Nie robiłem próby dla nowych bo na razie problem nie jest rozwiązany ze stukaniem w silniku, pompa vacum raczej nie po stuka bardziej pod pokrywą zaworów, dźwięk rak jak np. w przypadku sprzęgła powinien zmieniać się po jego wciśnięciu tak samo z vacum po pod pompowaniu pedałem hamulca dźwięk powinien zmienić się, przynajmniej ja tak myślę, z tańszych rzeczy zostało jeszcze ustawienie zaworów, ale coś nie chce mi się wierzyć, że to to będzie, na zimnym może i na to by wskazywało ale czasami ten dźwięk się zmienia w takie stukanie młotkiem, wtryski o ile będę sprzedawał to dopiero jak rozwiąże problem z silnikiem.
Twoja Alfa głośno pracuje, ale w jakich okolicznościach obroty, obciążenie itd.Moja zrobiła się głośna i podejrzewam zawory. Strasznie dudni kiedy ściągnę wąż dolotu.
Najgłośniej jest na wolnych obrotach, ten dźwięk co był tu na filmie: http://www.youtube.com/watch?v=5DQhd...ature=youtu.be jest bardzo nie fajny i coś nie pasujący do zaworów, miałem wrażenie, że to lejący wtrysk, zmieniłem 4 i to samo, pomyślałem, że to może ten co nie wymieniłem to podmieniłem w jego miejsce swój stary z innego miejsca i dalej tak samo, beznadziejna sprawa i raczej nie drobnostka. Po dodaniu gazu w wyższe partie nic nie słychać jedynie silnik twardziej chodzi. Jedynie tak pomału dodając gazu przy niewielkich obrotach około 1200 można gdzieś wyłapać stukanie.
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 09-08-2013 o 19:25
MójTeraz nie wiem czemu już trochę spokojniej klepie i nie zawsze jest ten dźwięk.
Zdejmij jutro wąż turbo przy kolektorze i posłuchaj jak pracuje, u mnie dudni jak niedomykający zawór wydechowy.
Dokładnie, muszę tylko znaleźć chętnego mechaniora na regulacjęAle coś wątpię, że tak może stukać zawór nie wyregulowany, ale zobaczymy.
Ja w swoim mieście nie znalazłem chętnego na zawory dużo dłubania,w Legnicy jednego z forumowiczów wujek chce ok 170zł za regulację kumaty facet.