Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Dziwna sytuacja w elektryce

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Oglądnij w reflektorach złączki czy nie ma zwarcia jakiegoś.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar ManiekMx3
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

Oglądałem wszystko ok wyczyściłem preparatem do styków zastanawiam się czy to nie przełącznik zespolony tzw pająk ale z drugiej strony jak kostki od reflektorów są odłączone to przecież zasilanie do nich dochodzi a to się nie dzieje i tu znowu myśl czy to jednak nie coś w reflektorach

- - - Updated - - -

Jak mignę długimi napięcie spada do 12.5 więc chyba mam przyczynę tej wariacji ze wskazówką prędkościomierza

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał ManiekMx3 Zobacz post
    Bajer taki że jak odłączę zasilanie jednego z reflektorów obojętnie którego i migam długimi to wskazówka prędkościomierza nie opada
    Problem
    ze słabym połączeniem,albo przewodu zasilającego instalację albo słabe połączenie masowe.

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Jak mignę długimi napięcie spada do 12.5 więc chyba mam przyczynę tej wariacji ze wskazówką prędkościomierza
    Jak wyżej.

- - - Updated - - -

Ale powiedzcie czy to jak migam długimi a wskazówka prędkościomierza opadnie i się podniesie czy to też od regulatora ? Dziś czyściłem styki przy lampach, przeczyściłem masę tą przykręconą do budy i przy odkręconej masie załączyłem długie i coś jakby pisło. Przeczyściłem też bezpieczniki bo były trochę zaśniedziałe lampy wszystkie świecą choinki nie ma długie też świecą kontrolki działają tylko jak włącze te długie to wskazówka prędkościomierza opadnie oczywiście przy jeździe. Te przygasanie to też obstawiam regulator bo na mierniku ładowanie też jest za małe . Ale co z tym licznikiem jak się załącza długie
    Tu także jak wyżej.
    Pulsowanie świateł i słabe ładowanie to raczej regulator.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

Jutro jade do elektro mechanika niech dokładnie sprawdzi to ładowanie i ugaduje się żeby ją zostawić. Z tą wskazówką prędkościomierza przeszło może przyczyną było to że styki czyściłem WD40 tak jak powiedział mi mechanik a okazuje się że WD działa jak izolator kupiłem płyn do styków wczoraj w nocy jak jechałem i próbowałem to było ok. No a to pulsowanie świateł,podświetlenia zegarów jak i podświetlenia wnętrza to raczej ten regulator.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Mam podobne objawy tylko nie ze światłami a z kierunkowskazami i wentylatorem, jak chodzi nadmuch to gdy włączę kierunkowskaz wentylator chodzi w rytm kierunków. Ostatnio na trasie miałem poważny problem ponieważ najpierw wyłączył mi się predkościomierz i podświetlanie zegarów, po jakiś 20 min się włączył na chwilę ale po kolejnych 20 min już była choineczka na zegarach (kontrolki airbag, ABS, hamulec ręczny) no i auto straciło napięcie, niewiem czy padł alternator czy jakieś zwarcie. Auto stoi na warsztacie i czeka na naprawę. Po drodze ani na chwilę nie pojawiła się kontrolka ładowania akumulatora więc to jest najbardziej dla mnie dziwne. Jakie mogą być tego przyczyny? Zwarcie? Brak masy?
    Z góry dzięki za odp.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS

Domyślnie

No więc auto stało dziś cały dzień u elektryka. Sprawdzał wszystko co się dało i wszystko było dobrze oprócz akumulatora. Okazało się że akumulator musi mieć jakieś zwarcie . Podpiął go pod jakieś urządzenie i okazało się że napięcie akumulatora skakało . Oprócz tego po rozładowaniu akumulatora naładował się w 5 minut. Włożył do auta inny akumulator i wszystko było ok przy miganiu długimi wskazówka prędkościomierza nie opadała i z lampami też było ok. Jutro jadę do sklepu reklamować akumulator ma 3 miesiące.