Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Temat: Komplet wahaczy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Zgadza sie. Te elementy leca jak sie zaklada nowy wahacz do kompletu z juz nie nowym,ale jeszcze nie tlukacym. Jesli calosc wymienimy naraz problem powinien byc marginalny. Podobnie jest czesto ze slynnymi TRW. Wymienione w komplecie sa dlugowieczne (jak na alfe oczywiscie) a wymieniane na raty leca po 15tys.

Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Ogier Avatar Lukano
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD by Cinsoft

Domyślnie

Przede mną powoli też ten temat.
    Całość to znaczy np. górne obie strony? cała jedna strona, czy cały przód?
    u mnie tłucze lewy górny.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    ząbkowice śląskie
    Auto
    ALFA 147 1,9 jtd

Domyślnie

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Bardzo mi pomogliście. A co wyszukiwarki...widać, że chyba sam jej dawno nie używałeś. Nie można się zorientować w tym gąszczu "odpowiedzi". Przepraszam w takim razie za powielenie tematu, dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Do następnego razu papa.

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Cytat Napisał Mongoose Zobacz post
    Każdy dupi na temat tej "szukajki" prawda jest taka, że ona tutaj praktycznie nie działa, wpisujesz dana frazę i wylatuje Ci 1mln niepotrzebnych bzdur, blądzisz po forum godzinami - jak ja teraz, szukam cos nt. amortyzatorów FAST z tyłu i jak na razie dowiedziałem się, że TRW sa trwalsze, ale FAST tez, zalezy jak trafisz bo jedno i drugie potrafi pasc, maslo maslane, gnój w głowie i tyle z tematu... W efekcie chyba bede kupowal amortyzatory Monroe

Cytat Napisał justyna1977 Zobacz post
    Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Bardzo mi pomogliście. A co wyszukiwarki...widać, że chyba sam jej dawno nie używałeś. Nie można się zorientować w tym gąszczu "odpowiedzi". Przepraszam w takim razie za powielenie tematu, dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Do następnego razu papa.

Jak rozumiem żadnemu z was nie przyszło do głowy odpalić google? Wyszukiwarki też trzeba umieć używać. Klepiesz "fast alfaholicy", "trw alfaholicy" itd. Ja jakoś potrafię znaleźć co mnie interesuje.

Ale spoko, niech każdy nowy zakłada temat : Fast, co sądzicie...

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MADMAN
    Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto
    156 SPORTWAGON 2.4 JTD CF3

Domyślnie

Poza tym pod okienkiem szukaj , jest "zaawansowane szukanie" tam uzyskacie wszystko związane z daną frazą.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał MADMAN Zobacz post
    Poza tym pod okienkiem szukaj , jest "zaawansowane szukanie" tam uzyskacie wszystko związane z daną frazą.
    Brak wyników - bład, nie wiem ? Jedyny jako taki porządany efekt daje szukanie w tytułach...
    A na temat amortyzatorów dowiedziałem się na google, przez forum nawet juz nic nie szukam

Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto

Domyślnie

Przed chwilą znalazłem 16 tematów dotyczących Fast...

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Ode mnie dodam po lekturze forum że wiele osób jeździ na secie góra przód TRW, dół przód Vema - i ogólnie sobie chwalą, natomiast co do Fastów wiele osób je odradza bo tak naprawdę jak mówi powiedzenie "Chytry dwa razy traci". Dlatego według mnie najbardziej sensownym zakupem jest coś pośredniego czyli np. Vema - byle oryginalna włoska bo na allegro zdarzają się również podróbki.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Fucel
    Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Z kolei ja przejechałem około 6-7tyś km na górze TRW, dół Fast. Polecono mi taki zestaw w AS24. Na górę polecałbym coś z wyższej póki jak TRW,ew Lemfordera - czytałem o nich sporo dobrej opinii. Plusem Vemy są smarowiczki, ale jak napisałem w górę najlepiej zainwestować więcej kasy. Na dół możesz spokojnie założyć Fasty - nie dostają tak po dupie jak góra!

Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto

Domyślnie

Te smarowniczki w Vemach to lipa,co daje smarowanie gumy,gdyby jeszcze otwór przechodził przez metalową tuleje, poza tym jakiego smaru uzyć żeby nie reagował z gumą?
    Zauważyłem ,że kiedy zaczyna góra skrzypieć to wahacze są już do wymiany.