W pierwszym poście tego tematu masz link do poradnika gdzie jest wszystko napisane http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._poradnik.html
W pierwszym poście tego tematu masz link do poradnika gdzie jest wszystko napisane http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._poradnik.html
aso nie sprzedawało pełnych zaślepek.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Od jesieni mam częściowo zaślepiony EGR. Rozumiem, że EGR tak czy inaczej ma być sprawny? Chciałem się tylko upewnić![]()
Tak musi. Najgorzej to jak się zatnie w pozycji otwartej![]()
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 06-08-2013 o 20:29
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
korzystajac z okazji jeszcze raz dziekuje za zamkniecie egr usuniecie dpf i ogarniecie spalania mojej 159 2.4
teraz to inny woz odczuwalnie lepszy dół silnika oraz równomierne przyspieszania samochodu (wczesniej przyspieszał skokowo-pulsacyjnie) teraz jest ok
KOLEGE @SDERO GORĄCO POLECAM!!!!
Jak bys sie wysilił i doczytał do konca to na samym koncu napisane, ze tylko zaślepki z otworami sa dostepne w ASO, a pełne trzeba kupować np. na allegro. Idiotycznym rozwiązaniem było by aby ASO sprzedawało pełne zaślepki do EGR bo po co montować by mieli zawór jak później by go zaślepiali całkowicie![]()
Z otworami były wkładane aby zapobiegać szybkiemu zawaleniu się EGR'a sadzą co prowadziło do jego zablokowania, w jakim stopniu ta z otworami zapobiega temu nie wiem. Całkowite zaślepienie spowodowało by, ze auto nie spełniało by norm Euro bo EGR nie przepuszczał by spalin więc równie dobrze mogli by od razu go w czasie produkcji nie montowaćJa w takiej 115KM jak ty mam całkowicie fizycznie usunięty EGR z samochodu i zaślepione zaraz przy kolektorze, a EGR sprzedany na allegro
![]()