nie włacza sie zaden wentyalator. temperatura wzrasta powyzej 90 stopni. Silnik 1.9 105 koni
nie włacza sie zaden wentyalator. temperatura wzrasta powyzej 90 stopni. Silnik 1.9 105 koni
Ostatnio edytowane przez gacuss ; 20-07-2013 o 14:16
renzystor wentylatora odłącz czujnik na termostacie przekręć kluczyk i poczekaj czy się załączy
- - - Updated - - -
renzystor wentylatora odłącz czujnik na termostacie przekręć kluczyk i poczekaj czy się załączy
TAK zrobilem , po odłączeniu czujnika na termostatcie wentylator odrazu zaczal pracowac na zapłonie. widze ze umnie poprzednik wymieniał termostat ale czujnika nie to moze byc przyczyna zuzytego czujnika na termostacie. Poczontkowo bylem przekonany ze to te reznzystory . A teraz nie jestem pewien co jest do wymiany. A bez działajacego perfekcyjnie układu chlodzenie nie usmiecha mi sie jezdzic. \Miałem tez zaduzo płynu chłodzacego caly zbiorniczek był zalany, grubo ponad MAX . ale to juz opanowalem . Temperatura potym zabiegu nie rosła tak bardzo ponad 90 stopni.
jak by nie było czujnik dzis wymieniony. Temperaturke trzyma ponizej 90 stopni. wiatraczki tez działaja