zależy jak bd go używał
zależy jak bd go używał
wiesz na jeden element jak się uprzesz i bd tyrał może i zejść 1/3 butelki
- - - Updated - - -
Koledzy co polecacie mi do mycia silnika , bo alfa wczoraj wróciła z rodzicami z wakacji no i zrobiła 1100km , trochę stała i wiadomo zakurzona jest(ale to pikuś na dniach polecą 2 wiadra z Duraglossem 901 i po osuszeniu QD SG, w środku też poleci odkurzanie i dressing ) , ale jak dotąd myslałem ze silnik jest całkiem czysty to dzisiaj stałem przy Tacie jak nalewał płyn do sprysków i zmieniłem zdanie silnik jest trochę usyfiony i przydało by sie to umyć (nie chcę za bardzo używać wody , bo boje się że może cos się stać )
to nwm ale na kilka/kilkanaście aut spokojnie starczy
Co do polerowania jeszcze - dziś się utwierdziłem w pewnym przekonaniu.
Lakier niby miękki, bo japończyk co to fibrą się rysuje. Jazda była na FG500 + Futro, dwa do trzech nałożeń pasty żeby zjechać co narobiło mycie na automacie.
Z tego mam pewien swój wniosek, że lakiery jednak są cholernie twarde - nie wyobrażam sobie, żeby przeciętny człowiek był w stanie zrobić sensowną korektę czymś w stylu megsa UC. Jaaakieś tam delikatne poprawki czy gładzenie rys owszem.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
W odniesiebiu do mojego postu http://www.forum.alfaholicy.org/foru...ml#post1222480 podsyłam zdjęcia zarówno boczku fotela kierowcy jak i lamp przednich.
Zatem co najlepiej zrobić z tymi lampami i takimi wytarciami. Przypominam za postem 383, że fotel jest tylko przetarty, nie jest zapadnięty jak to często bywa, nie ma dziury, ani nic takiego.
Do lamp papierek ścierny (niech koledzy napiszą jaki i jak to dokłądnie robić , bo ja się słabo orientuje ) lub Meguiar's plastX(którego sam musze zakupić ) co do fotela to nie pomogę bo mam welur , i co to jest to na błotniku na przed,przed ostatnim zdj , mam nadzieję że nie gówno ptasie , bo jak taak to zmyj to raz,dwa kolego , dziadostwo robi takie ślady ze ... mi nasrał i zrobił się biały ślad po zmyciu gówna tyrałem 15 minut Megsem UC+tricolor żeby to usunąć ale na szczęście zeszło
Panowie, zdjęć nie mam, ale po paru dniach aplikacji Megs'a NS na deskę, muszę przyznać że efekt mega - zero połysku, wspaniały mat![]()