Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Temat: radio Connect - nie działa telefon

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Niestety musiałbyś zrzucić podsufitkę żeby się do niej dostać. Sprawdź może samo łączenie bata z gniazdem anteny.
    Bat masz 10cm?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Niestety musiałbyś zrzucić podsufitkę żeby się do niej dostać. Sprawdź może samo łączenie bata z gniazdem anteny.
    Bat masz 10cm?
    No to troszkę poczeka bo nie uśmiecha mi się zrzucanie podsufitówki.

Bat mam krótki maks 5 cm, łącze bata z anteną wygląda dobrze nie jest nic przerdzewiałe ani zaśniedziałe. Natomiast wykręcenie bata nic nie zmienia jeżeli chodzi o ilość kresek zasięgu na wyświetlaczu.
    pzdr
    krzyzie
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał krzyzie Zobacz post
    Bat mam krótki maks 5 cm, łącze bata z anteną wygląda dobrze nie jest nic przerdzewiałe ani zaśniedziałe. Natomiast wykręcenie bata nic nie zmienia jeżeli chodzi o ilość kresek zasięgu na wyświetlaczu.
    No to w mojej ocenie masz winowajcę. Antena w sedanie powinna mieć 10-12cm a nie 5cm. Takiej krótkiej zresztą nie widziałem jeszcze. Poza tym, w każdym przypadku wykręcenie bata z gniazda powinno wpłynąć na ograniczenie zasięgu. Jeśli nic się nie dzieje no to antena musi być niesprawna.

Zmierz impedancję tej anteny. Oczywiście przy włączonym radiu.
    Powinno być 50 Ohm
    Ostatnio edytowane przez cuoreventi ; 13-07-2013 o 16:08

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

A między co podłączyć się z miernikiem? Odpiąć końcówkę i mierzyć miedzy środkowym przewodem a oplotem - czy musi być podłączona do radia?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Długość anteny nie jest winowajcą. Krótka antena jest fabryczna i oryginalna, numer części to 156020346.

Dodam że od momentu jak kupiłem auto wszystko działało jak ta lala. Na krótkiej antenie.

Tuż przed sprzedażą do następnego właściciela coś padło. I mam na myśli dokładnie ten egzemplarz 156 o którym tutaj mówimy.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Nie jest to takie proste niestety.
    No to już chyba przerasta moje zdolności .

Zauważyłem, że jak stoje przy nadajniku to nie ma problemu z dzwonieniem jakość dzwięku bardzo dobra.
    Czy bat może aż tak wpływac na stan połączenia, że gubi sieć jakieś 600 -800 metrów od owego nadajnika no i przedewszystkim czy owy bat anteny musi być specjalny do GSM czy może być zwykły radiowy (wydaje mi się, że zwykły odpada, ale zapytam mądrzejszych).

Niestety ktoś pożyczył sobie bat ze 145 i ze sprawdzenia nic nie wyszło, więc pozostaje zakup w ASO (jakieś 50zł) lub jakąś używka która może być trafiona.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rain Zobacz post
    Tuż przed sprzedażą do następnego właściciela coś padło. I mam na myśli dokładnie ten egzemplarz 156 o którym tutaj mówimy.
    No pocieszam się, że właśnie ten bat stracił swoje właściwości - bo jak narazie jest to najtańsza rzecz do wymiany.
    Chociaż według epera akcesoria do telefonu 46772567.
    pzdr

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

No wiec nie jest dobrze.
    Bat wymieniony i dalej to samo - podjechałem w miejsce gdzie Connect loguje się do sieci i odpiąłem przewód od telefonyu i GPS - na wyświetlaczu zanik kresek pokazujących siłę sygnału sieci komórkowej oraz brak znalezionych satelit - przy podłączonych przewodach zasięg na full, a ilość znalezionych satelit 8 sztuk.

I tak mam praktycznie wszędzie zasięg na wyswietlaczu pokazuje, znalezione satelity również a loguję się do sieci i można wykonywać połączenia tylko przy nadajnikach.

Jutro radio trafi do sprawdzenia do osoby która zajmuje się komórkami - podobno naprawiał już jakieś radia z telefonami - zobaczymy co powie.

Jedyny plus tej nierównej walki to fakt, że na wyświetlaczu nie zanikają już linie - wcześniej gubił 2-3 linie, chociaż nie wiem co mogło się stać i czy jest to stałe czy przejściowe.

Teraz jeszcze jedno pytanie czy jakbym kupił zwykłego Blaupunkta Antares T60 to czy jest szansa na przełożenie przedniego panelu (chopdzi o sam srebrny plastik) no i te co oglądałem nie mają wejścia od anteny GPS - czy ma to znaczenie, no i jak z podłączeniem systemu BOSS pod zwykłego Antaresa.
    pzdr
    krzyzie

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Wg mnie to te antaresy różnią się tylko plastikiem przedniego panela - wiec powinno sie dac przełożyć. Tzn tak jest w przypadku travelpilota. Tyle że kolor podświetlenia może nie pasować.
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Bazą dla Connecta był antares t60. Układ klawiszy jest ten sam, wyświetlacz owszem może się różnić barwą podświetlenia, no i będzie wyświetlał logo startowe Blaupunkt zamiast logo Alfy.
    Linie zanikają ponieważ wszystkie Blaupunkty z dużymi wyświetlaczami z tego okresu miały wadliwe łączenie taśmy wyświetlacza z płytą drukowaną. Bose będzie działać bez problemu, tak jak i sterowanie z kierownicy.

Nawet niedrogo...
    http://allegro.pl/radio-samochodowe-...385614310.html