Dla mnie ceramizer to rewelacja, sprawdza się w Alfie a wcześniej a V40 ! MEGAAAAAAA
Dla mnie ceramizer to rewelacja, sprawdza się w Alfie a wcześniej a V40 ! MEGAAAAAAA
A ja już przesądziłem o zakupie ceramizera do mojego TSa (mam nadzieję, że zmniejszy jego apetyt na olej). Nie wiem tylko jakiej firmy ceramizer kupić? Co polecacie?
Ja,mam ten sam problem,zalać TSa,czy,nie,bo do skrzyni wleję.I, jakiej firmy?
Ja zalewałem do mojego starego wytyranego mitsubishi. Ładniej odpalał, wyciszał się, przestawały na jakiś czas chałasować popychacze zaworowe. Zdecydowanie polecam polski ceramizer w tubce 3g, działa bardzo dobrze i nie zwiększa stanu oleju oraz nie zmienia jego właściwości. Jeśli komuś auto bierze duże ilości oleju to ceramizer mu raczej nie pomoże, ja to stosuję raczej jako zabezpieczenie silnika przed zużyciem. W alfie zalałem profilaktycznie do wspomagania bo w duże upały zdażyło się, że pompa się grzała i wyła.
Acha stosowałem też w mitsubishi do skrzyni ale efektów żadnych nie było, więcej dał dobry olej.
Myślę nad dodaniem kompletu ceramizerów, widzę dużo dobrych opinii
Czy ceramizer do wspomagania kierownicy można dodać na podnośniku? Trochę mi się nie podoba kręcenie w miejscu przez 10minut, jeżdżąc powoli jeszcze do zniesienia ale wolałbym to na podnośniku zrobić...
Była: 156 1.9JTD SP3
Mnie też się nie podobało to kręcenie na postoju, więc poprostu olałem ten etap. Całą dawkę dodałem na jeden raz i trochę pojeździłem zygzakami. Chodzi jedynie o rozmieszanie się tego z olejem. Zważywszy, że ma to konsystencję oleju i rozpuszcza się w ułamkach sekund nie widzę potrzeby katowania układu. Może i wolniej (w co wątpię) ale i tak się wszystko zmiesza i będzie spełniało swoją rolę.
- - - Updated - - -
Acha, zapomniałem dopisać, że nie odczułem żadnych efektów działania tego specyfiku, wspomaganie nie chodzi ani lżej ani ciężej. Wlałem to profilaktycznie bo wcześniej jak już pisałem w te najgorętsze dni zdażyło się, że pompa zaczęła wyć. Coprawda od wlania ceramizera nie zawyła ani razu ale też już nie było takich ekstremalnych warunków atmosferycznych.
Dostałem odpowiedź od producenta
Napisał info@ceramizer.pl
Była: 156 1.9JTD SP3
To dobrze, bo mi kręcenie w miejscu też się nie podobało![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Poza ceramizerami polecam pro-tec rewelacyjna firma na targach goście udowodnili że jak zaleje się to do silnika to potem auto bez oleju może śmigaćszkoda że do alfy nie zdążyłem wlać;/