czyli ile 15??
Kolejna alfa kolejne problemy
Nie mam pokładowego, więc na oko w mieście może być to taka wartość. Po prostu widzę ile km zrobię obecnie na pełnym zbiorniku. Nie jest to naturalne.
Podaj konkretne liczby, będzie można wtedy coś powiedzieć![]()
też bym sie sond nie czepiał a tak swoją drogą to też jestem ciekaw ile to jest dużo pali lub też znacznie więcej bo poza alfą z opisu równiez mam 147 1,6 120Km i tez mi dużo pali ale to pojęcie względne(chyba)
WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6
Też mam 1.6 105KM i w trasie można zejść do 9l/100 ale po mieście jazda po krótkich odcinkach to i 13l/100![]()
a ja jestem zadziwiony, bo zbiornik w tych autach ma 60l, a wskaźnik paliwa ma 8 części, więc na jedną przypada ~7,5 l , a przejechałem na jednym takim 100 km czy to możliwe? Wyszłoby,że pali mi 7,5l a to byłby prawdziwy cud
Sprawdź, ile pali na całym baku. Pojemność między poszczególnymi kreskami na wskaźniku nie jest równa...
Na pierwszej kresce możesz nawet i 200km zrobić (jak dobrze zalejesz, i pojedziesz delikatnie w trasę).
ale to była druga kreska,, gdyby to była pierwsza to liczyłbym +- 4,5 litrów,, ale że to druga sprawdze teraz na pół baku![]()