A ile orientacyjnie taka przyjemność wymiany uszczelki kosztuje ?? Pierw myślę, żeby wymienić olej na pół syntetyk, co Wy na to ?
A ile orientacyjnie taka przyjemność wymiany uszczelki kosztuje ?? Pierw myślę, żeby wymienić olej na pół syntetyk, co Wy na to ?
niech ktoś sprawdzi ci czy to nie uszczelka, a jeśli nie to zmien olej. większość jeździ na 10W40 i sobie chwali ale ja już z obawy trzymam się 10W60
Spróbuj,np.Motul 15w50,przynajmniej do zimy.Moja 156,też,chla olej w trasie,jak szalona przy ostrym dzidowaniu.Właśnie,będę śmigał na tym oleju,powinno pomóc.Ja,mam duży przebieg 200tyś,km,to u mnie na bank pierścienie do roboty,spróbuje zaradzić Motulem.Przy spokojnym śmiganiu,pali,jak każda 0,5-1,0l
oliwy na 1000km,Motul 10w40.
Właśnie na razie chciałem zalać 10w40 sporego przebiegu nie ma, ale nigdy nie wiadomo jak wcześniej była traktowana. Przed tym jednak spróbuje sprawdzić to CO2 w płynie chłodniczym.
Przebieg,to jak w każdym aucie,wielka niewiadoma.Ja,bym profilaktycznie,zalał półsyntetykiem 10w40-60.W zależności,czy ostro dzidujesz.Np. Maxlive Valvoline 10w40,czerwona bańka. W poprzednim,autku,pomogło.
Przebieg właśnie był sprawdzany w ASO i na spocie przez kolegę Flatbeet'a i jest autentyczny. A co do oleju to myślałem właśnie nad Valvoline lub Selenią
Valvo,będzie tańszy,przynajmniej u mnie.Jak,trochę pośmigam na Motulu 15w50,to przekaże,moje spostrzeżenia.Mamy ten sam model,tylko mój 2001r.
Zanim dojdzie do wymiany oleju jednak radzę sprawdzić co w tym zbiorniczku pływa, bo po opisie, chyba będzie to trzeba połączyć z oględzinami głowicy
Tylko,pozazdrościć,moja od nowości,ponoć,miała duży apetyt na oliwę.