Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Temat: Event z SJS 2013 - Konstruktywne uwagi na temat szkolenia i jazdy na torze w Kielcach

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

przez ten brakujący pachołek na końcu wjechałem nie w tą alejkę co trzeba inaczej skopałbym Ci tyłek

a z tym kompresorem to faktycznie wtopa...mogliśmy pompować na stacji jak Marcin_M chciał

jakie 5 przejazdów? przecież były 4 przejazdy? Przegapiłem jakiś?
    Born to be wild.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał 3voQ Zobacz post
    aby nie powtarzać dodam:

1. Instruktor, który zaczepił nas na stacji paliw zaproponował abyśmy ciśnienie kół skorygowali na torze a nie na stacji gdzie pomiar jest przekłamany a potem okazało się, że nie ma na to czasu
    Jest na to sposób - napompowac koła do pożądanego ciśnienia dzień wcześniej... Nawet pompką nożną.

2. brak możliwości przekładki opon/kół - wszystko na wariackich papierach w warunkach polowych; wolałbym dopłacić niż jeżdzić na slickach po drogach..
    Dlatego jak kończyłem zakładac drogowe koła, na parkingu przed budynkiem toru było już PUSTO - zero żywej duszy, ale nie widzę w tym najmniejszego problemu... Jak dla mnie czepianie się, bo rzadko kiedy na track dayu jest ekipa do przekładania kół lub opon, szczególnie za taką cenę...

3. śruba na którą wjechałem uszkodziła nowy slick, marzetę i kilka pierdoł - jadąc na tor liczysz się ze stratami ale generalnie na uwagę iż na torze leżą śruby zostałem zlany!
    Napisałeś, jakby te śruby leżały na każdym zakręcie... ;-)

/edit:

Cholera! Miało nie byc komentarzy ! Wybaczcie, moderatorzy !
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 02-09-2013 o 21:43
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał bimsky Zobacz post

/edit:

Cholera! Miało nie byc komentarzy ! Wybaczcie, moderatorzy !
    z własnego doswiadczenia wiem ze wystarczy jedna śruba,jeden krawężnik schowany na łuku w trawie
    o co k'mon???

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Jest na to sposób - napompowac koła do pożądanego ciśnienia dzień wcześniej... Nawet pompką nożną.

źle mnie zrozumiałeś, chodziło o fakt, że nie skorzystaliśmy na stacji z kompresora, bo dostaliśmy info od źródła, że "tak się tego nie robi, na torze zrobicie to porządnie".. Marcin_M go olał i wyszedł na tym dużo lepiej.

Dlatego jak kończyłem zakładac drogowe koła, na parkingu przed budynkiem toru było już PUSTO - zero żywej duszy, ale nie widzę w tym najmniejszego problemu... Jak dla mnie czepianie się, bo rzadko kiedy na track dayu jest ekipa do przekładania kół lub opon, szczególnie za taką cenę...
    przyjazd w środę po pracy na ośrodek, szukanie na szybko gumiarza, który przełoży gumy do 18tej, jako, że w czwartek wszystko pozamykane a potem jazda na slickach na tor, dla mnie było to dość mało komfortową sytuacją - do końca nie wiedziałem, czy uda się akcję wykonać. Napisałem również, że chętnie bym za to dopłacił więc nie wiem kto tu się czepia.

jedna wystarczyła, żeby popsuć zabawę i wygenerować spore koszta ale miałem na myśli podejście gościa..ot co:-)

mieliśmy pisać o swoich spostrzeżeniach i uwagach, więc piszę. Nie twierdzę, że na następnych evencie na torze ma być masa ludzi, która będzie szukała śrub i innego żelastwa oraz ekipa, która w 30-sec będzie zmieniać opony na kołach..bądźmy realistami

- - - Updated - - -

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    przez ten brakujący pachołek na końcu wjechałem nie w tą alejkę co trzeba inaczej skopałbym Ci tyłek
    hehe

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    jakie 5 przejazdów? przecież były 4 przejazdy? Przegapiłem jakiś?
    chciałbym 5 przejazdów wybacz skróty myślowe..

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Teraz będzie najbardziej konstruktywnie:

Za rok po Pętli Leśnej chcemy!!!!

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Teraz będzie najbardziej konstruktywnie:

Za rok po Pętli Leśnej chcemy!!!!

Słabo wykonalne dla tak małej grupy jak my pętla leśna we fragmencie przebiega po drodze krajowej nr.74 nikt dla garstki alfaholicków nie zamknie drogi

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Ale mozna popędzić na koniec, poczekać na wszystkich i z powrotem. Bez zamykania 74-ki.
    Albooooo - zlot na TP!!!!

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Zobaczymy jak zachowa sie teraz SJS. Moja subiektywną opinia jest taka, że na razie dosc ciężko przyjeli nasze początkowe spostrzeżenia. A o wszystkim im jeszcze nie mówiłem Ciągle czekam na zdjęcia i wtedy przekaże wszystkie wasze uwagi - dostana to na piśmie.

Jak by nie było, to był pierwszy raz i dopiero sie poznawaliśmy. Oni nas a my ich. Zawsze trzeba się dotrzeć więc jak będą chętni to na wiosne powtórzymy i zmienimy trochę formułę na bardziej typową trackday-ową. Plan jest, mogę się podjąć organizacji takiego eventu ale jak to bywa to będzie wasza decyzja czy się odbędzie, czy nie z powodu braku uczestników.

Generalnie wyciągam wnioski, że w tym roku się podobało ale były żeczy do poprawy. A czy jest ktoś, kto jak ja nie jest zadowolony ?

- - - Updated - - -

co do pętli leśnej to można mete zrobić przy koncu odcinka leśnego a powrót po drodze publicznej w ramach normalnego ruchu drogowego. Każdy po skończonym przejeździe wraca drogą krajową na parking ( na którym i tak się czeka kolejnych przejazdów ). Było to już praktykowane na roznych eventach. Nie trzeba wiec zamykać drogi krajowej i jest to do zrobienia
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    Zobaczymy jak zachowa sie teraz SJS. Moja subiektywną opinia jest taka, że na razie dosc ciężko przyjeli nasze początkowe spostrzeżenia. A o wszystkim im jeszcze nie mówiłem Ciągle czekam na zdjęcia i wtedy przekaże wszystkie wasze uwagi - dostana to na piśmie.

Jak by nie było, to był pierwszy raz i dopiero sie poznawaliśmy. Oni nas a my ich. Zawsze trzeba się dotrzeć więc jak będą chętni to na wiosne powtórzymy i zmienimy trochę formułę na bardziej typową trackday-ową. Plan jest, mogę się podjąć organizacji takiego eventu ale jak to bywa to będzie wasza decyzja czy się odbędzie, czy nie z powodu braku uczestników.

Generalnie wyciągam wnioski, że w tym roku się podobało ale były żeczy do poprawy. A czy jest ktoś, kto jak ja nie jest zadowolony ?

- - - Updated - - -

co do pętli leśnej to można mete zrobić przy koncu odcinka leśnego a powrót po drodze publicznej w ramach normalnego ruchu drogowego. Każdy po skończonym przejeździe wraca drogą krajową na parking ( na którym i tak się czeka kolejnych przejazdów ). Było to już praktykowane na roznych eventach. Nie trzeba wiec zamykać drogi krajowej i jest to do zrobienia
    Mnie możesz już wpisać nie zawiodę o ile termin będzie przystępny

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Mnie możesz już wpisać nie zawiodę o ile termin będzie przystępny
    Wiosna? Jak zaraz po Wielkanocy albo około miesiąc później to i ja byłbym chętny

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    A czy jest ktoś, kto jak ja nie jest zadowolony ?
    Aj tam niezadowolony... po prostu niepozytywnie zaskoczony Jak się przyzwyczaisz do auta to na pewno Ci się spodoba