To norma, u mnie co pranie mam inną paletę barw![]()
To norma, u mnie co pranie mam inną paletę barw![]()
U mnie wcześniej też nie farbowało ale:
a) nie prałem fluffiego
b) nie prałem w 60 tylko w 40 stopniach
c) nie robiłem płukania z dodatkiem octu
Któryś z tych czynników zadziałał ale ważne, ze fibry i aplikatory po za delikatną zmianą koloru są jak najbardziej ok.
Testowałem w koncu prima amigo. Nie ma 50/50 bo nie miałem od ręką aparatu, a jestem zdecydowanym przeciwnikiem robienia fotek telefonem przy pokazywaniu efektów detailingu.
Amigo bardzo podobne do Black Hole. Trochę bardziej rzadkie o przyjemniejszym zapachu. Nakładałem maszyną na padzie finiszowym. Miał minimalnie większe skłonności do przysychania przy nakładaniu ale bez problemu docierał się MF. Właściwości wypełniające podobne do BH, wet look też zbliżony. Trudno ocenić obiektywnie który jest lepszy imho Amigo minimalnie lepszy ale to raczej ocena subiektywna. Niemniej jednak produkt godny polecenia, dobrze maskuje drobne niedoskonałości nadaje wet looku i w sam raz nadaje się pod wosk zdecydowanie bardziej niż rożnego typu AIO.
Do łask powrócił Collinite i nie załuje, że do niego wróciłem, a odstawiłem nattysa. Róznice wizualne sa marginalne, a już na nastepny dzien jak spadł deszcz było widać zdedydowanąrożnicę w kropelkowaniu między nattysem, a colli.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 29-07-2013 o 10:27
Pływak masz rację ,sam wiem po sobie,zdj z tel to trochę gowno,ale lustzanki nie mam a cyfrowka nie wiem czy da ten efekt
Na forum KA czytałem że to Fluffy farbuje i nie powinno się go prać z innymi fibrami.
Ostatnio edytowane przez Damian156JTD ; 29-07-2013 o 14:08
Kompresja zjadła QDTez kupiłem QD SG i jest zaaplikowany na FK 1000p. A w drodze jest dla porównania Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer - zobaczymy czy jest to 1000p jeżeli chodzi o trwałość wśród QD
Sonax BSD to nie za bardzo QD tylko Sealant w płynie i oprócz super kropelek nie daje praktycznie nic
Z tym się nie zgadzam zdecydowanie. Sonax oprócz kropelkowania ładnie podbija wet-look.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."