Chwila chwila, mówiliśmy o samej wymianie pilota, tj. z klucza bez pilota, robimy wersje z pilotem.
Karta kodowa to koszt 200zł, ori scyzoryk z pilotem ok 100zł
To już mamy 300zł teraz zakodowanie pilota z 150 to już 450 zł.(nawet nie wiem gdzie to zrobić bo w ASO za kartę na pewno nie jest 200zł, a nie dam się podpiąć komuś na "lewo" pod komputer.) I dalej mam tylko 1 kluczyk do otwierania samochoduA tak to by były 2 piloty w razie zatrzaśnięcia można do domu po pilota podskoczyć.(obawiam się tylko czy da radę otworzyć tym samym pilotem inne auto, które też ma taką samą centralkę wpiętą)Tak jest z fordami
. Idziesz na parking w galerii otwierasz mondziaka, a tu fordzik obok też się otwiera...
W poprzedniej alfie też był pilot i większych problemów z tym nie było. Na pewno scyzoryk z przyciskami lepiej wygląda, ale przecież nikt nie chodzi i nie macha kluczykami.
Ty chcesz dwa piloty, ale tylko jeden klucz do odpalania stacyjki? Możesz zaprogramować drugiego pilota scyzoryka.
Najdroższe jest programowanie IMMO, no i w Twoim przypadku karta kodowa.
Jeśli odrzucasz ASO, to szukaj magika który dorobi IMMO, a on już będzie wiedział jak uzyskać kod.
Chyba, źle mnie zrozumiałeś. Wiem, że alf nie kradną bo złodziej problemów sobie robił nie będzie
ASO nie odrzucam, ale cena tam jest zabijająca. A magik chce 600zł za zakodowanie centralki i nowego IMO do kluczyka...
Dlatego szukam czegoś tańszego co będzie sprawowało taką samą rolę...
Chciałbym się dowiedzieć:
Czy te piloty co wcześniej pokazałem nadadzą się do takiego podłączenia jak w tym temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lki_zamka.html
I czy ktoś kto będzie miał taką samą centralkę nie otworzy przez przypadek lub celowo mego auta.
Fragment opisu jednej z tych aukcji ktore dałes: "kanał dodatkowy (umożliwia np: otwieranie z pilota klapy bagażnika)"
Da się to wszystko podłączyć, ja kiedyś, ponad dwa lata temu kupiłem wersję scyzoryk od nich: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=5266869
Do dziś działa bez zarzutów.
Nie podłączyłem otwierania bagażnika bo nie mam tego ustrojstwa w bagażnikui tu moje pytanie czy da się to zamontować do wersji przed FL?
Te sterowniki kodujesz do każdego pilota, trzeba włożyć zworkę w sterownik żeby zakodować.
Chyba w przypadku zgubienia czy coś...
Ja mam to ustrojstwo w bagażniku, ale nie mam pojęcia jak to podłączyć.
Wezmę chyba ten z otwieraniem bagażnika, a jak mnie kiedyś oświeci to podłącze
- - - Updated - - -
Te scyzoryki co mają wystawione wyglądają jak te z Vag-ów![]()
Znów się nie rozumiemy. Jeśli programowanie wygląda np tak, że kupujesz 3go pilota i by go zaprogramować, naciskasz dowolny przycisk, trzymając jednocześnie wciśnięty przycisk w zaprogramowanym pilocie. Wtedy dowolna osoba z ulicy może przechwycić ten sygnał i zaprogramować sobie pilota do Twojego auta.
Jeśli kupuje się piloty no name wraz z centalka to raczej kolejnego pilota tzn. 3 programuje się przez wcisniecie specialnego guzika w centralce + guzika na nowym pilocie.