Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: [33] Szarpie, parska, nie ma mocy

lord_wojt
    Gość

Domyślnie

acha nio to super bo juz myslalem ze od czegos sie odlaczyla ta rurka fajnie dzieki

wkurzajca jest alfunia czasem ale jak sobie na nia popatrze i wsiade to az chce mi sie ja robic i wydawac kupe kasy na ulepszenia i naprawy

Karaś
    Gość

Domyślnie

Odnośnie szarpania to oznacza ono albo nie wyregulowane gaźniki, co w Twoim przypadku odpada, albo niestety nie palący jeden z cylindrów. Można to łatwo sprawdzić odłączając po kolei po jednym kablu zapłonowym. Jeżeli obroty nie spadną to oznacza że dany cylinder nie pali, jeżeli spadną mniej niż przy innych może oznaczać wytarty wałek rozrządu.

Jeżeli to nie pomoże możesz jeszcze sprawdzić mocowanie silnika i skrzyni biegów czy aby któraś poduszka nie pękła. Mi na przykład przy dodawaniu gazu generalnie silnik, a co za tym idzie skrzynia również podnosi się od strony pasażera. Nie wiem czy to prawidłowe, wszystkie mocowania są

Pozdrawiam

lord_wojt
    Gość

Domyślnie

niot o teraz mi juz calkowicie padla nie odpala :/ kaputt jeszcze wczoraj bylo okej dzis rano kaputt sprawdzalem cylki i na kazdym jest iskra chyba to cos innego ale objawy przed odmowieniem przez alfunie posluszenstwa byly te same :/

dziwna sprawa bo i na gazie i na benzynie dzialala nierowno jakby byla czyms duszona dodawalem gazu a ona jakby nie miala na czym jechac musialem naprawde redukowac biegi by w miare szybko jechac tzn normalnie :/

i tak dziala kilka dni az tu nagle czasem sie zdazalo ze sama sie naprawila wracala moc na benzynie nie szarpalo na gazie okej

Pojezdzilem tak pare dni zadowolony i znow to samo :/ robilo mi sie tak w dluzszych trasach i jak bylo mokro lub snieg padal

I co moze by powodem takiego dzialania ALFUNI pomozcie prosze :/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

sprawdź sondę, sprawdź czy ci się komp LPG nie gryzie z CPU. U mnie miałem własnie podobne problemy z LPG.

Zrób reset kompa i pojezdzij na benzynie , powinno być ok w momencie kiedy pierwszy raz auto przełaczysz na gaz i zaczniesz jezdzić potem mogą się pojawić dopiero takie problemy. Jeżeli bedzie tak jak pisze to wina LPG.

Sprawdź szczelnośc dolotu, sprawdź przewodu podciśnienia, na końcu zajmij się kontrola czujników. Może to byc czujnik położenia wału( wsumie to największe prawdopodobieństwo).
    2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
    33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
    www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo

Użytkownik Rowerzysta Avatar cin123
    Mieszka w
    ok. Św. Katarzyny i ok. Henrykowa
    Auto
    33 1.4iel 1992r

Domyślnie

ja miałem podobne lecz nie powiem że takie same objawy to wymieniłem uszczelke pod głowicą i wszystko oki. był przedmuch i zalewało iskre iz tego powodu czasami chodziła na 3 tłoki

shadow20
    Gość

Domyślnie

a ja mam podobny troszke problem lecz troszke inny zatem czasem ak moja alfa postoi np cala noc z na dworku to potem nie ma mocy ze nawet na 1 jest ciezko ruszyc wszystko lata w srodku dostaje takich wibracji ze az strach jechac czasem a pewnego dnia odlaczylem akumulator i musialem go podladowac w takich samych warunka stala na dworku i jak podlaczylem akumulator to wszystko bylo ok slyszalem ze jezeli odlacza sie akumulator to komp sie resetuje niewiecie moze czy to wina komputera?? jezdze na benzynie i mam 1.7 16v boxera z 93 roku