Temat: Spotkanie w Łodzi i inne sprawy dot. Łodzian

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bajon
    Mieszka w
    Łódź - Teofilów
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2,4 JTDm Sky View, wcześniej Alfa Romeo 156 SW 1,9 JTD M-jet

Domyślnie

Cytat Napisał vikadan Zobacz post
    Tak sobie myślę, że:
    po 1. co by nie wprowadzać większego zamętu na wydrukowanych już wizytówkach - to niech będzie godz. 12:00
    po 2. komary nas nie zjedzą bo w pełnym słońcu nie latają - to niech będzie godz. 12:00
    po 3. zobaczymy czy ta frekwencja była na popołudniową godz. czy raczej na grilla - to niech będzie godz. 12:00
    po 4. choć raz możemy zjeść niedzielny obiad razem - no w końcu też jesteśmy nie małą rodziną - to niech będzie godz. 12:00
    po 5. ... pewnie znajdzie się jeszcze kilka argumentów.

Także proponuję spotkanie o godz 12:00
    - wyjazd spod Ikei 12:30
    - przejazd na miejsce grillowania 12:30 - 13:00
    (propozycja nr 1 - w Łagiewnikach na placu do nauki jazdy ul. Wycieczkowa, są tam stoły i mam nadzieję, że o tej godz nie będzie jeszcze za wiele ludzi)
    - ok. godz. 14:00 - obiad (menu podam w późniejszym terminie)
    - biesiadowanie do dowolnej godz.

Jak dla mnie wygląda to całkiem sensownie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Adam jak poprzednio - rzucił pomysł z którym pozostaje się tylko zgodzić i zastosować .

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

I należy się tylko cieszyć, że mamy taką osobę w swoich szeregach

Jak tak dalej pójdzie to co m-c będziemy mieli małe wesele

Jak najbardziej jestem za

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Mariano_lodz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

też jestem za

Użytkownik Ogier Avatar poguś
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 jtd

Domyślnie

dobra robimy listę, zrzuta 15zł
    1. poguś

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

1. poguś
    2. Mariano

jeszcze przed nami czwartkowy spot 18 lipca, godzina 19, miejsce - Galeria Łódzka

Użytkownik Rowerzysta Avatar zeb
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 SW 1.9JTDm 170PS by CinSoft, Black AR 147 GTA

Domyślnie

Jeśli termin to pierwsza niedziela sierpnia to wpisuję się całą rodziną

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vikadan
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    ALFA ROMEO

Domyślnie

Tak jak mówi Marian:
    jest jeszcze poprzedzający spot w czwartek 18 lipca (na którym nie wiem czy będę)
    to pewne szczegóły zdąży się jeszcze omówić w większym gronie i później opisać na forum.

P.S. Tak jak to miało miejsce ostatnim razem.
    - Nie robię listy aby odhaczyć kto zapłacił a kto nie - tylko bazuję na zaufaniu.
    - Dla mnie ważne jest ilość osób - co bym mógł ogarnąć przygotowanie menu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

A ja żeby nie było że sie nie udzielam zaproponuje kilka miejscówek co by można przedyskutować:
    - jw. Wycieczkowa Łagiewniki (teren mi znany robiłem tam mapy syt-wys xD)
    - Łódź koło Matki Polki stawy Jana, ( +obecność w bliskim otoczeniu Lidla, możliwość grilowania, woda, - to to że nie da sie wjechać tam bezposrednio autami trzeba więc byly by 200-300m od nas)
    - Łódź okolice Rudzkiej stawy Stefańskiego.( + parking blisko wody ale mały, ew, przejazd laskiem na większy przy samej wodzie, oczywiście jak byście chcieli to bym sprawdzil czy nadal jest tam taki ladn dojazd jak rok temu. a - to to że nie wiem czy można tam grillować)
    - Młynek Tuszyn. ( + ladna woda, parking blisko ale w cholere zawalony młodzieżą, moglo by być bardzo duze zainteresowanie Alfami, można grillować, - jak mówiłem tłok)
    - Zgniłe Blota k. Aleksandrowa, (+ zaplecze gastronomiczne, woda, możliwość grilla, rowery wodne itd, - wjazd chyba 5zl od osoby, i mam wątpliwości czy nieoczekiwane 30 samochodów by się tam zmiesciło, ale możliwe że właściciele by nam coś odpalili za free)

To takie miejscówki na szybko jak jeszcze na coś wpadne to oczywiście dam znać, miałem jeszcze taka wizje żeby poszukać coś za obwodnicą Pabianic (ok Dobroń-Kolumna) bo filmik z przejazdu obwodnicą mógł by być hitem
    [

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał questounico Zobacz post
    A ja żeby nie było że sie nie udzielam zaproponuje kilka miejscówek co by można przedyskutować:
    - jw. Wycieczkowa Łagiewniki (teren mi znany robiłem tam mapy syt-wys xD)
    - Łódź koło Matki Polki stawy Jana, ( +obecność w bliskim otoczeniu Lidla, możliwość grilowania, woda, - to to że nie da sie wjechać tam bezposrednio autami trzeba więc byly by 200-300m od nas)
    - Łódź okolice Rudzkiej stawy Stefańskiego.( + parking blisko wody ale mały, ew, przejazd laskiem na większy przy samej wodzie, oczywiście jak byście chcieli to bym sprawdzil czy nadal jest tam taki ladn dojazd jak rok temu. a - to to że nie wiem czy można tam grillować)
    - Młynek Tuszyn. ( + ladna woda, parking blisko ale w cholere zawalony młodzieżą, moglo by być bardzo duze zainteresowanie Alfami, można grillować, - jak mówiłem tłok)
    - Zgniłe Blota k. Aleksandrowa, (+ zaplecze gastronomiczne, woda, możliwość grilla, rowery wodne itd, - wjazd chyba 5zl od osoby, i mam wątpliwości czy nieoczekiwane 30 samochodów by się tam zmiesciło, ale możliwe że właściciele by nam coś odpalili za free)

To takie miejscówki na szybko jak jeszcze na coś wpadne to oczywiście dam znać, miałem jeszcze taka wizje żeby poszukać coś za obwodnicą Pabianic (ok Dobroń-Kolumna) bo filmik z przejazdu obwodnicą mógł by być hitem
    - jw. Wycieczkowa Łagiewniki dużo stołów, spory parking, w weekend dużo luczi, ale ok 13tej to chyba powinno być w miare luźno, problemem może być przejazd na 2gi koniec Łodzi , ostatnio 2xświatła (jedne bardzo krótkie) bardzo rozdzieliły kolumne.

- Łódź koło Matki Polki stawy Jana - tłumy ludzi, daleko trzeba parkować, wg. mnie to odpada

- - Łódź okolice Rudzkiej stawy Stefańskiego. - jeżeli ten parking nas pomieści przy wodzie to rewelacja, nie wiem jak tam z frekwencją na tych stawach, ale kilka tygodni pojawiła się tam nowa atrakacja, liny rozciągnięte od brzegu do brzegu, i można śmigać na desce, zamiast za łódką to na wyciągu wodnym.

- Młynek Tuszyn.- nigdy tam nie byłem

- Zgniłe Blota k. Aleksandrowa, byłem tam kilka tyg temu , parking przed wejściem na teren, wchodzimy pieszo opłata 10zł za osobę do wydania w barze, ale jak by się pogadało z zarządcą to pewnie by nas wpuścił na teren, bo w końcu tyle aut jednej marki to raz że na pewno wzbudzi zainteresowanie, a dwa jakaś promocja miejsca.