Kup fotele z wersji TI, tam jest regulowana długość siedziska.
Pozdrawiam.
- Rafał
Kup fotele z wersji TI, tam jest regulowana długość siedziska.
Pozdrawiam.
- Rafał
Też nie mam regulacji pochylenia fotela. Małżonka marudzi właśnie, że jej noga cierpnie ze względu na zbyt długie siedzisko (łydka opiera jej się o fotel). Wg moich organoleptycznych pomiarów problem tkwi w tym, że pedały są głębiej schowane w porównaniu do aut, którymi jeździła do tej pory (Leon, Corolla).
Widuję mnóstwo kobiet za kierownicą 159, czyli muszą sobie jakoś radzić. A najgorsze jest właśnie to, że:
A auta na pewno nie sprzedam![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Spróbuj usadzić małżonkę w 159 z regulowanymi fotelami. Może będzie wygodniej. Moim zdaniem to regulowanie pochylenia siedziska to jest jedna z fajniejszych rzeczy, fotel można naprawdę mocno dopasować do siebie – ja osobiście uważam, że niczego w ergonomii mi nie brakuje. Zakres regulacji kierownica-fotele jest bardzo duży. A każdy ma nieco inną ulubioną pozycję za kierownicą.
tak jej zrób,dokładnie 1:20min http://www.youtube.com/watch?v=YRJv0qU62YE ,na pewno będzie zadowolona
Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS
W szybowcach jak komus jest za daleko to sie poduche za plecy daje![]()
Powiedz zonie, zeby sobie uszyla z gabki cos na ksztalt oparcia fotela i problem bedize rozwiazany. Bedzie latwo trzymac to w bagazniku![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
magil: a ile wzrostu ma Twoja wybranka? Moja małżonka przy wzroście 165cm nie narzeka na fotele. Wręcz przeciwnie...
PS> Może niech podniesie oparcie bardziej do pionu i zmieni ustawienie podpórki odcinka lędźwiowego?
Ostatnio edytowane przez CodeMaker ; 22-08-2013 o 14:29
No właśnie ma 172 cm. Też uważam, że nie powinna mieć problemu. Tylko jak to kobieta... raz narzeka na fotel, innym razem, że autem szkaradnie się parkuje itp. Gdy włoży sobie poduszkę za plecy twierdzi, że jest lepiej. Tylko wtedy zmienia się znacznie m.in. dystans od głowy do zagłówka, a to w przypadku uderzenia jest bardzo niebezpieczne.
Fotele z regulowanym siedziskiem są manualne czy elektryczne? Mam u siebie manualne, a czytałem gdzieś, że zamontowanie sterowanych elektrycznie jest dość problematyczne.
EDIT:
Albo kupię jej jakiś większy fotelik![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10