159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No, to chyba jednak jednostkowe przypadki, zdecydowana większość chce jak najtaniej kupić, jak najtaniej naprawić i jak najdrożej sprzedać - wmawiając kupującemu, że "nówka sztuka, prawie nie śmigana, użytkowana przez lekarza emeryta, jako czwarty samochód w rodzinie", a później okazuje się np., że samochód jeździł jako nauka jazdy
![]()
Poczekajcie,zobaczymy czy okaze sie ,ze bedzie cala robiona z OC sprawcy,ja uwazam ze nie.
Misiu, jeśli uderzył na skutek uderzenia (a, tak wynika z opisu), to policjanta nie może to "guzik obchodzić" - przepis dotyczy bezpiecznego zatrzymania samochodu, a nie zatrzymania w miejscu, w którym uderzenie z tyłu nie spowoduje uderzenia w samochód poprzedzający
To tak, jakby samochód uderzony np. w bok, był winny temu, że wskutek uderzenia, uderzył w inny pojazd.
Na pewno będzie dochodzenie kto kogo w jakiej kolejności, może dlatego auto stoi na policyjnym![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Opieram się wyłącznie na relacji kolegi/uczestnika
Jeśli część będzie pokrywał z własnej kieszeni (brak AC), to i tak nie zmienia to faktu, że sprzedając uszkodzone będzie musiał sporo spuścić, mniej więcej tyle, za ile naprawi - niekoniecznie na fabrycznie nowych częściach, co mógłby zrobić w przypadku całości z OC![]()
Zobaczymy
A poza tematem z czyjego OC pojdzie naprawa jesli ja skrecam na skrzyzowaniu w lewo a koles wyprzedzajac na podwojnej ciaglej uderza w przednia czesc mojego auta?
Strasznie do dupy jest to napisane...Napisał Kodeks Drogowy
Imo jeśli pkt 3 kolega spełnił to jak może być jego wina? A ten pkt 2 to jakaś abstrakcja w ogóle![]()
Była: 156 1.9JTD SP3