Strona 75 z 135 PierwszyPierwszy ... 25656667686970717273747576777879808182838485125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 2012 biała

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Koła mogą być wyważone ale jak będa pokrzywione to bedziesz miał takie objawy jak opisujesz - ratunek prostowanie felg
    Przy krzywych felgach zawsze będą bicia... Pisałem o zamianie kół miejscami...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał julka Zobacz post
    A tak przy ok. 110-130km/h 5. bieg i but i drży kierownica. Póki co lekko. Wiecie, co to? Koła wyważone. Na oponach równomierne zużycie. Inne zakresy prędkości (większe/mniejsze) albo delikatniejsze przyspieszanie i tego nie ma. Ponoć półosiom/przegubom z egzemplarzy wieku dziecięcego zdarzają się przedwczesne agonie a po wymianie spokój. U mnie przebieg 50 tysi auto z 2011. Możliwe, że to to? Nie widzę, żeby ktoś na forum o tym pisał.
    Jesteś pewny, że wyważone? Mi odpadły ciężarki raz i miałem identyczny objaw. Znaczy niezależnie od biegu biło przy przyspieszaniu powyżej jakiś 110 kmh. Pewnie były źle przyklejone. Ciężarki powinno być widać jak się obejrzy wewnętrzną stronę felgi - przyjrzyj się przy okazji.
    ___

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

przebieg: 45kkm
    motór: 2.0 jtdm

check engine -> tryb awaryjny -> a teraz juz nie odpala

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Czy u was też na większości dróg ściąga auto na prawą stronę? Odnoszę wrażenie, że jest to związane z profilem drogi, czasem ciągnie w lewo, ale przeważnie w prawo. Bardzo rzadko udaje mi się jechać długo prosto bez trzymania kierownicy (np. 500-1000m). Koła wyważane bez ściągania w jedną czy drugą stronę, wyważanie realizowane na maszynie hunter 9000, zbieżność sprawdzona. To samo miałem w poprzednim aucie (profil opony 205) i zastanawia mnie czy to nie wynika z szerokości kapcia + profil drogi. Bo np. kolega który ma dużo węższe opony nie obserwuje tego efektu jakoś nagminnie, częściej udaje mi się jechać prosto bez specjalnej ingerencji.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Lekko ściąga w stronę w którą ma odpływać z drogi woda, a przynajmniej tak to rozumiem. 1000 metrów bez trzymania kierownicy to i tak bardzo dużo, to nie tramwaj w końcu. Nigdy tego nie mierzyłem, pewnie z kilkaset metrów da się pojechać całkiem prosto, ale zwykle trochę buja. Normalnie tego nie zauważam i mi to nie przeszkadza, no chyba, że właśnie się przypatruję zachowaniu samochodu, po zmianie opon, czy zaliczeniu jakiejś dziury. Czyli rada jest taka - łapy na ster (obie) i cała naprzód.
    ___

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Może niekoniecznie usterka, ale dzisiaj wyskoczył mi "Check engine", podjechałem do Pol-Caru i okazało się, że jakiś zwierzak przegryzł mi wąż od intercoolera... No i szykują się wydatki .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał julka Zobacz post
    A tak przy ok. 110-130km/h 5. bieg i but i drży kierownica. Póki co lekko. Wiecie, co to? Koła wyważone. Na oponach równomierne zużycie. Inne zakresy prędkości (większe/mniejsze) albo delikatniejsze przyspieszanie i tego nie ma. Ponoć półosiom/przegubom z egzemplarzy wieku dziecięcego zdarzają się przedwczesne agonie a po wymianie spokój. U mnie przebieg 50 tysi auto z 2011. Możliwe, że to to? Nie widzę, żeby ktoś na forum o tym pisał.
    Przeguby wewnętrzne, jak nic.. ale to musi zbadać ktoś kto się zna Ja wcześniej kupiłem democar... oj musiał być butowany co prawda przy 100kkm padły oba, ale jak na focusa 2 to to było dziwne (tak twierdził mój mechanik).

- - - Updated - - -

Mignęło mi wczoraj na wyświetlaczu kilka razy, że niby klocki się kończą, a potem sobie zniknęła ikonka (O) z wyświetlacza. W tym samym czasie nie pojawił się ten piktogram na tarczy.. dziwne trochę i nie wiem, klocki wyglądają na ok. Coś chyba czytałem już tutaj na ten temat, ale nie mogę znaleźć.. Ktoś kojarzy??

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo Giulitta QV 240KM

Domyślnie

Witam Panowie, od jakiegoś czasu ,slysze jakies metaliczne tarcie w okolicy lewego kola przedniego w trakcie dodawania gazu, gdy jade ze stala predkoscia nic nie slychac, czy ktoś już spotkal się z czyms podobnym? Dodam ze mam pakiet sportiva QV Line z zaciskami brembo i 18 alu.
    Ostatnio edytowane przez mcdreamy ; 19-07-2013 o 15:34

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał mcdreamy Zobacz post
    Witam Panowie, od jakiegoś czasu ,slysze jakies metaliczne tarcie w okolicy lewego kola przedniego w trakcie dodawania gazu, gdy jade ze stala predkoscia nic nie slychac, czy ktoś już spotkal się z czyms podobnym?
    niestety nie mialem tego...

Użytkownik Embrion Avatar Nevan
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 TB Distinctive MA Sportiva QV Line

Domyślnie

Po lekturze tego tematu zauważyłem, że i u mnie chromowane listwy w szybach są o jakieś 1-2mm źle spasowane w górnych łukach. Ale wiecie co? Kompletnie mi to nie przeszkadza! Uważam, że mam piękny samochód a jak coś zacznie stukac czy pukac to będę szukać przyczyny ale nie dam sobie popsuć radości z autka przez jakieś pierdoly prawdziwe czy wyimaginowane