Moja jest z belgi i może dlatego
Z tego wynika że tempomatu też nie powinno być u mnie a jest, może tam były inne wersje wyposażenia![]()
Ale to znaczy ze moge kupić taki panel badz caly tunel na allegro i wyminic z tym starym, i bedzie wszystko pasowalo ?
Możesz kupić nawet tunel z GT z podlokietnikiem i jego mocowaniem i przerzucić. Wersja po FL i GT miały inny podlokietnik a co za tym idzie jego mocowanie niż wersja przed FL. Kupując komplet z jednego auta przeducisz bez problemów. Wrzucalem do swojej 147 przed FL tunel z podlokietnikiem z GT. Jedyny warunek przy takiej operacji jest taki że musi być to komplet.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Można zamontować sam podłokietnik, ale trzeba go kupić z mocowaniem (na allegro podłokietniki sprzedają przeważnie bez niego), wyciąć dziurę w tunelu itp. Jednym słowem dużo rzeźbiarstwa. Najprościej wymienić komplet tym bardziej że czasem można go kupić w tej samej cenie. Niedawno przeprowadzałem taką operację i opisałem to tu:http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ietnikiem.html
Ta tabelka raczej dotyczy roczników do 2004 czyli przed liftem... przecież po lifcie były też dostępne mocniejsze diesle JTDM.
przed liftem też była 140dlatego napisałem, że zależy od rocznika
![]()
A tak z ciekawosci nie ma moze ktos podłokietnika z wersji po FL na sprzedaż albo sprzed FL ale zeby byl kompletny podłokietnik z tunelem otaz wszystkie elementy do jego montazu ??
Ja tylko dodam że u mnie nie było podłokietnika i dało rade go zamontowac - uzywkę. Troche zabawy z tym jest ale w necie znajdziesz instrukcje krok po kroku ze zdjęciami jak to zrobic. Jak się to zrobi starannie to nie można poznac ze był dokładany. Przy kupnie warto zapytac o to mocowanie aluminiowe na 4 śruby. Potocznie nazywają je "koziołek". Bez niego nie zamontujesz.