Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: Alfa romeo 147 - wycena

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Karpiozo, za takie komentarze to ja dziekuje i nie popadajmy w skrajnosci, po 8h obecnosci na forum ! Jezeli te części miałby przejechane polowe swojego okresu, albo chociaz 10-20tys, to juz mialbym to w dupie, bo jest to uzywane, ale jest to kompletnie NOWE i mojej opinii jak widac przy was blednej, ze to podnosi jakos wartosc samochodu... Nie jest to lament, tylko czysto teoretyczny poglad na cala sprawe z mojej strony... Dla Ciebie specjalnie moge powiedziec, ze przedtem byl tam wlany olej castrol magnatec ! Musialem go jak najszybcziej w pizdu wymienic, a co za tym idzie wymienic jeszcze FILTR i zaplacic za robocizne, OT CO ! I nie doliczam tu tego, a wyolbrzymianie i ironia z Twojej strony jest tutaj w ogole nie potrzebna, gdybym nie musial, to bym tego samochodu nie sprzedawal, a skad moglem wiedziec, ze nagle mi sie cos w zyciu zmieni ?

Dla mnie temat do zamkniecia, co sie mialem dowiedziec, to dowiedzialem. Czysto teoretycznie zapytalem, czy byloby to warte 12tys, NIE ! Dobrze, sprobuje za max 11, nie uda sie, trudno.

Cytujac samego siebie

Cytat Napisał Mongoose Zobacz post
    to tez kompletnie nie wiem na ile mogę sobie pozwolić za ten samochód...

-----------------------------------------------------------------------
    Z góry dziękuje za pomoc W mojej ocenie chciałbym za niego dostać jakies 12 000zł, ale nie wiem czy to nie za mało, czy też nie za dużo
    Jak widac, pytałem, ale jak po ciezkim dniu ktos mi powiedzial, ze podnioslo mi to wartosc samochodu o 500zł, a przyszlemu nabywcy zaoszedzilo to jakies 2-3tys zl problemu na moj koszt to lekko sie zdenerwowalem, kompletnie nie znajac sie na rzeczy, teraz sie przespalem, mam to w swiadomosci z dobrym juz humorem, przyjalem to do wiadomosci, dziekuje, wezme to pod uwage przy sprzedazy/zamienie, temat do zamkniecia, bo widze, ze bedzie sie tutaj robil tylko taki syf jaki zarzucil nam kolega wyzej
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 30-07-2013 o 09:56

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 ECO / Seat Toledo II

Domyślnie

Kolego MoonGoose - ja odkupiłem swoją 147-ke, z maja 2003, 1.6 ECO, wersja Distinctive, opony letnie/zimowe (2 komplety z felgami - opony po 2 sezonach), z wymienionym rozrządem za 10tys PLN. Przebieg 95.000. Nie ukrywam, że był to zakup rodzinny, od bliskiej mi osoby.

Wg Eurotax -> 1.6 120km Progression

rok przebieg cena ostatnia cena nowego auta
    2001 165800 - 7'100.-- 70'900.--
    2002 157400 - 8'000.-- 65'900.--
    2003 148000 - 8'900.-- 70'900.--

Bez obrazy, ale osobiście, z uwzględnieniem powyższych to bym Ci proponował 8-9tys PLN. Zresztą Twój ubezpieczyciel przecież podaje Ci przy określaniu opłat za ubezpieczenie wartość rynkową samochodu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Vivaldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 147 1.9JTD 16V

Domyślnie

Masz dylemat - wystaw auto na jakimś serwisie aukcyjnym za 12 tysięcy i zobacz czy będzie odzew. Jak nie będzie nikt dzwonił to opuścisz ten tysiąc i zobaczysz jaki będzie skutek. Nie ma się co stresować i to jeszcze na etapie teoretycznych rozważań. Niestety prawda jest taka, że większość osób przy kupowaniu auta tej klasy i ponad dziesięcioletniego patrzy przede wszystkim na cenę. W dziale bazar takich komentarzy nie dostaniesz, a chyba o nie właśnie chodziło.

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

A ty myslisz ze kasa ktora wkladasz w auto ci sie zwroci? JA za swoja 147 dalem 14tys a na doprowadzenie do stanu igla przez rok wydalem 8tys a poprzedni wlasciciel dal mi faktury z dwoch lat na kolejne 7tys i po wkladzie jedyne co jest nie tak w samochodzie to mala dziurka w fotelu kierowcy i nie dzialajaca tylna wycieraczka, rozrzad, turbo, magiel, dwumas, zawieszenie zrobione i 100% sprawne. Ale to nie oznacza ze wystawilbym ja za 20tys lub wiecej jak by mi ktos dal 14 to sprzedalbym dzisiaj. A ty masz cala liste wad. Rok 2001 tez nie podnosi wartosci. No i silnik w ktorym apetyt na paliwo nie przeklada sie na dynamike i elastycznosc. Z reszta wystaw za iole chcesz moze bedziesz mial farta a moze nie. Ale zycze szczescia w sprzedazy za jak najlepsza kwote
    Ostatnio edytowane przez N...SALTO ; 30-07-2013 o 12:57

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

JA bym wystawił za coś ok. 12 tys. zł. JAk nie będzie szło to cenę zawsze możesz obniżyć lub dorzucic informację, że cena do negocjacji (lub nie jest sztywna).

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Szkoda, ze ludzie nie odrozniania terminu "swiezo zrobione" a dwu letnie... Ja juz zakonczylem temat i nie naprawialem go z mysla o zysku, a zmysla o sobie, chcialem ten samochod doprowadzic do jak najlepszej kondycji, tez nie mowie, ze wymagam od tego samochodu nie wiadomo ile, ale sa zrobione rzeczy podstawowe, ktore musi zrobic kazdy, rzeczy wylozone prosto na lade, zero ukrycia, no cos zawsze moze sie przydazyc cos takiego http://www.forum.alfaholicy.org/156/...o_pomoc-3.html , w koncu igiełka Nie wiem, N...SALTO, ja bym to zrobil na takie jzasadzie, ze powiedzialbys mi co zrobiles w tym samochodzie, ja bym sobie to porownal do igiełek, ktore moge kupic np. za 9tys, do tego doliczyl sobie (o ile jest to nowe) Twoje naprawy - w wartosci 50-70%, ktore mialbym zrobic na pewno, typu rozrzad itd. Wyszloby to dajmy 13tys i dalbym Ci te pieniadze bez problemu za ten samochod, poniewaz wiem, ze kupujac igiełke za 9tys, co bym nie kupil i tak musze to zrobic i wyszloby mnie to z 15tys +

Jak juz mowilem, nie oczekuje tutaj zadnych odpowiedzi, juz wszystko wiem i za to dziekuje.
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 30-07-2013 o 19:20

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Z rocznika 2001, za 11-12 tyś kupuje się dobrego diesla, niestety benzynka musi być tańsza. No ale spróbować warto, może akurat się ktoś trafi

Użytkownik Ogier Avatar GosiaW
    Mieszka w
    Jawor
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD 8V i AR GT 1.9 JTD 16V, obecnie AR MiTo 1,3 JTDm :D

Domyślnie

Na każde auto znajdzie się klient, tylko trzeba mieć szczęście i wystawić akurat wtedy kiedy ktoś takiego szuka Ciężka sprawa Dlatego mimo że nie planowałam sprzedaży mojej 147 (diesel, 2002 rok, distinctive) to kiedy dostałam pytanie "czy sprzedasz za 13 tys tak jak stoi?" to nie zastanawiałam się nawet chwili Auto poszło tak jak stało, tylko opróżniłam schowki Wszystko trwało 15 minut Z autem nigdy nie miałam problemów, ale parę pierdół do roboty było, nawet trochę mi było wstyd w takim stanie oddawać, wolałam porobić wszystko najpierw. Ale nie było czasu
    Mój przypadek jest dość skrajny ale pokazuje, że można

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Powiedz mi ile tego oleju pali ? 0.6l / 100km ?

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Świeżak Avatar gruber007
    Mieszka w
    SCI
    Auto
    147FL 1.6 Blu Montecarlo

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    Powiedz mi ile tego oleju pali ? 0.6l / 100km ?
    jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem o Alfie która pali 6L oleju/1kkm
    wyraźnie napisał, że 100-200ml powyżej wartości książkowej, czyli i tak dużo bo 0,5-0,6ml/1000km
    była: 147 1.6 TS Eco Blu Inca
    jest: 147FL 1.6 TS 120PS Blu Montecarlo