Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Temat: FiatECUScan

Użytkownik Ogier Avatar xander122
    Mieszka w
    Ostrow Wlkp.
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał lookas Zobacz post
    ELM 327 od Viakena
    tez mam elm327 1.4 ale jakis z alledrogo.
    Pewnie będzie tak jak koledzy mowice nie FES nie obsługuje czujników w 156 tylko dziwi mnie dlaczego skoro tez jest edc16

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał xander122 Zobacz post
    tez mam elm327 1.4 ale jakis z alledrogo.
    Pewnie będzie tak jak koledzy mowice nie FES nie obsługuje czujników w 156 tylko dziwi mnie dlaczego skoro tez jest edc16
    1. edc16 to sterownik silnika. Czujniki parkowania mają zupełnie inny sterownik w zupełnie innym miejscu.

2. AlfaOBD też raczej nie obsługuje sterownika czujnika parkowania: http://www.alfaobd.com/supported_units.html

Mieszka w
    Ostrow Wlkp.
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    1. edc16 to sterownik silnika. Czujniki parkowania mają zupełnie inny sterownik w zupełnie innym miejscu.

2. AlfaOBD też raczej nie obsługuje sterownika czujnika parkowania: http://www.alfaobd.com/supported_units.html
    A masz może jakies inne pomysły jak to ugryźć ?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

A masz może jakies inne pomysły jak to ugryźć ?
    Chyba pozostaje tylko examiner. Nie znam się na 156, ale wygląda na to, że tylko oryginalny interfejs Fiat/Alfa odczyta błędy.

Możesz też w ciemno wymieniać poszczególne czujniki cofania – pewnie masz jeden z nich niesprawny i dlatego centralka zgłasza błąd i nie działa cały system.

Mieszka w
    Ostrow Wlkp.
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Chyba pozostaje tylko examiner. Nie znam się na 156, ale wygląda na to, że tylko oryginalny interfejs Fiat/Alfa odczyta błędy.

Możesz też w ciemno wymieniać poszczególne czujniki cofania – pewnie masz jeden z nich niesprawny i dlatego centralka zgłasza błąd i nie działa cały system.
    examiner? To taki program diagnostyczny aso we fiacie?

z tego co sie kiedys orientowalem bo potrzebowalem kiedys obudowe do nich to sztuka kosztuje w aso kosmiczne pieniądze więc to odpada

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

examiner? To taki program diagnostyczny aso we fiacie?
    Tak, to oryginalny program diagnostyczny samochodów Fiat/Alfa/Lancia. W Twoim wypadku tylko podpięcie pod oryginalny program diagnostyczny pozwoli odczytać kody błędów (moim skromnym zdaniem). Podpięcie kosztuje od kilkudziesięciu złotych, pewnie w zależności od serwisu. Ja w jednym serwisie mam podpięcie gratis podczas innych wykonywanych usług. Używany czujnik na allegro kosztuje 80-120 zł, więc możesz jeden kupić w ciemno i próbować go podpinać po kolei, zamiast płacić za podpięcie do kompa.

z tego co sie kiedys orientowalem bo potrzebowalem kiedys obudowe do nich to sztuka kosztuje w aso kosmiczne pieniądze więc to odpada
    Tego zdania nie rozumiem, musisz wstawić przecinki i kropki.

Mieszka w
    Ostrow Wlkp.
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Miałem uszkodzona obudowę jednego z czujników,niestety nigdzie nie dało sie jej dostać,a w aso można było zamówić razem z całym czujnikiem.Stąd tez wiem ile kosztują

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kizior
    Mieszka w
    Rybnik-Kamień
    Auto
    Alfa 159 jtdm 1,9 16v 2006 sw

Domyślnie

komputery i wymieniać-też się męczyłem,nie mogłem się połączyć tak jak kolega( dalej nie mogę) i czujniki nie działały, długi pisk,okazało się że mam wypięty przedni brzęczyk i czujniki zaczęły działać (tyle że dalej nie mogę się połączyć przez fes i nie pokazuje mi na wyświetlaczu i dioda też nie świeci nad głową ) mowa tu o 159 ,wygląda tak jakby ich w ogóle nie było , a są :-) ,poszperaj po kablach morze się gdzieś urwał,wyleciał. Kwestia samych czujników - nie wymieniaj tylko sprawdź czy po włączeniu brzęczą (z bliska uchem, albo czy drżą) wystarczy że 1 kaput i nie będzie działać

Mieszka w
    Ostrow Wlkp.
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kizior Zobacz post
    komputery i wymieniać-też się męczyłem,nie mogłem się połączyć tak jak kolega( dalej nie mogę) i czujniki nie działały, długi pisk,okazało się że mam wypięty przedni brzęczyk i czujniki zaczęły działać (tyle że dalej nie mogę się połączyć przez fes i nie pokazuje mi na wyświetlaczu i dioda też nie świeci nad głową ) mowa tu o 159 ,wygląda tak jakby ich w ogóle nie było , a są :-) ,poszperaj po kablach morze się gdzieś urwał,wyleciał. Kwestia samych czujników - nie wymieniaj tylko sprawdź czy po włączeniu brzęczą (z bliska uchem, albo czy drżą) wystarczy że 1 kaput i nie będzie działać
    Sprawdzałem nic nie brzęczy,nie wibruje;/ kiedys znajomy który ma gta powiedział ze mam zobaczyć do centralki która jest w lewym tylnym nadkolu,tam własnie auto było walone.Nadkole rozebrałem okazalo się,że żadnej centralki nie ma,a idzie tylko wiązka kabli od nich(widać wersja po fl ma inaczej) Mógłbyś mi powiedzieć gdzie jest umiejscowiony ten brzęczyk,co prawda to 159 ale może naprowadzi mnie to na jakiś trop

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kizior
    Mieszka w
    Rybnik-Kamień
    Auto
    Alfa 159 jtdm 1,9 16v 2006 sw

Domyślnie

brzęczyk z przodu jest przy skrzynce bezpieczników po lewej stronie,a z tyłu ponoć gdzieś w słupku prawym z tyłu ,ale ciekawi mnie fakt że brak centralki,to morze być podstawowy powód