Strona 64 z 418 PierwszyPierwszy ... 14545556575859606162636465666768697071727374114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paczek.gsm
    Mieszka w
    Suwalki
    Auto
    156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Nakładałeś kwarc lub ceramikę ?
    Moje aukcje allegro :

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1108283

Dla forumowiczów rabaty

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał paczek.gsm Zobacz post
    Nakładałeś kwarc lub ceramikę ?
    Kwarc Powiem tak, efekt sam w sobie kozacki, jeśli to się utrzyma przez rok to jestem w niebie.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Ogier Avatar K.O.
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Nareszcie 147 140CV :)

Domyślnie

Wczoraj postanowiłem wziąć auto teściowi i trochę je poczyścić. Głównie chodziło mi o wyczyszczenie skóry w środku. Jest to już niemal pełnoletni Chevrolet Blazer, służący teściowi jako wół roboczy, w którym często przewozi różne syfiące rzeczy, typu narzędzia, czy skrzynki z warzywami/owocami. Krótko mówiąc - tapicerka nie była czyszczona od 17 lat, zalewana sokami, brudzona żarciem i kurzem.

Chciałem jedynie napisać, że mydło Biały Jeleń (ja używałem w kostce) jest do czyszczenia skórzanej tapicerki naprawdę dobre! Miałem wątpliwości, czy to zadziała, ale zadziałało jednak bardzo dobrze. Skóra jest o kilka odcieni jaśniejsza i zrobiła się matowa. Mogę gorąco polecić!

Fotorelacji niestety brak, ponieważ było już za ciemno, a miała tylko dostęp do aparatu w telefonie, więc i tak nie byłoby nic widać, ale następnym razem przy czyszczeniu skórki postaram się ustrzelić jakieś zdjęcie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Kwarc Powiem tak, efekt sam w sobie kozacki, jeśli to się utrzyma przez rok to jestem w niebie.
    UK czy zwykły?

Jak ładnie o niego zadbasz i dobrze położyłeś to i dłużej wytrzyma no chyba że robisz rocznie te 30tys km

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

I to jest właśnie genialne w detailingu - nie chodzi o to żeby na siłę używać kosmicznej chemii cleanerów, sealantów, OMG WTF LOL, ale używać środka który najlepiej się sprawdza do danej czynności nawet jeżeli jest tak banalny jak szare mydło - które faktycznie do czyszczenia skóry sprawdza się genialnie.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

sprawdza się lecz ją wysusza więc dobrze potem trzeba ją zakonserwować

Użytkownik Ogier Avatar K.O.
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Nareszcie 147 140CV :)

Domyślnie

KHOT, jest dokładnie tak jak mówisz. Choć przy niektórych sprawach nie da się uniknąć zakupu drogich specyfików

A propos wysuszania skóry - pomyślałem, żeby ją nasmarować zwykłą Niveą soft, taka w białym plastikowym pudełku. Dobry pomysł? Nie będzie się kleiła, czy zostawiała śladów na ciuchach? Zupełnie nic na temat czyszczenia skór nie wiem, bo robiłem to w sumie po raz pierwszy, stąd może nie do końca rozsądne pytanie

- - - Updated - - -

KHOT, jest dokładnie tak jak mówisz. Choć przy niektórych sprawach nie da się uniknąć zakupu drogich specyfików

A propos wysuszania skóry - pomyślałem, żeby ją nasmarować zwykłą Niveą soft, taka w białym plastikowym pudełku. Dobry pomysł? Nie będzie się kleiła, czy zostawiała śladów na ciuchach? Zupełnie nic na temat czyszczenia skór nie wiem, bo robiłem to w sumie po raz pierwszy, stąd może nie do końca rozsądne pytanie

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał Jondi Zobacz post
    UK czy zwykły?

Jak ładnie o niego zadbasz i dobrze położyłeś to i dłużej wytrzyma no chyba że robisz rocznie te 30tys km
    Położyłem nowość na rynku - gyeon. Kolega ma to masce 50/50 z cquarzem UK wiec napewno bedziemy wiedzieli co dluzej trzyma. W aplikachi gyeon wymiata. Docierasz odrazu po nalozeniu, i latwiej sie dociera.

Zabezpieczam auto (a raczej jedynie zrobiona jak narazie maske) rodzicow ktore robi chyba mniej niz 10k rocznie...

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Jondi Zobacz post
    sprawdza się lecz ją wysusza więc dobrze potem trzeba ją zakonserwować
    Przy specjalnym cleanerze do skóry też musisz ją potem zabezpieczyć mleczkiem do skóry - to oczywistość. Każda ze znanych firm detailingowych które mają środki do skór ma w ofercie osobno cleaner i odżywkę. Nie jestem wrogiem drogiej chemii - wręcz przeciwnie, jestem zwolennikiem zdrowego rozsądku - dedykowany cleaner ma bardzo sens kiedy czyści szybciej, lepiej, przyjemniej, itd. W tym jednym przypadku szare mydło działa cuda i jest w 100% wystarczające do tej roboty.

Z innej beczki: ma ktoś doświadczenie z Auto Finesse Finale Quick Detailer? Szykuję się na większy zakup - będę brał bańkę 5 litrową jakiegoś quick detailera i zastanawiam się nad nim jako alternatywą dla Sonaxa BSD. Ewentualne alternatywy: Meguiars Last Touch i FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine (bańki 1 us gal - jeżeli są wybitnie lepsze, ale wolałbym 5 litrów)

Edyta@Karol: lepiej jednak kup jakiś środek dedykowany do nawilżania skór - albo z chemii detailingowej, albo dobry środek do mebli skórzanych.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

KHOT ja ostatnio zakupilem litr Finale jako następcy QD SG i powiem że efekt jest bardzo fajny ,porównywalny z SG ,ale docieranie jest o niebo lepsze,ogólnie polecam ,wet'a podbija fajnie,ale jak dla mnie pachnie jak płyn do plukania
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg