No i stalo sie dzis mi wyszlo jak chcialem ustawic zbieznosc ze do wymiany dolny prawy wahacz-wybity swozen ktory nie wystepuje osobno wiec tylko calosc:-/.Juz zamowilem u Tomka na weekendzie wymiana.Kosz ok.650 zl.
To napisze od razu co porobilem przy swojej suni.
Zrobione:
Zrobione przez Tomka_KRK w cenie auta - Regeneracja kolektora,EGR - wyczyszczony i czesciowo zaslepiony blaszka, DPF wywalony(pozostala tylko puszka wnetrza nie ma) + oklejenie konsoli srodkowej i kierownicy :-) - koszt takiej uslugi mysle ze ok.2-2,5 tys zl.Spokoj na ok.100 tys km
Zrobione przezemnie po zakupie:
1.po pierwsze po zakupie KOMPLETNY ROZRZAD z pompa wody przy przebiegu 144 662 tyś.km + Olej i Filtry(oleju,powietrza,kabinowy bez paliwa) - 1200 zl
2.Termostat- 310 zl (160 termostat Wahler + wymiana 150 z dolaniem plynu)
3.Cztery swiece zarowe(Beru GN 059) - 260 zl (4x 65 zl) plus wymiana 120 zl = 380 zl
4.Akumulator Banner 72 Ah 640 A (made in Austria) - 320 zl
5.Komplet nowych opon zimowych Sava Eskimo S3+ 205/55/16 - 1200 zł
6.Koncowka wydechu - 90 zl
7.Dzis pieszczoty Tomka_KRK-wyczyszczenie masy aku i altka,sprawdzenie pradu ladowania,wpinka pod kompa(wtryski mam 3 bliskie zeru czy idealne natomiast czwarty troszke sie przytyka ale przy dodawaniu gazu schodzi prawie do zera wiec Tomek mowil ze jest w miare OK).
8.Wahacz dolny-prawy FAST 500 zl + 80 zl wymiana.Tomek_KRK powiedzial mi ze sa dobre i jeszcze nie mial reklamacji a zalozyl ich juz kilka.
9.komplet opon letnich 1070 zl + 50 wymiana - Barum Bravuris 2(2012 r), 205/55/16. Nie ma szalu ale nowe kapcie i wcale nie sa glosne.Jak na moje wymagania sa OK nie to co kiedys zalozylem Wanli S1088-POPROSTU CHINSKA MASAKRA.
Do zrobienia w niedalekiej przyszlosci-tarcze i klocki hamulcowe ale to jak zjezdze te klocki co mam.
I oby na tym stanelo przynajmniej narazie bo sie pogniewam teraz ja na nia

.Caly czas cos i cos