Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112
Pokaż wyniki od 111 do 113 z 113

Temat: Zmiana auta z Octavia1 na...Alfa 159???

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Też kiedyś zastanawiałem się nad Skodą II, jak sprzedałem Audi A4 kupiłem Skodę i ..............po miesiącu sprzedałem i nie ze względu na stan, czy awaryjność, po prostu nudaaaaaaaaaaaaaa....

- - - Updated - - -

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Za 30kpln dobrej poliftowej 159 raczej nie dostaniesz, raczej "g... w pazłotku".

Zależy od przebiegu, jeśli tak jak moja ma 210tyś cena musi to uwzględniać mimo że jest w super stanie, wystarczy popatrzeć u Tomek_KRK po ile sa z mniejszym przebiegiem a po ile z bliskim 200tyś.
    Najlepiej to widać na zachodnich aukcjach, bo u nas to wszystkie mają po 140-160tyś przebiegu niezaleznie od rocznika
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 06-08-2013 o 09:32
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Nie byłbym taki pewien Z każdym miesiącem czy tygodniem bardziej skłaniam się ku AR. Pozostanie tylko ukierunkowanie się co do wyboru silnika. Oczywiście Octavii nie wykluczam tak jak i Mondeo mk4, które też mi się podoba.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    A ja idę o skrzynkę piwa ,że kolega strazakp nie kupi alfy tylko skodę i dyskusja jest jałowa.

Nie byłbym taki pewien Z każdym miesiącem czy tygodniem bardziej skłaniam się ku AR. Pozostanie tylko ukierunkowanie się co do wyboru silnika. Oczywiście Octavii nie wykluczam tak jak i Mondeo mk4, które też mi się podoba.
    - - - Updated - - -

Nie zgadzam się z wszechobecną opinią że diesle to tylko na duże przebiegi i to głównie w trasach!
    Faktycznie, ja robię mało bo 6-7 tys km i to w 90% miasto ale jeżdżę tak swoją Octavią 1.9TDI już prawie 5 lat i jest wszystko OK. Wymieniam wszystkie filtry+olej co roku (bez względu na przebieg) inne płyny też wymieniam częściej niż zalecają i w ten sposób auto mi się odwzajemnia bezproblemowością. Przy takiej jeździe auto pali mi 7l/100km. Nie wiem czy kupując benzyniaka, który relatywnie spali mi 12litrów nie będzie to dla mnie zbyt dużo, bo zawsze to 5 litrów więcej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał piotrekkr Zobacz post
    Bez przesady. 1700 kg to chyba waży 2.4 Q4. Moja 120-tka była ważona i jest 1510 kg. A po profesjonalnym chipie na 160 KM jeździ jako tako, więc uważam że tego silnika nie należy skreślać.
    Dokładnie. Wg. danych producenta auto waży 1525 kg a kombi 50kg więcej.

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Nie byłbym taki pewien
    Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Z każdym miesiącem czy tygodniem bardziej skłaniam się ku AR. Pozostanie tylko ukierunkowanie się co do wyboru silnika. Oczywiście Octavii nie wykluczam tak jak i Mondeo mk4, które też mi się podoba.
    To dokładam lemoniadę