Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 232

Temat: Pakiet Zender'a

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

no PUR to to nie jest niestety wiec troche przesadzili z tym odlewem. ZENDER pasuje bez przerobek a tu widze ze trochę rzezby będzie trzeba. ..

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Wybaczcie panowie.. faktycznie, ostatnie 2 tygodnie byłem w mazurskiej leśniczówce bez neta i praktycznie bez zasięgu telefonu.. Trudno mi też śledzić każdy temat odgrzewany co kilka miesięcy, nie olewam.. tylko jest to technicznie niemożliwe jeśli nikt mi nie da znaka (dzięki wilkuw), biorąc pod uwagę, że mam konta na kilkunastu forach samochodowych.. Mimo, że PL nie jest rynkiem docelowym AutoDS, to nie przyjmuję słów, że olewam temat czy cuś.. bo zawsze gdy ktoś z Was ma do mnie sprawę, może liczyć na moją pomoc, poradę czy interwencję.. Na odpowiedzi na PW też nie każę Wam nigdy czekać zbyt długo..

Co do pakietu.. montaż dokładek czy spoilera to pikuś. W czasach gdy Niemcy nam zlecili zrobienie pakietu do 166, nie było dostępnych spinek do montażu progów (nie wiem jak teraz), więc zgodnie z wytycznymi zostały zrobione łapki umożliwiające w alternatywny sposób montaż progów do podwozia.. Faktem jest, że troszkę trzeba się z tym pobawić, no ale jak auto ma pięknie wyglądać to troszkę trzeba się poświęcić..

Bardzo dziękuję za docenienie jakości produktow, używamy najlepszych dostępnych surowców, powierzchnie są gładkie, przeszlifowane, gotowe do lakierowania.. Przykładamy też dużą wagę do konstrukcji kompozytu, by nie dało się zbyt łatwo rozwalić produktów.. no ale krawężnik na pewno zawsze wygra przy mocnym uderzeniu nawet gdy dokładki są oryginalne..

Co do praw autorskich, to temat nie dotyczy części samochodowych, robimy zamienniki.. Znaki firmowe Zendera jednak są zawsze usuwane z produktów.. ktoś chyba to przeoczył.. Zazwyczaj już na formie są zeszlifowywane i widzę, że tu też trzeba nakazać takie rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 28-08-2013 o 17:42
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Miejsca na ew wkręty są więc ja nie widze problemu, będą wkręty + klej i podejrzewam że spasowanie będzie bardzo dobre. Z jakości jestem bardzo zadowolony, co prawda na całości jest tryliard kilogramów pyłu ale to pikus Mariusz wielkie dzięki za szybkie załatwienie sprawy w tym tygodniu, jeden dzień spóżnienia i byłbym bez lakiernika, chyba jestem pierwszym który montuje na 166 "Zendera" może wam sprzedaż skoczy xD

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Co do pakietu..
    Jakość produktów jest bardzo dobra. Troche rzezby przy montażu nie zaszkodzi biorąc pod uwagę, że jako jedyni ruszyliście temat Zendeów do 166 i za to meggggggggggggggggggggggggggggggggga szacunek. Sam dość intensywnie pisze w tym wątku bo jako zadowolony klient zderzaka i kilku innych rzeczy do 156 jestem mega ciekaw tych dokladek do 166 bo niestety , ale nigdzie nie ma real fotek tego paietu made by autoDS.
    Co do oznaczeń Zender to pisałem to w formie żartu- napewno nikomu to ni eprzeszkadza i to bardzo miły akcent:>
    Ja sam dowiadując się o tym , że kris zakupił ten pakiet u Was,osobiście odgrzałem ten temat i poprosiłem go o wklejenie tutaj fotek produktów , aby wypromowac te dokladki bo sa zacne. Bo gdzie jak gdzie, ale na najwiekszym polskim forum Alfa Romeo do tego w dziale 166 troche promocji nie zaszkodzi bo wielu tu zapalencow tego modelu

Megaa szacunek równiez dla krisa za to , że udostepnił zdjecia.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 28-08-2013 o 19:58
    [C

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Najwieksze polskie forum a jak mialem komplet ori na bazarze to kazdy sie targowal i myslal ze za jakies grosze sprzedam. Poszlo przez allegro bez gadania.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boney
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 136HP

Domyślnie

"każdy"? Ja się nie targowałem, bo nawet nie widziałem tego w bazarze.

Już nie każdy.

A poza tym nie każdego stać na taki wydatek, a spróbować coś stargować to normalne na tym właśnie forum, tak żeby dojść do kompromisu dla obu stron. Mamy kryzys, trzeba jakoś sobie poradzić z nim
    Ostatnio edytowane przez boney ; 29-08-2013 o 06:28

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    Najwieksze polskie forum a jak mialem komplet ori na bazarze to kazdy sie targowal i myslal ze za jakies grosze sprzedam. Poszlo przez allegro bez gadania.
    Ale Ty się kolego nie denerwuj, takie są prawa rynku, podałeś swoją cenę a dla większości była ona za wysoka i tyle. Dla mnie za lotkę siedem stów to dużo za dużo, skoro za 300 mogę mieć od DS. Co z tego że nie orginał, ktoś będzie odrywał i oznaczeń szukał ? Jak napisał Boney mamy kryzys Cieszymy się że udało Ci się sprzedać, teraz możesz z DS kupić i jeszcze będziesz do "przodu"

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Akurat mnie się te dokladki średnio podobaja wole alfe w oryginale ale to wiadomo kto co lubi. Lotke sobie zostawilem bo w sumie na niej mi najbardziej zalezalo byl czas ze oddalbym nerke za nią ale teraz tez chyba nie bede jej zakladal niech lezy na lepsze czasy albo 166FL

Krispl czy miales wogole oryginalne dokladki w ręku skoro piszesz ze co z tego ze oryginal?? Wykonanie pierwsza klasa i mozesz je wyginac na rozne strony i nic nawet nie chrupnie. Wierz mi PUR to nie laminat.

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    Krispl czy miales wogole oryginalne dokladki w ręku skoro piszesz ze co z tego ze oryginal?? Wykonanie pierwsza klasa i mozesz je wyginac na rozne strony i nic nawet nie chrupnie. Wierz mi PUR to nie laminat.
    A miałeś te zrobione przez AutoDS ? Chyba że po zdjęciach potrafisz ocenić o ile są gorsze. Ja nie twierdzę że jakość taka sama jak orginał bo bym mijał się (chodz nie jestem pewien) z prawdą, poprostu uważam że na swoją cenę produkt jest warty uwagi, tym bardziej że Mariusz daje rabat dla forumowiczów. Poza tym żeby dostać orginał to trzeba by dzień w dzień śledzić portale aukcyjne, nie wykluczone że sprowadzać a to dużo więcej $$$ i czasu zmarnowanego. Jak pęknie zderzak to zawsze można od Mariusza samą część dokupić, a tak szukaj orginału potem nie wiadomo gdzie. Dla mnie sam fakt że jest szybko sprawnie i na miejscu, oraz to że zawsze pojedyńczy element mogę zamówić przewyższa fakt czy to PUR czy laminat... Każdy ma inne wymagania. Swoją drogą czemu sprzedawałeś swój pakiet ?

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

a teraz nawazniejsza sprawa. Mariusz czy planujesz dorobienie przedniej dokladki do wersji po lifcie tak jak zrobiles w przypadku 156? bo same progi i tyl beda srednio wygladac niestety.