ogolnie to do 166 lepiej pasuje automat, to duze wygodne auto i automat fajna sprawa no ale niestety jak sie zacznie cos psuc...
ogolnie to do 166 lepiej pasuje automat, to duze wygodne auto i automat fajna sprawa no ale niestety jak sie zacznie cos psuc...
Pewnie. A w manualu jak Ci poleci sprzęgło i dwumas..... oj to zaboli nie mniej.....
ale naprawisz w miare szybko a do automatu najpierw trzeba poszukac magika co ogarnia temat..
Kompletny remont skrzyni w dobrym specjalizujacym się w tym warsztacie kosztuje od 6 tyś zł w górę.
Czy zf czy aisin to praktycznie jeden pierun.
Dwumas i sprzęgło zrobi się za max 2.5 tyś.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Remont ZFa ~3000zl. Do 4000 może dobić jakby faktycznie wszystko całkiem trzmeba by było wymienić. Co oczywiście raczej się nie zdarza. I wiem co piszę bo mnie czeka. A kwoty rzędu 5-6 tysięcy to chyba w warsztacie gdzie kawę w złotych filiżankach podają. Znajomy w zeszłym roku roku upolowałn nową na wyprzedaży za jakieś 6 tys zł. To jako ciekawostka.
- - - Updated - - -
Poza tym z regóły pada tylko jeden z elementów więc naprawy mogą się zamknąć w niższych kwotach
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 25-08-2013 o 15:40
Marku, niestety nie wiesz co piszesz, mam u siebie zfa po kompletnym remoncie kosztował niecałe 6.5 tyś.
Warsztat za darmo skrzyni z auta nie wyjmie ani nie wsadzi spowrotem na miejsce nie mówiąc juz o rozebraniu jej na części i złożeniu do kupy bo to jest trochę roboczo/h.
Wystarczy ze konwerter jest trafiony i już koszta rosną.
Mam kilku klientów którzy mają to za sobą i nikt nie wydał mniej niż 6 tyś mimo ze prowadzili auta na remont mając przygotowane mniej gotówki bo byłi dokładnie tego samego zdania co ty, ale zawsze wyjdą jakieś zonki.
Jeśli nie wierzysz mi to napisz sobie do kolegi blackalfa166 bo on ostatnio był u mnie i troszkę pogadalismy sobie na ten temat i może podzieli się z tobą informacjami na temat kosztów remontu, akurat w jego przypadku remont się nie do końca udał, a że miał już dosyć wydawania kroci to kupił ode mnie sprawną skrzynie.
To że twój znajomy kupił na wyprzedaży nowa skrzynie jest możliwe, w tym roku też mialem dostęp do wyprzedaży i były w takich cenach i skrzynie i silniki ale nie należy zapominać że poza promocją cena znowu jest taka jak była czyli niewiele mniej niż silnik 35-40 tyś zl, nie znaczy to że warsztaty muszą obniżać koszty napraw, producenci ceny części bo mimo to że coś jest stare, technologia produkcji jest taka sama i koszt wykonania nie maleją.
Siedzę w tym trochę znam ceny, nie wziąłem sobie tego z powietrza.
Jeszcze zależy jak kto pojmuje słowo "remont".
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Widocznie to mocno zależy to od serwisu.