Oglądnij w reflektorach złączki czy nie ma zwarcia jakiegoś.
Oglądnij w reflektorach złączki czy nie ma zwarcia jakiegoś.
Oglądałem wszystko ok wyczyściłem preparatem do styków zastanawiam się czy to nie przełącznik zespolony tzw pająk ale z drugiej strony jak kostki od reflektorów są odłączone to przecież zasilanie do nich dochodzi a to się nie dzieje i tu znowu myśl czy to jednak nie coś w reflektorach
- - - Updated - - -
Jak mignę długimi napięcie spada do 12.5 więc chyba mam przyczynę tej wariacji ze wskazówką prędkościomierza
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Jutro jade do elektro mechanika niech dokładnie sprawdzi to ładowanie i ugaduje się żeby ją zostawić. Z tą wskazówką prędkościomierza przeszło może przyczyną było to że styki czyściłem WD40 tak jak powiedział mi mechanik a okazuje się że WD działa jak izolator kupiłem płyn do styków wczoraj w nocy jak jechałem i próbowałem to było ok. No a to pulsowanie świateł,podświetlenia zegarów jak i podświetlenia wnętrza to raczej ten regulator.
Podepnę się pod temat. Mam podobne objawy tylko nie ze światłami a z kierunkowskazami i wentylatorem, jak chodzi nadmuch to gdy włączę kierunkowskaz wentylator chodzi w rytm kierunków. Ostatnio na trasie miałem poważny problem ponieważ najpierw wyłączył mi się predkościomierz i podświetlanie zegarów, po jakiś 20 min się włączył na chwilę ale po kolejnych 20 min już była choineczka na zegarach (kontrolki airbag, ABS, hamulec ręczny) no i auto straciło napięcie, niewiem czy padł alternator czy jakieś zwarcie. Auto stoi na warsztacie i czeka na naprawę. Po drodze ani na chwilę nie pojawiła się kontrolka ładowania akumulatora więc to jest najbardziej dla mnie dziwne. Jakie mogą być tego przyczyny? Zwarcie? Brak masy?
Z góry dzięki za odp.
No więc auto stało dziś cały dzień u elektryka. Sprawdzał wszystko co się dało i wszystko było dobrze oprócz akumulatora. Okazało się że akumulator musi mieć jakieś zwarcie . Podpiął go pod jakieś urządzenie i okazało się że napięcie akumulatora skakało . Oprócz tego po rozładowaniu akumulatora naładował się w 5 minut. Włożył do auta inny akumulator i wszystko było ok przy miganiu długimi wskazówka prędkościomierza nie opadała i z lampami też było ok. Jutro jadę do sklepu reklamować akumulator ma 3 miesiące.