Wydaje mi sie ze to jednak byl napinacz jak nie ruszales kola pasowego walu.
Wysłane z telefonu za pomoca Tapatalk
Wydaje mi sie ze to jednak byl napinacz jak nie ruszales kola pasowego walu.
Wysłane z telefonu za pomoca Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Miałem podobnie. Zmieniłem 2 rolki i pasek bo były wyraźnie zużyte. Po kilku dniach pasek rozcielo wzdłuż na szczęście obudowa rozrzadu powstrzymala resztki. Następnie wymienilem rolke napinacza i pasek. Od tego czasu spokój. Jakieś 10kkm
Tez mi sie tak zdaje. Wlasnie wrocilem z podrozy 350km, zero problemow. Rolka ktora wczoraj wymienil mechanik zostala zniszczona przez rozerwany pasek. Mechanik sprawdzal wszystkie rolki pare godzin przed felernym rozwaleniem paska i byly ok. Wiec wychodzi na to ze napinacz... Wazne ze wszystko dziala.
Jak sprowadziłem Alfę z Włoch to miała zerwany pasek micro przez napinacz ten ze sprężyną (tłumik drgań) mechanik załatwił nowy za 270 zł i przez 2 lata był spokój. Po zimie zauważyłem, że pasek micro zaczął mi podskakiwać a winowajcą było koło pasowe nowe Dayco 380 zł (oczywiście jak niektórzy się już orientują nowe koło ma już inną budowę i podobno ma być bardziej wytrzymałe) i po wymianie zero drgań paska idzie równiutko bez żadnych podskoków, więc jeszcze wymieniłem rolkę prowadzącą na Ardor 80 zł oraz napinacz mimośrodowy na Skf 90 zł. Po wymianie koła pasowego zauważyłem poprawę podczas ruszania nie ma żadnych drgań rusza płynnie nawet bez dodawania gazu.
witam i ja mam ten sam problem w Pn.w trasie w Bydgoszczy wjechałem w miasto i nagle dym i trzaski pasek zerwany.Udało się dojechałem na warsztat w ASO wymienili pasek dojechałem do Poznania i co w Pt.padł kolejny nowy był 4 dni tym razem rozcieło jak makaron na długą nitkę parę metrów.teraz trzeba szukac mechanika bo sam chyba nie wymienię nigdy w tych rolkach nie miałem do czynienia.Chociaż trochę podpatrzyłem na warsztacieteraz next pasek dopiero jak się okaże jaka rolka do wymiany i gdzie przyczyna?
Wszystkie rolki musisz wymienić. Inaczej zabawa nie ma sensu.