Temat: Spotkanie w Łodzi i inne sprawy dot. Łodzian

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

jaki bulwers, jak bym Ci nie wiem jaki chleb zabierał, a ja chce tylko do studiów dorobić ciesz sie że już się tak wypasłeś, że Cie stać na własny watsztat, podnośniki etc..., w tych czasach każdy orze tak jak może, a jak Ci to tak bardzo przeszkadza mogłeś mi to powiedzieć normalnie i się tak nie bulwersować.
    A co do tego że się ogłaszam to właśnie jest tak że nie każdy ma czas jeżdzić gdzieś i auto zostawiać, a tak o na spocie może sobie szybko zrobić łacząc dwie rzeczy.
    Dobra nie będę już nic pisał tu o klimie aby nie narażać reszty na niepotrzebny offtop i związane z tym przycinki.

PS: Patrzcie jaki filmik skleili trzeba też pomyśleć kiedyś nad takim czymś
    http://www.youtube.com/watch?v=MnL5JpNKxk0
    Ostatnio edytowane przez questounico ; 23-07-2013 o 09:05
    [

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vikadan
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    ALFA ROMEO

Domyślnie

Cytat Napisał piotreek Zobacz post
    ... Termin prawdopodobnie w połowie sierpnia ale jeszcze do ustalenia.
    No właśnie - termin jest tu dość kluczowy.
    U nas były wstępne plany na 04.08.2013 ale, że jest to sezon urlopowy i część osób też ma już swoje plany - to i frekwencja może być marna,
    dlatego na ostatnim spocie ustaliliśmy większością głosów Łódzkiego Grilla na zakończenie wakacji w pierwszą niedzielę września 01.09.2013

KubaLa_KARP - nie mogę otworzyć tych fotek z zalewu w Czarnocinie - podeślij innego linka (chyba, że robię coś nie tak na kompie)

questounico - pomyślimy też i nad filmikiem
    Ostatnio edytowane przez vikadan ; 23-07-2013 o 09:05

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Płońsk
    Auto
    Alfa Romeo 145 2.0 T.S. (155 KM) Quadrifoglio 2000 r. Fiat Tempra 1.6 b+g digit

Domyślnie

Nie spinajmy się są wakacje, ładna pogoda luuuuzik a tak poważnie to kto chętny to piszcie do mnie na priva a jak już będę miał listę większą to wtedy do każdego się odezwę i przedstawię szczegóły.

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał vikadan Zobacz post
    pomyślimy też i nad filmikiem
    Było by miodnie, tylko nie wiem jak z realizacją, ja takich efektów nie uzyskam w Movie Makerze niestety może ktoś by wiedział jakim programem to robić, to może bym coś pokminił z tym, że mój Nikon może nie jest złym aparatem, ani kamerą ale raczej takiej jakości nie uzyska, a taki film był by najprzyjemniejszą wizytówką Grupy Łódzkiej

PS: Czy ktoś z nas ogarnia takie poważniejsze programy Makingowe do filmów?
    [

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kamil_K
    Mieszka w
    Rogów k/Łodzi
    Auto
    147 1.9 JTD 8V (2005r. FL)

Domyślnie

czyli jak ?
    kiedy i gdzie ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar adi.ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 110KM 2000r.

Domyślnie

Tam nie ma żadnych efektów. Sam nakręcony materiał był dobrej jakości. I tylko dobrze został zmontowany. Co do softu to pewnie Sony Vegas albo Adobe Premiere. Użyli dobrej lustrzanki, dobrego obiektywu (może kilku) i pewnie małego steadicam'a to stabilizowanych ujęć. Niestety takie zabawki kosztują...
    Ostatnio edytowane przez adi.ldz ; 23-07-2013 o 20:08

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

No ja wiem wiem co nie znaczy że mamy się poddawać!! Musimy ruszyc głową i coś podziałać Mariano ma zajebisty aparat, ja mam taki że ujdzie, mam gdzieś statyw w domu jak byśmy jakiś fajny scenariusz opracowali i poświecili troche czasu to poźniej ładna pamiątka dla potomnych
    [

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

Wawa, hm. Myślę, że mamy lepszy sprzęt od nich - mam na myśli nasze wózki - może ten co zrobił ten filmik zawitałby do Nas. To jest do zrobienia.
    Z racji, że pracuję w Wawie i mam znajomych z pracy, tam odnośnie filmów np. z Bemowa z 1/4 mili, lub kolega z forum mitsubishi eclips ze swoim 430 konnym potworem był w tvn turbo swego czasu w operacji tuning - auto katapulta - kwestia dogrania gościa do zrealizowania nam odjazdowego filmu.
    Mogę zagadać czy dałoby rade zrobić profeskę. Będzie ciężko ich pobić, muza fajna, jakość fajna ale myślę, że sprzęty mamy lepsze !!!!

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dobry Zobacz post
    to już chyba lekkie przegięcie pały, rozumiem reklama itd ale na spoty wpie.... sie z pracą to już lekka przesada.
    Może ja też wezme urządzenie do klimy, komputer, podnośnik i pare innych gadżetów i szybką wymiane oleju, przeglądzik, dziagnostyke i wymiane klocków zrobie na takim spocie przecież czemu nie, na kiełbase na grila pewnie bym zarobił tylko jest jedno ale KIEDYŚ TRZEBA ODPOCZĄĆ I SPOTY TRAKTOWAĆ JAKO PRZYJEMNOŚĆ.
    A JEŚLI KTOŚ CHCE NAPRAWIĆ AUTO RÓWNIEŻ KLIME I NIE TYLKO NABIĆ ŻEBY UCIEKŁO PO TRZECH DNIACH TO ZAPRASZAM DO MOJEGO WARSZTATU (adres w podpisie)
    a może ktoś nie musi naprawiać auta tylko dobić 100 gram czynnika i nic mu nie ucieknie, przy okazji może mu nie po drodze do wspomnianego warsztatu ?
    demokracja, jak ma ochotę to wozi i robi

to jak kto co traktuje to jego sprawa a nie twoja, masz ochotę to wypoczywaj i się relaksuj, chłopak ma ochotę pracować i dorobić parę groszy - nic w tym złego, kraść nie kradnie

przegięciem to jest cały cytowany wpis ...i caps lock

...parę razy w życiu dobijałem klimę i jakoś nie uciekło po 3 dniach - nie w warsztacie z podpisu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar adi.ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 110KM 2000r.

Domyślnie

Im lepsze zdjęcia/ujęcia się zrobi tym łatwiej potem zmontować coś fajnego. Najważniejszy jest pomysł czyli ogranicza nas tylko wyobraźnia. Jak coś to chętnie wezmę udział w takim projekcie.