bugi - http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...z_niemiec.html
a to ?
nie znam , nic nie sugeruję
tak tylko wrzucam
bugi - http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...z_niemiec.html
a to ?
nie znam , nic nie sugeruję
tak tylko wrzucam
To jest Alfatex. Możesz sam to sprawdzić na stronie http://eper.fiatklubpolska.pl/ wpisując VIN i klikając Next i dalej klikając na symbolu lupy na górze w linii z VINem. Na dole będzie info o tapicerce.
Podejrzewam, że skóra w Porsche to nieco inna skóra niż w 159. Różnica taka jak między skórą w BMW E65 i BMW F01. Niedawno porównywałem i czuć za co się płaci w F01, tam skóra jest mega przyjemna w dotyku, nawet w gorące dni.Co do nagrzewania się czarnej skóry i "omrażania tego i owo". Ojciec miał jasną skórę we wcześniejszym aucie a teraz czarną w Cayennce, co prawda w obu były podgrzewane fotele i powiem tak: zimą nie zauważyłem jakiegoś dyskomfortu w obu autach a latem no cóż obie paliły przy pierwszym kontakcie w cztery litery ale nie było to dla mnie na tyle nieprzyjemne czy straszne jak widzicie aby miało mnie odwieść od posiadania skóry![]()
Ale może trochę za bardzo marudzę, a powinienem wymienić osuszacz i nabić klimę, wtedy będzie trochę lepiej mroziło.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 03-07-2013 o 14:28
A mi może się uda dorwać taką 159 2.0 170KM 2010r z obszytą deską i skórą Poltrona Frau chociaż troche poza budżetem ale jakby wyglądała super to myślę, że może uda się coś wykombinować. Jak już przy niej jesteśmy to kupował ktoś auto od użytkownika camil albo cokolwiek wie na temat sprzedawanych przez niego samochodów?
Dzięki, fajne narzędzie.
Napewno nie jest ta sama ale aż taki drobiazgowy nie jestem aby wnikać która skóra mniej grzeje w tyłekCo do klimy to myślę, że nie zaszkodzi spróbować. U mnie w stilo było odczuwalnie lepiej.
Hmmm, co do TI to nie wiem czy to dobry pomysł na nasze drogi- obniżone zawieszenie plus felgi 19%. Nie jeździłem więc na 100% nie wiem ale ponoć przy 19% w zwykłej 159 już jest ciężko. Co uważacie? Ja się nie znam i tylko mówię co wyczytałem a ile w tym prawdy- nie wiem. Z resztą 44 tysięcy nie dam za rocznik przedliftingowy.
A takie Ti: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#f29bd49f96
Tańsze, trochę młodsze. Ktoś może widział? Jakieś uwagi po zdjęciach?
- - - Updated - - -
A mi może się uda dorwać taką 159 2.0 170KM 2010r z obszytą deską i skórą Poltrona Frau chociaż troche poza budżetem ale jakby wyglądała super to myślę, że może uda się coś wykombinować. Jak już przy niej jesteśmy to kupował ktoś auto od użytkownika camil albo cokolwiek wie na temat sprzedawanych przez niego samochodów?
Dzięki, fajne narzędzie.
Napewno nie jest ta sama ale aż taki drobiazgowy nie jestem aby wnikać która skóra mniej grzeje w tyłekCo do klimy to myślę, że nie zaszkodzi spróbować. U mnie w stilo było odczuwalnie lepiej.
Hmmm, co do TI to nie wiem czy to dobry pomysł na nasze drogi- obniżone zawieszenie plus felgi 19. Nie jeździłem więc na 100% nie wiem ale ponoć przy 19" w zwykłej 159 już jest ciężko. Co uważacie? Ja się nie znam i tylko mówię co wyczytałem a ile w tym prawdy- nie wiem. Z resztą 44 tysięcy za rocznik przedliftingowy to trochę dużo jak dla mnie.
A takie Ti: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#f29bd49f96
Tańsze, troche młodsze. Ktoś może widział? Jakieś uwagi po zdjęciach?
Ostatnio edytowane przez bugi156 ; 03-07-2013 o 16:28
byla opisywana kilka stron wczesniej i z tego co pamietam to trup . Zdjecia byly wtedy na Orlenie w Zarach
Ostatnio edytowane przez sebaa321 ; 03-07-2013 o 20:11
ja kupiłem od Camila nie dawno jak koledzy tutaj to nazywają tzw. "białego kruka" (Od zakupu mineło 3,5 mies.)
Złego słowa nie powiem i polecam. Wszystko tak jak mówił było i jest , a ja jestem zadowolony że mam nie banalny ,zadbany samochód z oryginalnym przebiegiem i bez historii powypadkowej (parę rzeczy nie długo muszę zrobić ale to normalne przy tym przebiegu a większość ma być dodatkowa żeby jezdziło się lepiej).
mniej więcej tyle powinno kosztować nie kombinowane, zadbane Ti z tego rocznika z tym przebiegiem i z tym silnikiem . Znaczna większość sporo tańszych egzemplarzy w tej wersji są to kombinowane auta powypadkowe albo popowodziowe( koledzy tutaj pisali swoje opinie o sprawdzanych autach w atrakcyjnych cenach i 90% z nich nie była okazją ;P). Kolejny raz odsyłam do stron chociażby niemieckich gdzie Ti bez znaczenia z jakim silnikiem kosztuje spooooro więcej niż u nas a to o czymś świadczy.
Nie twierdzę, że to dużo za Ti tylko nie jestem przekonany czy chcę tą wersję a wtedy za 44 tys dostanę dobrze wyposażone auto z 2009/2010. Głównie chodzi o zawieszenie na polskich drogach a wrocław po którym jeżdzę jest pod tym względem straszny.
Takie pytanie jeszcze mam odnośnie materiałów i kolorów konsoli środkowej. W tym ti z 2007 r jest ten sam materiał co w wersji distinctive czyli szczotkowane aluminium? Bo ja już się pogubiłem, wiem tylko że w progression jest taki szary plastik a w nowych Ti czarne szczotkowane aluminium ( który swoją drogą strasznie mi się podoba)
W distinctive alu jest prążkowane. W Ti jest szczotkowane. Kolory konsoli w TI zależą od rocznika.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów