to dobrze że w AR granica chwilowego jest 25 L bo jak by kolega zobaczył 50 L w octavi 1,9 TDI czy Omedze 39,8 to by zawału dostał w omedze jest fajnie rozwiązane postojowe po niżej 7 km/h komp przełącza się w l/h v6 wychodzi 1,1 l/h z klimą 1,6 a diesel 0,7/ 0,8 l/h
W BMW, ale w benzynie chwilowe 99 na sto to nic trudnego było do osiągnięcia![]()
wiecie co?chyba sie nie potrzebnie tu wpisalem!Ty zieluch111 wez sobie swoje auto lepiej na plecy bedzie mniej palic!ja sie nie dziwie ze auto pokazuje 25l/100 przy starcie wiadomo ze to nortmalne ale zuzycie na 100Km jest w kazdej sytuacji nawet jak stoje na luzie na czerwonym swietle to silnik pracuje i spala paliwo a nie zurzywa 0l/100nie bede przeciez przeliczal czy 0,75L czy 2l natomias jesli bede zjezdzal ze wzniesienia z predkoscia 100Km na luzie a on mi pokazuje 6,4L/100Km to sa bzdury!czy bede stal na swiatlach czy bede zjezdzal na luzie silnik spala Tyle SAMO!do tego jesli jade 90Km/100 na 5 biegu gdzie silnik az nie ma sily pociagnac budy a zuzycie paliwa spada TO NIKT MI NIE POWIE ZE TO NORMALNE!na wysokim biegu przy malej predkosci silnik sie meczy i spala wiecej!dokladne zuzycie mozna obliczyc bez zadnego mierzenia poszczegolnych wtryskow wystarczy zatankowac do pelnego gwizdka az bedzie paliwo pod korkiem i po 100Km dotankowac znow do pelnego!przelicznik wyjdzie SAM!ze wzgledu na Fachowa dyskusje koncze temat!postaram sie dokladniej dowiedziec na innym forum!dzieki za fatyge!czesc!
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
rozwinales temat jak trener fitnesu!podstaw pracy silnika nie musisz mnie uczyc ale stojac na biegu Jalowym SILNIK PRACUJE I ZUZYWA PALIWO tak samo jak wrzucam na luz i zjezdzam z gorki!jesli na biegu jalowym czyli na luzie zjezdzam ze wzniesienia a licznik pokazuje mi zuzycie paliwa w zaleznosci od krecacych sie kolek to KLAMIE!na postoju nie moze byc 0/100 bo silnik pracuje i zuzywa paliwo!przynajmniej moj.zuzycie na 100Km jest obojetne czy smigniesz bez postoju w warunkach ekonomicznych czy polowe drogi bedziesz stal w korkach!
Ostatnio edytowane przez majmir ; 26-07-2013 o 21:46