Velostat.pl - koszt 300 zł. Info z dzisiaj![]()
Velostat.pl - koszt 300 zł. Info z dzisiaj![]()
Oj tamJa mam prawie na 100& uwalony EGR więc zamiast wymieniać na nowy go po prostu wyłączę.
Tylko usunięcia, ale po co wtedy zaślepiać skoro go nie ma?![]()
No właśnie nie wiem jak to dokładnie jest, ale jeśli się nie zaślepi to czy nie będzie dostawał przez EGR "lewego" powietrza?
Swoją drogą pisałem jakiś czas temu do Ecu Project z Wrocławia i dostałem taką odp.:
samo programowe usuniecie egr to 350zl +mechaniczne 150, lepiej Panu wydac 1200 zl na chiptuning indywidualny tego samochodu wtedy usuniecie programowe egr ma Pan w cenie
Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest...
Nie no zaślepić to jednak warto bo taki niezaślepiony a wyłączony EGR to pewnie dalej będzie przepuszczał do silnika spaliny a tego nie chcemyja wcześniej pisałem że zaślepionego i wykasowanego nie ma sensu czyścić.
hmmm
dobrze, że tu zajrzałem, Velostat mam w Legnicy. Chcociaż szczerze powiem, myślałem, że będzie taniej. Też chcę wyłączyć EGR, ale chyba zrobie to jednak u Tomka albo Cinka, bo bedę śmigał do któregoś z nich klapy wirowe zaspawać.
Co do wyłączenia, to niestety, ale po wyłączeniu programowym trzeba jeszcze założyć pełną zaślepke. Jeśli nie będzie albo będzie częściowa to auto może źle chodzić.
AirAjti, ogarnąłęś temat EGR??