Witam! mam problem moja bella dymi białym dymem! i od wymiany oleju mniej wiecej 2500km dolałem 2ltry!co moze byc uszczelka pod głowica?
Witam! mam problem moja bella dymi białym dymem! i od wymiany oleju mniej wiecej 2500km dolałem 2ltry!co moze byc uszczelka pod głowica?
a masz jakiś konkretny silnik???
TS 1.6 benzyna/lpg
Ja mialem tak samo i umnie poprostu pierścienie się skończyły
Silnik masz kolego do remontu
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
pierścienie, uszczelniacze zaworowe, tuleje cylindrów - coś z tych rzeczy - silnik umiera tak na 99% . Do mechanika i niech diagnostykę zrobi silnika. Może samo zrobienie głowicy by starczyło - ale to wróżenie z fusów .
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Kolego podjedź do dobrego mechanika który ci sprawdzi kompresje. Najpierw normalnie manometrem niech sprawdzi, a potem próbe olejową i bedzie wiadomo. Jesli ciśnienie wzrośnie to wiadomo ze uszczelniły sie pierscienie tlokowe, jesli dalej zle to wiadomo ze zaworki są nieszczelne. Ale polecam zrobic u kogos kto ma dobre, wycechowane manometry. Dlaczego? u mnie w drugim aucie robilismy probe i ja jednym wyszlo ze walnieta komprecha, a na funkiel nowce manometrze... o 10Barow wiecej.
A ile może kosztować taki remont bo mnie też czeka