Strona 41 z 73 PierwszyPierwszy ... 313233343536373839404142434445464748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 727

Temat: [159/Brera] ringi DRL - projekt

dobry1987
    Gość

Domyślnie

Ja również jestem/będe bardzo mocno zainteresowany przeróbką lamp, także proszę o wpisanie na listę. Jeżeli jest ktoś chętny co do montażu proszę o priv pozdrawiam

Użytkownik Embrion Avatar garsija
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8v 120KM

Domyślnie

To wasze rozwiązanie z ringami miażdzy! Super profesjonalna robota! Nasuwa mi się pytanie - jaką trzeba mieć wiedzę o elektronice i umiejętności manualne żeby ten zestaw samemu później zamontować u siebie? Ile to jest mniej wiecej pracy?

Nie myśleliście o podobnym rozwiązaniu z przeciwmgłowymi? Nie wiem czy fajnie by to wyglądało, podejrzewam że było by mniej pracy z tym a efekt też byłby imponujący. No i chyba w świetle prawa (chociaż tutaj mogę się mylić) nie była by to tak poważna ingerencja jak w przypadku całej lampy.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Tomek1986
    Mieszka w
    Bristol UK
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 150KM Lusso 2007

Domyślnie

Cytat Napisał garsija Zobacz post
    To wasze rozwiązanie z ringami miażdzy! Super profesjonalna robota! Nasuwa mi się pytanie - jaką trzeba mieć wiedzę o elektronice i umiejętności manualne żeby ten zestaw samemu później zamontować u siebie? Ile to jest mniej wiecej pracy?

Nie myśleliście o podobnym rozwiązaniu z przeciwmgłowymi? Nie wiem czy fajnie by to wyglądało, podejrzewam że było by mniej pracy z tym a efekt też byłby imponujący. No i chyba w świetle prawa (chociaż tutaj mogę się mylić) nie była by to tak poważna ingerencja jak w przypadku całej lampy.
    Wiedzy o elektronice nie trzeba miec zadnej, a zdolnosci manualne na normalnym poziomie, (osoby ktore wszystko psuja co wezma w rece niestety tutaj odpadaja )
    Mozna by zrobic same przeciwmglowe ale efekt nie byłby taki du.. urywajacy!!! Moim zdaniem swiatla 159/brera byly stworzone zeby miec takie ringi, tylko nie wiedziec czemu nie wprowadzili ich do produkcji
    Nie ma lepszego reflektoru w ktorym lepiej wygladaja ringi a zwlaszcza ich szesc, kazdy troche wiekszy od pierwszego. A tak w ogole to ledy w przeciwmglowych na dole maja Volvo i im to pasuje.
    Te reflektory az prosza swoim wygladem o takie ringi

Pracy jest troche przy montazu, ale warto dla tego efektu! Na zywo wygladaja o wiele lepiej niz na filmiku i musza zaje...ie wygladac w tylnym lusterku innego kierowcy

Pozdrawiam

Luqaswagen
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Jeżeli można proszę o wpisanie mnie na listę kupców/ chętnych w najbliższej turze.
    Wszelkie dane itp. udostępnię na priv w razie potrzeby.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Dopisany

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Świerklany
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 Q-tronic

Domyślnie

Efekt bajka, proszę o dopisanie mnie do listy ;-)
    pzdr.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar jox1989
    Mieszka w
    Orawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 jtdm 2006 r

Domyślnie

no panowie mistrzowie ringów prosze o dopisanie mnie do listy zainteresowanych pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar liked
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

świetna robota... tylko cena mnie troszkę przeraża:p jeżeli dobrze wyczytałem 1000-1200 zł? mega szacun za wykonaną robotę!!!
    cena przeraża mnie ze względu na fakt, iż w przypadku kolizji, nikogo z ubezpieczalni nie będzie obchodziło, ile kosztowało założenie ringów.. ale to inna bajka. Prześledziłem temat i mocno zastanawiam się czy się nie dopisac do listy.
    Mam dwa pytania: czy ringi są tylko jedno kolorowe? czy środkowy ring, może mieć kolor światła taki jak reszta, a co druga leda mogła by świecić na pomarańczowo? mógłby wtedy być kierunkowskazem..... tak mi jakoś fantazja podsunęła taką myśl. Nie wiem czy da się takie coś zrealizować, ale było by to ładne moim zdaniem
    Do kiedy jest czas by się zapisać na następną turę?
    Ostatnio edytowane przez liked ; 28-09-2013 o 19:58

Tequila
    Gość

Domyślnie

rowniez prosze o dopisanie na liste kupujacych

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał liked Zobacz post
    cena przeraża mnie ze względu na fakt, iż w przypadku kolizji, nikogo z ubezpieczalni nie będzie obchodziło, ile kosztowało założenie ringów.. ale to inna bajka.
    W przypadku kolizji kupujesz tylko uszkodzone ringi (~90zł szt.). Reszta przetrwa.

Mam dwa pytania: czy ringi są tylko jedno kolorowe? czy środkowy ring, może mieć kolor światła taki jak reszta, a co druga leda mogła by świecić na pomarańczowo? mógłby wtedy być kierunkowskazem..... tak mi jakoś fantazja podsunęła taką myśl. Nie wiem czy da się takie coś zrealizować, ale było by to ładne moim zdaniem
    Nierealne przy obecnej dostępności ringów. Nie wyobrażam sobie nawet wykonania "customowych" aby zachować jakość jednokolorowych.

Do kiedy jest czas by się zapisać na następną turę?
    Zapiszę Cię na listę. Jak zacznę zbierać zadatki, to dostaniesz PW i się zdecydujesz. Będzie to orientacyjnie w listopadzie.

...brzmienie V6 - bezcenne!