Byłem u Dawida, błąd czujnika temp oczywisty ponieważ jest odłączony aby wentylatory cały czas chodziły, auto będzie oszczędzał do poniedziałku jak przyjdzie nowy czujnik temperatury.
dzięki że wpadłeś
- - - Updated - - -
jak wyskakuje mi błąd od przepływki i czujnika doładowania to jest sens kupować nowy czujnik i przepływke np za 150 zł made in china??
Ja raczej odradzam tanich zamienników jeśli chodzi o przepływkę. Wyczyść czujnik ciśnienia i sprawdź czy nadal zapisuje się błąd.
Kolega składak wyczyścił mi czujnik ciśnienia doład 3 mc temu pojezdziłem może z 2 tygodnie było super auto odzyskało moc a po 2 tygodniach wyskakiwała marchewa jak przekroczyłem 2,500 obr po chwili zgasła i znowu auto szło.I tak do teraz tyle że czasami tracił moc juz przy 3000 obr a czasem szedł do 4500 jak szatanJutro będe zakładał czujnik od tych wiatraków temperatury napisze czy dalej się grzeję.
Ostatnio edytowane przez dejvid27 ; 24-06-2013 o 16:24
witam,widze ze nie tylko ja mam podobne problemy...moja alfa 166 tez sie grzeje od pewnego czasu a temp potrafi sie wahac w przedziale 90 -110st. niedawno wymienialem sprzeglo,termostat,caly rozrzad i czujnik temp cieczy bo byl walniety(pod kompem wyskoczyl blad po 115).ulkad chlodzenia odpowietrzylem i przez pewien czas bylo OK
ale objawy wrocily znowu.wentylator czasami sie zalacza lub nie na 1biegu.Co ciekawe to po podlaczeniu pod FES temp silnka trzyma sie ok 90st a na zegarze jest zawyzona o 10-15st.dziwne???Moze ktos potrafi to wytlumaczyc i pomoc w usunieciu usterki...pozdrawiam
Kolego mam podobnie tylko u mnie błędy wyskakują od czujnika doładowania i przepływki.Jutro odbieram od mechanika auto wymienił mi czujnik temperatury,czujnik doładowania i przegub wewnetrzny bo miałem zjechany .Ciekawy jestem czy auto będzie się jeszcze grzało :/ i czy kopa będzie miało
a może turbina dogorywa? miałem po kupnie auta podobne objawy- marchewka przy iluś tam RPM i ogólnie auto słabe było. Musiałem turbo regenerować.
[C