trasie. Takie urok czarnego lakieru za to odwdzięcza się zajebistym wet lookiemTylko zamiast AIO to bym zastosował jakiś dobry cleaner + glaze ewentualnie 2w1. Prima Amigo to 2w1 ale niestety jeszcze sprzedawca nie miał dostawy więc cały czas czekam. W sobote lece na wakacje więc najwcześniej za 2-3 tygodnie będę mógł postestować jak spisuje się Amigo.
Dokładnie woskowanie niedomytego auta to jakaś pomyłka i marnowanie czasu. Mi wystarcza jedna w miere duża gęsta fibra ale zawsze mam drugą na wypadek gdyby pierwsza przez nieuwagę upadła na ziemie. To samo z aplikatorem do wosku zawsze jeden w zapasie.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 25-06-2013 o 21:30
Ja muszę jakas pyszysta fibre kupić
TEZ mialem go kupowac ,ale sprzedajacy dal d**y
może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym kropelkowaniem ? Kiedy poznać że wosk dobry ? Jak są duże, małe, gęste krople ? O co to chodzi ?
Podstawą kropelkowania jest zmiana napięcia powierzchniowego. Powoduje to odpychajanie wody od lakieru. Im mniejszy kat pomiędzy ścianka kropelki a lakierem tym lepiej. W efekcie łatwo woda spływa lub jest zwiewana. Efektem ubocznym są kropelki o równej wielkości a im bardziej wypukle tym bardziej wosk odpycha wodę.
A mi takie kropelki wyszły po Megs #16![]()