samochod podczas jazdy gasnie i nie chce pozniej odpalic. wymienilem filtr paliwa, czujnik cisnienia paliwa i dalej to samo powod?przyczyna?
samochod podczas jazdy gasnie i nie chce pozniej odpalic. wymienilem filtr paliwa, czujnik cisnienia paliwa i dalej to samo powod?przyczyna?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 27-06-2013 o 07:50
Przede wszystkim łamiesz p.2 regulaminu.
Po drugie podłącz pod komputer i zobacz jakie zarejestrował błędy. Podaj je tutaj to wtedy może będzie wiadomo co robić. Póki co to wymieniasz w ciemno.
poszukaj info o czujniku polozenia wału.
[C
komputer nic nie pokazuje 0 bledow
Jak długo chodzi po odpaleniu i ile potem nie może odpalić? Czy pompa paliwa normalnie pracuje? Jakie daje ciśnienie? Jakie ciśnienie na listwie?
Ale czujnik wału powinno ecu zarejestrować. Bez względu na to czy padło podgrzewanie czy obwód pomiarowy to ecu powinno to zarejestrować. Choć akurat w jtd nie sprawdzałem.
Mam podobny problem i już nie mam pojęcia o co chodzi, mianowicie niekiedy auto odpala bez problemu innym razem bez plaka nie ma szans a jeszcze innym razem to nawet na plaka nie chce zapalić po około 5 minutach odpala normalnie. Po odpaleniu zdarza sie że po kilku sekundach zgaśnie ale zazwyczaj po tym odpala już normalnie.
Jeśli chodzi o jazdę to gaśnie zazwyczaj przy gwałtownym przyspieszaniu, zapala sie marchewka i auto gaśnie potem często jest problem z ponownym odpaleniem... Może ktoś miał takie problemy ze swoim 2,4 JTD??? Pomocy..![]()
Tylko nie mów kur..a że pod komputer nie podpinałeś......... Ja nie ogarniam niektórych podejścia.... Przecież to jest oczywiste że trzeba zacząć od błędów. KAŻDE pytanie powinno się zaczynać od listy błędów ecu. A Wy zamiast się wysilić trochę to tylko peplacie.... Piszesz że zapala Ci się marchewka... I nie tknęło Cię do cholery sprawdzić ten błąd????? I nie ważne że gaśnie marchewka (bo takie odpowiedzi też często słyszę).
Odczyt błędów i paramatrów roboczych jest tak elementarne jak chwytanie za klamkę żeby otworzyć drzwi. A pomimo to i tak (metaforycznie napiszę) większość zadaje pytania "dlaczego podchodzę do auta a drzwi się nie otwierają?" ... bo trzeba chwycić za klamkę.....
A jeżeli chcesz jakąś wróżbę to prawdopodobnie masz uwalony czujnik położenia wału. To częsty objaw.
dokladnie zimna odpala nagrzeje sie gasnie cisnienie jest wporxadku jutro wymienie czujnik polozenia walu na wszelki wypadek chodz komp nie wskazuje na to