Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Pierwsza alfa 147

quask
    Gość

Domyślnie Pierwsza alfa 147

Witam, chciałbym zakupić moją pierwszą alfę.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-fl-...C29395021.html
    Znalazłem taką ofertę,czy ktoś z was mógłby powiedzieć jakie punkty (oprócz standardów, jak szyby, spasowanie elementów czy ocena powłoki lakierniczej) sprawdzać aby wiedzieć czy auto nie było tłuczone.
    Czego słuchać (oprócz wariatora, o którym wiem) i czego się dopatrywać oprócz takich standardowych rzeczy jak wycieki w silniku.
    Gdzie znajduje się nr VIN na nadwoziu (oprócz podszybia) tak żebym mógł sprawdzić czy ktoś tam nie wspawywał czegoś.

Dodatkowo co sądzicie o ofercie. Jak dla mnie dziwnie niski przebieg, dość młoda jak na tę cenę.

Proszę o rady i z góry dziękuję

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Nowy Targ
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.75 TBI TI

Domyślnie

To chyba zły dział. Sprawdź najpierw dział Porady przy zakupie. Ja osobiście zanim kupiłem alfę to spędziłem na forum ze dwa miesiące przeglądając praktycznie wszystkie wątki z działu 147. Efekt? Kupiłem samochód, z którym póki co nie mam żadnych problemów ani napraw oprócz oczywiście wymiany części eksploatacyjnych. Użyj szukajki i czytaj, czytaj, czytaj. Goście, którzy tu są wiedzą o alfach więcej niż nie jeden mechanik, a jak poczytasz to będziesz wiedział co sprawdzać, czego unikać itp.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

ale widzisz kolego ze ona jest jeszcze nie opłacona dolicz sobie ok 2500 zł na to i dosyć niski przebieg
    Fiat Palio Weekend '98 1.2 8V - był (R.I.P.)
    Alfa Romeo 147 '03 1.9 JTD 16V - była (R.I.P.)
    Alfa Romeo 156 '05 1.9 JTDm 16V - była
    Peugeot 206 '00 1.1 - był
    Alfa Romeo 166 '04 2.4 JTDm 20V - była
    Fiat Doblo Malibu '03 1.9 JTD 8V - jest
    Fiat Bravo 07' 1.9 MutiJet 8v - jest
    Alfa Romeo 159 '08 2.4 JTDm 20V - jest
    Opel Insignia 16' 2.0 CDTI - jest

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał TriXter Zobacz post
    ale widzisz kolego ze ona jest jeszcze nie opłacona dolicz sobie ok 2500 zł na to i dosyć niski przebieg
    Cena po doliczeniu tego co podałeś moim zdaniem jest i tak niska - jak na tę wersję, przebieg, stan....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lutek26
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Musi być jakiś haczyk bo cena jest super niska.Przebieg też podejrzany.W cuda nie wierzę.A opłaty rejestracyjne to ok 1800

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    147

Domyślnie

Nie popadajmy w paranoje, ale sprawdzić trzeba czy nie jest spawany z dwóch Co do opłat to zależy jak się liczy, recykling 500zł, cło ok.250zł, tłumaczenie dokumentów plus jakieś tam opłaty (nie pamiętam co) ok. 300zł, wydział komunikacji, numery próbne ( o ile będziesz potrzebował) ok.260zł. i to chyba wszystko. Oczywiście plus ubezpieczenie na normalne numery plus próbne, ale to można obejść jakiś czas temu (ok. 2 tygodni) to auto stało kilka tysięcy więcej (13-15? nie pamiętam) więc albo jest to jakaś mina, albo koleś potrzebuje kasy na gwałt Tak czy inaczej trzeba je dobrze sprawdzić.