Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

W kwestii sprawdzenia przedsprzedażowego osobiście mam pozytywną opinię.Mieszkam na południu Polski,Alfę kupowałem i sprawdzałem w Szczecinie w ASO - Gryf.Zadzwoniłem do kier. serwisu,umówiłem termin a on podał mi nazwisko swojego zastępcy odpowiedzialnego za sprawdzenie potencjalnie mojego auta.Ponad trzy godziny sprawdzano wszystko a na koniec wykonano pełny przegląd techniczny.Wyniki na wydrukach, u siebie w archiwum zostawili kopie.Na koniec osoba prowadząca wyraziła swoją opinię n/t stanu auta co pokrywało się z moimi odczuciami.Koszt - 240 zł.Po ponad roku użytkowania jestem bardzo zadowolony.

sebaa321
    Gość

Domyślnie

dzieki GARY . Moze ktos z kolegow widzial ladnego jts-a ?

vwwojtas
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    ma wyblakly znaczek, wiec pewnie nie bita przynajmniej przod
    a powaznie to ma dosc kiepskie wyposazenie (kolpaki, brak przyciskow na kierownicy, brak ksenonow). Nie ma tez informacji o przebiegu i cena jest niska, wiec jak dla mnie oferta dosc podejrzana
    Ale pierdoły kolega wygaduje!!!
    jak ktos np zmienil znaczki bo wyblakly i ponaklejal nowe folie przy nadkolach to znaczy ze auto bylo cal malowane bite i po powodzi????
    powodzenia

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    ma wyblakly znaczek, wiec pewnie nie bita przynajmniej przod
    a powaznie to ma dosc kiepskie wyposazenie (kolpaki, brak przyciskow na kierownicy, brak ksenonow). Nie ma tez informacji o przebiegu i cena jest niska, wiec jak dla mnie oferta dosc podejrzana
    a to ty myslisz ze handlarze skladaja auta na nowych elementach ze znaczek jest nowy po zlozeniu ? kupują z uzywke i tyle i jak jest dobrze zlozone to i elementy maja oryginalny lakier czujnikiem
    nic nie wyjdzie po kupia pod kolor...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marcin5
    Mieszka w
    WWA
    Auto
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-q4-sportwagon-salon-pl-C30605088.html

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C29804663.html

historia jest krótka:
    * mam 159tke i jest idealna
    * zona potrzebuje auta, wiec chcialem jej oddac moja, a sobie sprawic WRXa
    * zona nie chce jezdzic moja 159 bo nie toleruje spalania w granicach 20l/100km
    * musze jednak kupic zonie samochod, wiec czemu tez nie 159 tylko palaca troche mniej? ja mam czarna, ona bedzie miala biala.

no i pytania:
    * ktos byl ogladac? (sorry, ale postów typu "na 3 zdjeciu widac wyblakly znaczek po lewej stronie" sobie darujcie. chce wiedziec czy ktos ogladal ten samochod na zywo, a nie patrzyl na niego na zdjeciu)
    * ktos ma doswiadczenia ze sprowadzaniem aut ze Szwajcarii? na co uwazac? jakie dokumenty musi miec auto?
    * w zyciu jeszcze nie kupowalem sprowadzanego auta. serio. jakie sa realne dodatkowe koszty i jaka procedura (szczegolnie ze auto spoza unii)?

zanim zrobie te 100km do Radomia chce miec jakies pojecie nt tego czego moge oczekiwac i np jak dlugo bede musial czekac na samochod (fajnie by bylo nim pojechac na wakacje zaplanowane na za 2 tyg.)

z gory dzieki za odpowiedzi

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał marcin5 Zobacz post
    * ktos ma doswiadczenia ze sprowadzaniem aut ze Szwajcarii? na co uwazac? jakie dokumenty musi miec auto?
    * w zyciu jeszcze nie kupowalem sprowadzanego auta. serio. jakie sa realne dodatkowe koszty i jaka procedura (szczegolnie ze auto spoza unii)?
    Kiedyś kupowałem Impreze GT ze Szwajcarii. "Handlarz" załatwił mi odprawę celną w Niemczech, było to sporo tańsze niż cło, VAT i akcyza w Polsce. Dodatkowo miałem tablice zjazdowe na kilka tygodni. W związku z tym dokumenty miałem dokładnie takie jakbym sprowadził auto z Niemiec. Ja kupowałem auto dość stare, które w zasadzie przez 3 lata okazało się bezawaryjne, mimo, że tańsze niż podobne egzemplarze z Polski. Tak naprawdę do końca nie rozgryzłem co z nim było nie tak, że handlarz wyhaczył je tak tanio.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał marcin5 Zobacz post
    Samochód (na 99%) ma "podrabiane" tablice. Tzn. numer jest ok, ale nie są to prawdziwe szwajcarskie tablice, tylko samoróbka sprzedającego. Jest mało prawdopodobne, aby Ciebie na nich zatrzymała policja, ale jak to zrobi, może być bardzo mało zabawnie (to tak a propos tego, że "MOŻLIWOŚĆ POWROTU NA KOŁACH DO DOMU").

Warto zwrócić na to uwagę przy oględzinach, bo przypuszczalnie jest wyrejestrowane w Szwajcarii.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

+Książka pojazdu, 75 zł. Podczas rejestracji auta w PL.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał vwwojtas Zobacz post
    Ale pierdoły kolega wygaduje!!!
    jak ktos np zmienil znaczki bo wyblakly i ponaklejal nowe folie przy nadkolach to znaczy ze auto bylo cal malowane bite i po powodzi????
    powodzenia
    A kolega i kolega tomekzabrze przeczytali chociaz mojego posta w calosci?
    Widze, ze najwyrazniej zartobliwego tonu pierwszego zdanie nie zalapaliscie, mimo, ze drugie zacznya sie od "a powaznie".
    Krytykowac latwo, ale dobrze, zeby ta krytyka miala sens

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    ma być 159!

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C29906139.html

Bida w niej, że aż piszczy - klima manualna, szyby elek. tylko z przodu... w dodatku łatwo brudzące wnętrze,
    ale może warta swoich pieniędzy, co myślicie?