Jednak nie jest tak różowo.W FAP w Bielsku od ręki bez umawiania się.
Byłem wczoraj tak jak zapowiadałem, ale najbliższy termin to poniedziałek.. Ok pojadę w poniedziałek..
Jednak nie jest tak różowo.W FAP w Bielsku od ręki bez umawiania się.
Byłem wczoraj tak jak zapowiadałem, ale najbliższy termin to poniedziałek.. Ok pojadę w poniedziałek..
Mi Pan przez telefon wymieniał. Zapamiętałem:Napisał norbiwolow
- sprawdzenie bieżnika opon
- sprawdzenie płynów (hamulcowy, chłodniczy, do pryskania na szybę). Nie wiem, czy sprawdzają tylko poziom, czy może również właściwości (np. chłodniczego)
- zawieszenie
- hamulce
- sprawdzenie piór wycieraczek
Ja na środę do Polinaru. Tam są chyba większe kolejki niż we Viamocie, bo to był pierwszy możliwy termin.Napisał showtime
Wlasnie myslalam o czyms takim bo mi jakis diabel puka w tylnym kole - chyba amora rozwalilam na tych koszmarnych dziurach ;// Plyn do spryskiwaczy wlewam koncentowo bez lejka - kropli nie uronie - heh zaprawa z seicento - dla zabawy jak macie okazje to sprawdzciejak to w tym autenku wyglada.
CIekawe czy na eks wojewodzkiej wsi tez o tym slyszeli, ze mozna za friko oblukac autko. W poniedzialek dzwonie :twisted:
Coz, jutro jeszcze wizyta na Saskiej 4... ale wczesniej wspomniany VIAMOT. Dam znac po przegladzie
Hej hej.
Juz po przegladzie w VIAMOCIE. Mam ksero protokolu wiec wymieniam Wam wszystkie punkty akcji "Rentgen przed zima":
* sprawdzenie stanu akumulatora
* sprawdzenie stanu opon, bieznika, ciśnienia
* sprawdzenie skuteczności ukladu hamowania
* sprawdzenie jakosci plynu hamulcowego
* sprawdzenie ukladu kierowniczego
* sprawdzenie luzow elementow zawieszenia
* sprawdzenie szczelnosci amortyzatorow przod/tyl
* sprawdzenie ukladu wydechowego
* sprawdzenie poziomu oleju silnikowego
* sprawdzenie plynu w ukladzie chlodzenia
* sprawdzenie stanu wycieraczek
* sprawdzenie plynu w spryskiwaczach
* sprawdzenie ustawienia swiatel
U mnie wyszlo do wymiany (standardowo zreszta hehe):
* silentblock z prawej strony + koncowka drazka kierowniczego (ale jak robic to od razu 2 strony, czesci juz zamowione)
* wymiana plynu hamulcowego
* slaby hamulec tylny na jednym kole
Pozdrawiam i POLECAM GORĄCO VIAMOT w Krakowie, obsluga SUPER![]()
Ja dzisiaj byłem swoją 147 w ASO w Bielsku-Białej.Napisał showtime
Listę czyności wymienił showtime.
Niestety jak nie zapłacisz to nie masz. Badają niby wszystko, ale wydruków się nie dostaje, więc nie wiem na ile sprawne są hamulce, czy amortyzatory a to mnie interesuje.
Dowiedziałem się za to, że mam doładowac akumulator, wymienić wycieraczki, podpiąć wisząca linkę i wymienić wszystkie wahacze z przodu.. Gdy byłem w zeszłym miesiącu u Pablo to powiedział, że jeden górny ma lekkie luzy. Nic nie puka, nie stuka więc olewam.
W sumie to dwie godziny w plecy, bo nic konkretnego się nie dowiedziałem.
Szkoda, że po takim badaniu nie dają np. kosztorysu naprawy poszczególnych usterek. O wszystko trzeba się samemu pytać.
Chyba lepiej dać 20, czy 30 zeta i przetrzepać samochód i dostać wydruki i wykresy.
Hehe a widzisz, ja dostalem wydrukiod poczatku popadlem w dyskusje z Panem ktory mnie obslugiwal (bodajze Pan Leszek Wesołowski) i dostalem wydruk, tabele z zaznaczeniem co zrobic i wymienic, ale to opisalem powyzej
Takze jeszcze raz VIAMOT Krakow POLECAM![]()
W takim razie tym razem ASO w BB się nie popisało.. :roll:Napisał showtime
![]()
pojechałem dzis w pile się umowic (PIL CAR)a oni że od ręki zrobią :shock: . no i zrobili szybko miło i fachowoaaa i wykresiki za free dostałem
![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Wiec znow sie rigobert wscieknie ze on nie dostalale to tylko wina ASO... nikogo innego ze mu nie dali papierkow. A sa potrzebne bo pokazuja amorki, hamulce itp