Strona 15 z 83 PierwszyPierwszy ... 567891011121314151617181920212223242565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 823

Temat: Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Czyli nie jedyny dodam ze mnie tez cls sie bardzo podoba
    Mnie się bardziej podoba ten właśnie z 2007 niż obecny model. No może bym tylko przód wziął z obecnego a tył z poprzedniego

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

No dokladnie. Ladny byl tylko ten stary

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał mista Zobacz post
    Witam.A można wiedzieć co musiałeś powymieniać ?
    zerknij sobie w moj temat.Wszystko napisalem na przedostatniej stronie.Dzis wymienialem wahacz dolny i cos mi zaczelo jeszcze skrzypiec/trzec teraz po tej stronie.Szlag mnie trafi chyba.Jedno robie i nastepne wychodzi.Ja juz nie wiem.Pomalu zaczyna mnie to wkur....

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    No i stalo sie dzis mi wyszlo jak chcialem ustawic zbieznosc ze do wymiany dolny prawy wahacz-wybity swozen ktory nie wystepuje osobno wiec tylko calosc:-/.Juz zamowilem u Tomka na weekendzie wymiana.Kosz ok.650 zl.

To napisze od razu co porobilem przy swojej suni.

Zrobione:

Zrobione przez Tomka_KRK w cenie auta - Regeneracja kolektora,EGR - wyczyszczony i czesciowo zaslepiony blaszka, DPF wywalony(pozostala tylko puszka wnetrza nie ma) + oklejenie konsoli srodkowej i kierownicy :-) - koszt takiej uslugi mysle ze ok.2-2,5 tys zl.Spokoj na ok.100 tys km

Zrobione przezemnie po zakupie:

1.po pierwsze po zakupie KOMPLETNY ROZRZAD z pompa wody przy przebiegu 144 662 tyś.km + Olej i Filtry(oleju,powietrza,kabinowy bez paliwa) - 1200 zl
    2.Termostat- 310 zl (160 termostat Wahler + wymiana 150 z dolaniem plynu)
    3.Cztery swiece zarowe(Beru GN 059) - 260 zl (4x 65 zl) plus wymiana 120 zl = 380 zl
    4.Akumulator Banner 72 Ah 640 A (made in Austria) - 320 zl
    5.Komplet nowych opon zimowych Sava Eskimo S3+ 205/55/16 - 1200 zł
    6.Koncowka wydechu - 90 zl
    7.Dzis pieszczoty Tomka_KRK-wyczyszczenie masy aku i altka,sprawdzenie pradu ladowania,wpinka pod kompa(wtryski mam 3 bliskie zeru czy idealne natomiast czwarty troszke sie przytyka ale przy dodawaniu gazu schodzi prawie do zera wiec Tomek mowil ze jest w miare OK).
    8.Wahacz dolny-prawy FAST 500 zl + 80 zl wymiana.Tomek_KRK powiedzial mi ze sa dobre i jeszcze nie mial reklamacji a zalozyl ich juz kilka.
    9.komplet opon letnich 1070 zl + 50 wymiana - Barum Bravuris 2(2012 r), 205/55/16. Nie ma szalu ale nowe kapcie i wcale nie sa glosne.Jak na moje wymagania sa OK nie to co kiedys zalozylem Wanli S1088-POPROSTU CHINSKA MASAKRA.

Do zrobienia w niedalekiej przyszlosci-tarcze i klocki hamulcowe ale to jak zjezdze te klocki co mam.

I oby na tym stanelo przynajmniej narazie bo sie pogniewam teraz ja na nia.Caly czas cos i cos
    Czarny, ale większość tych rzeczy to są po prostu wymiany eksploatacyjne. Auto się nie psuje tylko niektóre rzeczy trzeba po prostu wymieniać bo się zużywają; opony letnie i zimowe, rozrząd, olej, filtry, akumulator, wahacze. Natomiast rzeczy takie jak wywalenie DPF, zamontowanie końcówki wydechu to taka zabawa, bez której mogłoby się obyć. Myślę, że nie masz co narzekać na ten samochód. Oczywiście to wszystko idzie w koszta, ale no takie są realia zakupu 5 letniego samochodu segmentu D.

Głowa do góry Powymieniasz sobie to i owo i wszystko będzie grać na długi czas

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Mariusz ale czy ja mam pretensje do kogos o cos z tego co napisalem??Poprostu musze troche zainwestowac.Mialem auto na oponach do wyrzucenia wiec musialem kupic 2 komplety.Teraz wymienilem wahacz i cos mi zaczelo trzeszczec/skrzypiec po tej samej stronie.Najczesciej przy hamowaniu,jak mocniej przyhamuje slychac tak jakby guma czy cos.Nie wiem ale jest to dosc glosne.Tak samo przy skrecaniu do oporu kierownica w lewa strone.Wczesniej tego nie mailem.

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Czarny, nie chciałem żebyś mnie źle zrozumiał. Ja Ci nic nie wypominam, tylko staram się Ciebie jakoś pocieszyć w niedzielne popołudnie Musisz trochę zainwestować, to fakt. Ale, tak jak mówiłem, zainwestujesz porobisz sobie wszystko i będziesz jeździł. Tragedii nie ma. Auto masz fajne, zadbane (sam widziałem to wiem) i tak naprawdę za wiele problemów z nim nie masz

EOT.

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Odświeżam trochę stary temat, bo jestem ostatnio zauroczony pewnym samochodem, który aktualnie stanowi mój najbliższy typ po ewentualnej sprzedaży 159:

Ifiniti Q50

Ciekaw jestem Waszych opinii na temat tego auta.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

infinity ogolnie mi sie podoba ale z tym szalu nie ma.Sa ladniejsze auta ale Twoj wybor Mariusz.Pozdrawiam

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Ja nic na razie nie wybrałem i myślę, że w czasie najbliższego roku jeszcze też nie będę wybierał A nawet przy najbliższej zmianie auta myślę, że na takie 1-2 letnie Infiniti też nie będzie mnie jeszcze stać Chyba, że będą szybko spadać na wartośći, ale nie wydaje mi się. W każdym razie kiedyś może bym się na to auto zdecydował

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

EEE tam jakaś tam "nieskończoność" (zwłaszcza na forum o włoszczyźnie ;-) ). Nie mam alfy (przez 3 miechy oglądania i szukania nic ciekawego z dobrych rąk się nie trafiło), ale chętnie w przyszłości przygarnął był taką włoszczyznę: Masterati Granturismo.

http://www.youtube.com/watch?v=9xtVauka4yU

Wiem, że niemieckie auta są zazwyczaj lepiej dopieszczone, jeżeli chodzi o wnętrze (tutaj np. Panamera bije na głowę Maserat GranTurismo jak i starsze Quatroporte - w nowszym nie siedziałem), ale żadna z marek niemieckich nie da mi tego gulgotu silnika V8 crossplane, więc wnętrze może sobie "trzeszczeć", a i tak nie będe tego słyszał rozpływając się w delektowaniu się dzwiękiem tej V8semki (nota bene ten sam silnik siedzi w Ferrari 458 Italia, różni się wałem - ma układ inline)

(panom z TopGear "ryczenie" Maserati również przypadło do gustu, zobaczcie reakcje Clarksona na Panamerę)
    http://www.youtube.com/watch?v=RmeeF9ZtkCA

PS: pozbierałem troche ciekawych filmików o Maserati i wrzuciłem tu
    http://www.youtube.com/playlist?list...eature=mh_lolz

PPS: nawet jeżeli bede musiał kupić 10-12 letnie Granturismo (za 7-10 lat), to z pewnością kupię, pewnie to będzie w czasach, gdzie będziemy tu dyskutować o silnikach 0.7 do 1L pojemności i zastanawiać się, czy dojadą bez remontu do 30 tkm ;-)
    Ostatnio edytowane przez cra3y ; 31-08-2013 o 19:41
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)