Strona 6 z 37 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Saab 9-3 Cabrio 2.0 Alfa Romeo Giulietta 1.4 multiair

Domyślnie

Czy wiadomo jak będzie wyglądał kokpit bez nawigacji?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raziel
    Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Szczęśliwie wszystko wskazuje, że dotykowa nawigacja jest opcją, więc liczę, że można ją będzie bez problemu wymienić na wersję z klasycznym radiem, jak w aktualnej Giuelietcie. I bardzo liczę, że w takiej wersji powróci rządek przełączników pod radiem, również świetnie prezentujący się w aktualnej wersji.

Ciekawi mnie też jak Giulietta będzie prezentowała się w żywym niebieskim kolorze, który ponoć ma być dostępny do wyboru.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

A ja się obawiam, że wersja bez nawigacji będzie miała panel w takim samym kształcie, tylko pełny, bez wycięcia na ekran navi. Niestety, na przyciski nie ma co liczyć, a one robiły wielką robotę we wnętrzu...

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    A ja się obawiam, że wersja bez nawigacji będzie miała panel w takim samym kształcie, tylko pełny, bez wycięcia na ekran navi. Niestety, na przyciski nie ma co liczyć, a one robiły wielką robotę we wnętrzu...
    Bez nawigacji będzie mniejszy ekran 5 calowy, dotykowy,podobne rozwiązanie jest w Fiacie 500L. Nie wiadomo tylko co zrobią w podstawowych wersjach w których ekranu może nie być wcale.
    Po face podoba mi się właściciwie wszystko, szczególnie grubsza, bardziej sportowa kierownica. Nie żałuję przycisków na dole deski bo choć sam pomysł z nimi był ciekawy to wykonanie popsuło cały efekt. Powinny zmieniać położenie po wciśnięciu i być wykonane w stylu przełącznika DNA, wtedy byłoby fajnie. A tak to nie ma za czym tęsknić.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Bez nawigacji będzie mniejszy ekran 5 calowy, dotykowy,podobne rozwiązanie jest w Fiacie 500L. Nie wiadomo tylko co zrobią w podstawowych wersjach w których ekranu może nie być wcale.
    Po face podoba mi się właściciwie wszystko, szczególnie grubsza, bardziej sportowa kierownica. Nie żałuję przycisków na dole deski bo choć sam pomysł z nimi był ciekawy to wykonanie popsuło cały efekt. Powinny zmieniać położenie po wciśnięciu i być wykonane w stylu przełącznika DNA, wtedy byłoby fajnie. A tak to nie ma za czym tęsknić.
    Zupełnie się nie zgodzę, jakby każdy z hebelków mógł być wizualnie w 2 położeniach, to wyglądałoby to fatalnie. Zamiast spójnej jednej linii w której są w tej chwili miałbyś wizualnie porozrzucane je w górę i w dól, co psułoby spójność i czystość linii konsoli. Dla mnie cały urok Giulietty jest właśnie tych smaczkach retro, bez nich staje się kolejnym "guzikowatym" kompaktem.

Co do kierownicy nowa jest OK, mam nadzieje że dołożyli dodatkową miękką przekładkę pod skórą wieńca, bo bez niej kierownica jest za twarda.

Co do wyświetlacza to wielkie dotykowe ekrany w większości obecnych tanich samochodów to moim zdaniem badziewny gadżet i oznaka generalnie plastikowości naszych czasów.
    1. W większości są to tanie matryce TFT z beznadziejnym poziomem czerni, gdzie permanentne podświetlenie tła denerwuje w nocy i przeszkadza w skupieniu się na drodze.
    2. Ich czas odpowiedzi jest poniżej krytyki, a brak wyczucia przycisku i jego stanu pod palcem powoduje, że zawsze odrywasz wzrok od drogi dla trafienia w guzik a potem potwierdzenia stanu funkcji.
    3. Fatalnie wyglądają na nich poodciskane palce w pełnym słońcu.
    4. Grafika na wielu z nich wygląda jakby była robiona pod 10-letnie dzieci, pomijając koszmarną ilość kompletnie niepotrzebnych rzeczy jakie pokazują.
    Dla mnie ekran jest OK jako nawigacja i pod warunkiem zastosowania matrycy IPS lub dającej podobną paletę kolorów i czerń. Pytanie tylko kiedy trafią one do budżetowych samochodów.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

barnio zgadzam się w 100% z Twoją wypowiedzią...

Te przyciski dawały niesamowitego uroku, były genialne. Ich brak w wersji FL to imho bardzo duża strata.

Ekrany dotykowe muszą być teraz wszędzie. Czekam tylko jak butelki wody mineralnej będzie się odkręcać poprzez wybranie odpowiedniej opcji na załączonym wyświetlaczu dotykowym...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Popieram Wasze zdanie. Z drugiej strony mało mnie obchodzi ten micro lifting, bo całe szczęście już mam Julkę i nikt mi nic w niej zmieniać nie będzie ... hi hi hi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Tak z ciekawości - są jakieś nowe tapicerki? Te w pierwszej wersji to był jakiś śmiech przecież...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    U mnie Giulietta ma raczej dożywocie (mogę ew. zamienić, jeśli Alfa wypuści jakieś dobre V6), za to Peżo 307 kusi mnie żeby wymienić na C5 Tourer (hydro), zniechęca mnie tylko ta dziadowska 4-biegowa skrzynia automatyczna przy silniku benzynowym.
    W 1.6 THP masz już 6-biegowe automaty.

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Nie no DS4 jest znacznie ładniejszy, moim zdaniem. Szczególnie biały. Chyba moje następne auto będzie białe perłowe. Choć jak się kiedyś przyglądałem silnikom tego DS-a to jakieś niezbyt ciekawe opcje były, albo słabe, albo paliwożerne, albo skrzynie jakieś sprzed 15 lat. Choć mogę być nieprecyzyjny w tej ocenie, bo niewiele pamiętam.
    Ale w DS4 benzynowe masz tylko 1.6 (od 120 do 200 PS), jak się postarasz to mało spalą, a 2-litrowe HDI palą też nie za dużo, są trwałe i naprawdę żwawe.

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

W tym niemieckim katalogu nie widzę nowych wzorów felg, które miały być po mini lifcie. Jeżeli jestem mało spostrzegawczy to mnie naprostujcie. W salonie mówili że produkcja Giulietty FL jeszcze nie ruszyła, do października robią cytuję "serię zero".