Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: radio Connect - nie działa telefon

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Zapytam inaczej. Próbowałeś dzwonić na ten kiedy karta jest włożona? Zgłasza się sygnał?
    Tak próbowalem - włożyłem nawet inną kartę niestety jak dzwonie numer poza zasięgiem.
    Karte widzi na 100% bo zczytał sms i numery telefonów z karty.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Nie mam doświadczeń z tym konkretnym modelem.
    Problem może leżeć w karcie sim, może być też wynikiem słabego zasięgu anteny...

Jeśli już, uderzałbym raczej do serwisu car audio niż serwisu komórek.

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Zasięg pokazuje na full - bardziej zastanawia mnie że w instrukcji jest napisane, że przy sieci do której karta ma dostęp przy wyszukiwaniu ręcznym pojawi się * natomiast u mnie nic się nie pojawia. Spróbuję jeszcze kartę z T-mobile i ORANGE.

cuoreventi a wiesz może co mogłem pomieszać, że nagle odblokowała się regulacja AUDIO - wcześniej miałem podbicie BASU do +4 i nie mogłem włączyć podbicia LOUD, teraz natomiast wszystko się pojawiło i radio gra jakby głośniej wcześniej jeździłem na VOLUE 35 teraz w zupełności wystarcza +15?. Czyży jakieś ograniczenie głośności - w instrukcji nic nie mogę znaleść.

pozdrawia
    krzyzie
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał krzyzie Zobacz post
    cuoreventi a wiesz może co mogłem pomieszać, że nagle odblokowała się regulacja AUDIO - wcześniej miałem podbicie BASU do +4 i nie mogłem włączyć podbicia LOUD, teraz natomiast wszystko się pojawiło i radio gra jakby głośniej wcześniej jeździłem na VOLUE 35 teraz w zupełności wystarcza +15?. Czyży jakieś ograniczenie głośności - w instrukcji nic nie mogę znaleść.
    LOUDNESS jest niedostępną opcją przy BOSE, bo barwą dźwięku zarządza wzmacniacz.
    Jeśli funkcja wskoczyła, to najprawdopodobniej radio nie widzi tego że jest BOSE. Nie ma w odpowiednim pinie 12v

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Jeśli funkcja wskoczyła, to najprawdopodobniej radio nie widzi tego że jest BOSE. Nie ma w odpowiednim pinie 12v
    Wydaje mi się że wzmacniacz działa i że dźwięk jest teraz lepszy z drugiej strony ciekawe co mogłem odłączyć. Czy orientuje sie ktoś na który pin powinno dojść 12V aby radio widziało BOSE?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	schemat połączenia.jpg
Wyświetleń:	342
Rozmiar:	16.5 KB
ID:	101716

Co do telefonu - to pojechałe do centrum mojej metropolii i złapał sieć można dzwonić, niestety jak dojeżdżam do domu sieć ginie - czy może to mieć związek z tym że telefon ma w specyfikacji tylko GSM900?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

A moze jest problem z antena? Moja np byla calkiem zgnita w srodku...

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    A moze jest problem z antena? Moja np byla calkiem zgnita w srodku...
    Możliwe jednak nie wydaje mi się aby uszkodzona antena działała w jedny miejscu miasta a nie działała w innym - trochę to podejrzane.
    Poza ty oddalenie od miejsca w którym radiotelefon loguje się do sieci a miejscem gdzie gubi sieć jest w linii prostej około 2km - niestety nie znam się na siecich GSM więc nie wiem od czego można by zacząć poszukiwnia takiego stanu.

Co do załączenia BOSE z radia Connect to wyłączyłem to jak robiłem reset radia. W eLearn znalazłem kombinację klawiszy załączenia i sprawdzenia systmeu BOSE - wklejam może komuś się przyda:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sprawdzenie BOSE.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	89.6 KB
ID:	101734

Jednak z załączonym BOSE gra lepiej - może ciszej ale lepiej albo to jakiś efekt placebo.
    krzyzie
    Ostatnio edytowane przez krzyzie ; 12-07-2013 o 21:49

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Ja jeszcze opiszę zasadę działania GPS w tym radiu.

GPS jest tu bardziej jako wspomaganie w dotarciu do celu, poprzez wskazywaniu kierunku, ale bez prowadzenia po ulicach. Wymaga to tego karty SIM, która poprzez wbudowane usługi z sieci komórkowej pobiera informacje o sklepach, aptekach, kinach itp. Jest to tylko nazwa, adres i współrzędne. I właśnie kierując na współrzędne radio pokazuje przybliżony kierunek od pozycji w jakiej obecnie się znajduje.

A tak poza tym: nie działa w Polsce
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Skoro telefon łapie i gubi zasięg. Przyjrzałbym się jednak tej antenie.
    Nie wiem czy masz SW czy sedana, ale w 2003 roku były jeszcze anteny (FM) w tylnej szybie lub spojlerze klapy.
    To co wystaje z dachu to tylko antena GSM. Spróbuj może od innego, dłuższego bata.

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Skoro telefon łapie i gubi zasięg. Przyjrzałbym się jednak tej antenie.
    Nie wiem czy masz SW czy sedana, ale w 2003 roku były jeszcze anteny (FM) w tylnej szybie lub spojlerze klapy.
    To co wystaje z dachu to tylko antena GSM. Spróbuj może od innego, dłuższego bata.
    Mam sedana, pierwsze co zrobie to podłącze to radio w Alfie 145 też ma antenke GSM, jak tam bedzie działać to przyjrzę się tej antenie na dachu, tak jak mówicie może faktycznie jak jestem bardzo blisko nadajnika to łapie sygnał.
    A czy idzie jakoś pomierzyć przewód żeby ewentualnie wyeliminować jego uszkodzenie, no i w sumie najważniejsze jak bezinwazyjnie dojść do podstawy anteny?
    Ostatnio edytowane przez krzyzie ; 13-07-2013 o 10:30